Kako uspešen je novi prometni zakon?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Tukaj je baje preko 1/4 kadilcev, ki tvojega mnenja ne delijo.
Sicer pa, danes so to cigarete, jutri bo kaj drugega. Slej ko prej boš tudi ti na vrsti.

Kar se pa hudih pijancev tiče - magična meja je če sem prav informiran 0,8 promila. Se ti zdijo to hudi pijanci?

Ja, zame je že to pretirana represija.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Hm... primerjava pa taka.
Kot da ne ločiš prekrška oz. kršitve nekega predpisa (in še to nenamerne) od dejanske povzročitve nesreče...

Al pa samo mal provociraš? Sicer pa - itak boš ti prvi padel na mino, ko boš prišel mal domov na obisk. Mi kle smo že navajeni met oči na pecljih. Vem kako to zgleda, se precej vozim po tujini.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Fonzl pravi:
Tukaj je baje preko 1/4 kadilcev, ki tvojega mnenja ne delijo.
Sicer pa, danes so to cigarete, jutri bo kaj drugega. Slej ko prej boš tudi ti na vrsti.

Seveda, se strinjam, da imam tudi sam razvade in ne živim popolnoma zdravo in bi bilo pač tudi meni hudo, če bi mi vzeli zato zdravstveno zavarovanje. To je vsekakor prehudo. Žal pa tvoja razvada vpliva na moje zdravje in je edino normalno, da vam je zastrupljanje javnih krajev onemogočeno. Zasebno se pa lahko zastrupljate dalje.

Citat:

Kar se pa hudih pijancev tiče - magična meja je če sem prav informiran 0,8 promila. Se ti zdijo to hudi pijanci?

Ja, zame je že to pretirana represija.

Seveda so hudi pijanci, če sedejo taki za volan. Z 0.8 nihče ni sposoben vozit vozila, pa če se na zobe meče, da njemu ni nič. Že 0.5 je previsoko postavljena meja. Pa priznam, da sem vozil že mnogo bol nažgan, ampak tega več ne počnem. Pa ne zaradi zakona. Ukrep pridržanja je enostavno nujen, da se tak morilec zopet ne usede za volan.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.421
529
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Stardec, ne boš verjel, vendar se načeloma strinjam s tabo. Samo en problem je, pri nas je država uvedla drakonske denarne kazni. Za denarne kazni pa se je doslej izkazalo, da so popolnoma učinkovite. Zaradi tega bi jaz denarne kazni znižal na prejšnji nivo pa jih malo zaokrožil zaradi €. Dodal bi pa drugačne stranske kazni. Poleg kazenskih točk še pometanje domačega kraja, pomoč v humanitarnih organizacijah, ..., skratka javna družbeno koristna dela. Očitno je pri nas tako, da se da nekatere spametovat samo tako, da jih sosedje vidijo kako čistijo mestni park.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Zakon je uspešen in je v popolnost dosegel svoj namen.
država je že ta mesec zaslužila 10 miljonov € več kot bi sicer, zaprla je 500+ ljudi, in tako si država z zastraševanjem utrjuje oblast.

Tako si ljudje danes upajo demonstrirat samo še proti dogodkom v Tibetu, o tem, kar jih vsakodnevno tepe pa si ne upajo. Država ljudem z vskim zakonom vzame del svoboščin in denarja.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
lahko ti te konkretne številke kako dokažeš (+10 milijonov €, 500+zaprtih ljudi), ali samo nekaj brezveze lapaš - kot ponavadi?

dufus

Fizikalc
13. okt 2007
1.927
60
48
sam sem v naseljih hitrost zmanjsal za priblizno 10 kmh. na 50 omejitev se vozim 60, pac racunam na to, da mi stevc malenkost laze ter toleranca.. se pa kdaj zgodi, da povsem avtomatsko kdaj pa kdaj prekoracim.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sass pravi:
lahko ti te konkretne številke kako dokažeš (+10 milijonov €, 500+zaprtih ljudi), ali samo nekaj brezveze lapaš - kot ponavadi?
O +10 miljonov € smo slišali danes na 24ur, o 500zaprtih pa več kot teden nazaj, + zato, ker se je od takrat številka gotovo povečala.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
O +10 miljonov € smo slišali danes na 24ur, o 500zaprtih pa več kot teden nazaj, + zato, ker se je od takrat številka gotovo povečala.
In kaj je narobe s tem? Kaj je že narobe, če prekrškarji plačujejo za svoje prekrške in s tem proračun filajo? A bi blo zate bolj prav, da bi proračun filali pošteni ljudje in tisti, ki upoštevajo predpise? Barabe in prekrškarji pa naj delajo pizdarije brezplačno?

In nehajte že lapat, kako bo nekdo slučajno enkrat samkrat en znak spregledal in da bo zato ob mesečno plačo.
Če bo nekdo res samo enkrat spregledal en znak in ga bo ravno takrat ustavu policaj, bo imel ta človek pač smolo in bo moral plačat ta prekršek. Tud deminerc samo enkrat naredi napako. Če pa se bo temu človeku dogajalo, da bo večkrat kaj spregledal, pa čisto prav da bo hodil na šiht samo zato, da bo lahko kazni odplačeval. Tak, ki velikokrat kaj spregleda ni za na cesto.
In nihče ne bo ob celo plačo, če bo storil manjši prekršek. Če pa nekdo dela velike prekrške, pa čisto prav, da se ga orenk oglobi in da nam polni državni mošnjiček. Naj prekrškarji živijo državo ne pa poštenjakarji!

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
ker sem zadnji.
Ampak eni hjočejo na vsak način dokazat, da se novega zakona ne bojijo. KLIK.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.741
5.899
113
Ma daj stardec kaj ti ni jasno kje živiš.

Nov zakon je samo in izkljušno samo za poljnjenje državnega proračuna. In kazni, ki so jih pokasirali so predvsem take: nepripet pas, luči, prekoračitev recimo 10km/h, to pa itak zato, ker se policaj skrije na tisto mesto, kjer lahko najlažje kasira, oziroma na tistih mestih kjer so omejitve nesmiselno postavljene. In ljudje enostavno ne pogruntajo da morajo bremzat pred tablo za naselje, kljubtemu da tam še ni hiš, križišč itd.

Tako, da stardec, raje ne komentiraj kdo je sposoben za na cesto in kdo ne.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ampak kazni za tele prekrške niso nevem kako grozne, pa še polovička itd. Nekateri jokajo, da boš samo enkrat ponesreči naredil napako pa boš ob plačo. A se lahko ponesreči pelješ čez naselje 90 na uro?
confused-1.gif

Btw, mene nepripet pas zelo moti, se mi zdi redno kaznovanje zelo primerno. Veliko nesreč s smrtnim izidom bi se izšlo drugače, če bi bili vozniki privezani. V statistiki je pa vedno zapisana neprilagojena hitrost... Za povrh so ti šoferji še bolj ogroženi, ker vozijo starejše in manj varne avtomobile. Varnejši novejši imajo vsi vgrajene opozorilnike za varnostni pas, pa ni variante da bi se peljal neprivezan ob tistem vpitju
smile-1.gif
No pa predstavljaj si, da povzročiš nesrečo, se pač zgodi, in bo nekdo umrl samo zato, ker ni privezan z varnostnim pasom, ti boš pa celo življenje nosil posledice...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Zakon ni še nikogar ubil. Ubija pa tisti, ki zakon ne upošteva. Če bi mulc zakon upošteval, bi bil zdaj še živ.
In kaj mu je pol ta zakon slabega naredu?

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
No, zdej si sam demonstriral kako poteka stopnjevanje represije in zakaj bo folk požrl čisto vse, ne da bi "letele glave". Ker jih s propagando in manipulacijo preparirajo da je to dobro zanje in potem takim zakonom celo navdušeno ploskajo, tako kot ti zdajle. Zelo čustveno si napisal tole - hudi pijanci, morilci itd... Upam, da veš da gre za precej hude besede in mal dvomim, da bi jih upal zmetat v obraz nekomu, ki bi ruknil dva, tri pire - tolk je namreč treba za 0,8 promila.

Tko da... ne glede na to da sem namenoma pretiraval s tistim o 10.000 ojrotih in prisilnim delom, zadeva niti ni tolk nemogoča. Grem stavit, da bo v roku 20 let pri nas tobak in alkohol prepovedan, hitrost elektronsko omejena, pobijali se bomo pa na cestah kvečjemu še bolj kot zdaj. Ker je problem čist drugje in ne v tistih, ki jim slučajno kdaj mal noga na gasu al pa roka na kozarcu zdrsne...

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Nov zakon je samo in izkljušno samo za poljnjenje državnega proračuna.
Ne zakon, kazni polnijo proračun.
Citat:
In kazni, ki so jih pokasirali so predvsem take: nepripet pas, luči, prekoračitev recimo 10km/h, to pa itak zato, ker se policaj skrije na tisto mesto, kjer lahko najlažje kasira, oziroma na tistih mestih kjer so omejitve nesmiselno postavljene.
Ja, a ne veš, da se moraš s pasom pripet? Mogoče ne veš, da je treba vozit z prižganimi lučmi? In če je ob cesti znak, na katerem je narisana ena številka, bi tud lahko vedel, da to pomeni, kolk hitro lahko največ pelješ. In če ti ne vidiš hiš, te tud nič ne briga, saj je tabla za naselje dost velika, da jo lahko vidiš in od nje naprej pelješ 50.
Vse ti piše in vse imaš narisano, kaj in kako moraš vozit, pol praviš, da te pa na suho odirajo.
Kaj ti je tle zakon kriv?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz sem daleč od tega, da bi ploskal zakonu, sploh pa vladi
smile-1.gif
Enostavno sem samo zelo izkušen alkoholiziran šofer, ki je ugotovil neumnost tega početja. Mimogrede, za 0.8 je treba več kot 2-3 pire (3 piri so nekje za 0.5, vsaj pri meni). In po 3 pirih nisi sposoben normalno reagirat. Lahko ti pa povem za moj rekord, pihnil starih 0.93 po 16 pirih... verjemi, da sem težko stal, ampak v mladih pijanskih časih to ni bil nek problem popit. In vedno je bilo tako, da smo šli ven in vsi po spisku nalivali, določeni šofer je pa pač tvegal, da bo pijan kaj naredil ali pa napihal... pa nam je bilo vseeno. Očitno je še vedno tako, samo jaz sem pa odločno proti!

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ne, je pa že marsikoga ubila škarpa. Torej, naj se po tvojem kaznuje škarpa?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.483
10.724
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Zakon ni še nikogar ubil. Ubija pa tisti, ki zakon ne upošteva. Če bi mulc zakon upošteval, bi bil zdaj še živ.
In kaj mu je pol ta zakon slabega naredu?

zakon bi naj pomagal k redu, pa temu ni nic pomagal. Sedis na napacnem koncu. Ne govorim o slabosti zakona, slabost je da nic ne pomaga
wink-1.gif
kar smo vsi vedeli pred uvedbo kajneda.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.