Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Hehe... mal si kiksnu. Ravno zarad tega, ker sem odgovoren, se zavzemam zato, da vsak odgovarja za svoje "grehe" v skladu z njihovo težo. In med spregledat en znak al pa povozit otroka je mal razlike, al ni? Ti bi pa očitno kar preventivno vse postrelil, ker obstaja možnost, da bodo nekoč, nekje naredili eno orng pizdarijo...
Pač takšno početje je potencialno nevarno in je pravilno da se kaznuje. O višini kazni so se pa odločili od nas izbrani predstavniki in na to nimam vpliva. Če reč ne bi bila kazniva bi se vsi "po nesreči" vozili mimo vseh znakov. In pravtako vsak ki bi grozil z bombo ali pištolo ne bi bil obsojen za povzročanje splošne nevarnosti. Povzročanje splošne nevarnosti pač še ni isto kot umor. In neupoštevanje predpisov še ni enako povzročitvi nesreče. Zaznavaš razliko v teži dejanj? Je tudi kazen primerno nižja v obeh primerih, ampak pravilno pa da kazen je!
Pa nisem zaznal, da si za kaznovanje grehov glede na težo. Ti jih večinoma samo opravičuješ. Jaz nisem nikjer trdil, da bi te za prometni prekršek obesil. Samo kaznoval bi v skladu z zakonom. Saj so za manjše prekrške kazni še vedno dovolj mile.
Citat:
In s kadilskim zakonom je čist glih tko. Kaj konkretno bi tebe bolelo, če bi nekje na enem pajzlu visela tabla: BEZNICA ZA KADILCE?
Ne, ne bi me. Ampak žal morajo biti tudi zaposleni izpostavljeni zdravim razmeram za delo. Menim, da zaposleni nimajo pravice odločati v kakšnih razmerah želijo delati (v primeru, da izjavijo, da jih dim ne moti ali da so sami kadilci).
Citat:
Sicer pa... a se nisi ti hvalil, da si spil 16 pirov in potem šel za volan? Ne vem, če si pravi, da boš pridigal o odgovornosti...
Jaz sem se samo povedal koliko sem pihnil po 16 pirih. Nisem rekel, da sem šel za volan. V bistvu sem bil kar peš. Pa tudi lepo sem povedal, da sem res počel numnosti in pijan vozil. Pa tudi povedal sem, da se zdaj zelo dobro zavedam kaj to pomeni in ni možnosti, da grem pijan za volan... izkušnje iz prve roke pa tudi nekaj veljajo. Tudi priznam, da še vedno vozim rahlo prehitro in čisto zavestno prekršim kakšen predpis. Ampak se zavedam, da sem SAM odgovoren za svoje početje.