Kaj kupiti?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.163
2.474
113
KSZ: po 13 letih je za vedno odšel moj ljubljeni C5 - v roke nadvse zadovoljnega kupca.
V vsem tem času sem na garancijo menjal hladilnik klime (napaka 1. serije), eno kuglo hidravlike (130€ original z delom na pooblaščencu vred), pa redni mali in veliki servisi (na 30.000 ali 2 leti), vsi diski in parkrat ploščice, to pa je menda bolj ali manj vse. 2.0/138KM dizel, 212.000 prevoženih ob prodaji.

Toliko o polizdelkih!

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Da avto dočaka 200-250kkm brez večjih posegov je realnost. Ne vedno, ne pri vseh, vsekakor pa ni to nek presežek.
Od tukaj naprej pa vsaj pri dizlih zamenjaš/obnovis šobo ali več, turbino, sklopko z vztrajnikom, egr, dpf, zavore, blažilec, seveda je vse odvisno tudi od dnevnih razdalj in kakšne so ceste.

• Všeč mi je
Reactions: Matey in sad

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Nekaj okoli servisiranja
Meriva, 04 letnik 250kkm, dti motor, lastnik 14 let (210kkm)
Alhambra 06 letnik, 365kkm, 2. lastnik 7 let 100kkm.
Servisiranje Alhambre je prvega lastnika v prvem desetletju stala prvega lastnika precej vec kot mene/naju meriva in alhambra sedaj skupaj. (V 20 letih).
Imam racune alhambre s pooblascebih servisov. Cela kuverta. Predvsem zadnja leta so bila res "pestra" za lastnika, zato ga razumem da jo je prodal.
Pa bi bilo treba samo serviserje po zdravju vprašat.
Ne mores vsako leto dat "jurja" za servis klime. WTF.
En tak banalen primer.
Jaz sem dal prvo leto nekih 500 evrov za.menjavo cevi in kompresorja ki so puščale in imam sedaj mir ze 5 let. In to "kozolcarju". Prejsnji lastnik pa.menjaval kompresorje itd kot po tekocem traku. Za zlatarske cene.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
RS oktavio čaka od sodelavca sin od februarja lani, pa nič ne kaže kdaj bo. Vmes si je enga kliota RS vzel za izživljanje.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Poglejte kako štalo dela Tesla.
Baje "tvoj" narocen avto dajo nekomu tretjemu, ker je prej nakazal celotno kupnino kot ti.
Ti pa veselo cakas mesece in mesece kdaj bos lahko nakazal kupnino da bos prevzel avto.
Nekdo pa enostavno nakaze, po moznosti ze po novem, višjem ceniku in hop, avto je na dvoriscu.

• Všeč mi je
Reactions: map

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Na splošno je tako da so dandanes avtomobili narejeni za 150 do 200 jurjev kilometrov. To je njhov cikel. Zdaj če imaš ti namen vozit dlje moraš sam (!) natuhtat (oz. če imaš dobrega mehanika, da ti on predlaga kaj vse je dobro menjat) kaj vse bo treba zamenjat, da imaš nadaljnjih 150 jurjev kilometrov mir (in tu znamka več ne igra vloge).
Zato uradno ni potrebno menjat olja v avtomatskem menjalniku, 4 kolesnem pogonu, difrencialih...ker je za proizvajalca avto s 150 jurji že izrabljena zadeva za pod prešo. In te kilometre zdrži vse kar dajo noter (ajde po večini).
Tako da...če je nekdo menjal ojnične ležaje na vsakih 120 jurjev (pa se ve, da znajo biti problematični pri teh motorjih) je ravnal modro in se je dolgo vozil.

Taka je danes realnost.

(Saab je bil avto, ki se dejansko ni kvaril..npr. 900.ka...in?..tovarna šla v ku.. ker noben ni kupil novega avta...).

• Všeč mi je
Reactions: sad

Success

Fizikalc
5. sep 2010
538
185
43
Na splošno je tako da so dandanes avtomobili narejeni za 150 do 200 jurjev kilometrov. To je njhov cikel.
Neverjeten si.. Samo jamranje, kako je vse slabo in brezveze..

Ne razumem, kakšen avto kupuješ in kaj z njim delaš, da ti samo toliko malo zdrži.

Moj passat ima zdaj 335kkm in do sedaj še ni bilo prav nič narobe! Samo servisi.

Kolega s Toyoto jih ima še več.

Z avtom je samo potrebno ravnati, kot se spodobi. Ne pa, da kupiš avto za 40.000€, potem pa šparaš z motornim oljem in filtri na Autodoc.

Moje mnenje je, da mora avto zdržati VSAJ 350kkm, če zanj dobro skrbiš (servisi, originalni/kvalitetni deli, pranje, sesanje, ipd..

Res pa je, da ogromno ljudi z avtom dela kot s umazano coto.. Ko sem za sina kupoval rabljen avto, jih je veliko slabo ohranjenih, notranjost uničena, servisi bolj tako tako.. Kaj delate hudiča?

In potem se kurčite, kako slabe kvalitete so dandanes avtomobili..

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.681
113
Povej to tistim, ki so parkrat na leto na garancijskih popravilih. Avtomobili servisirani na pooblaščencu, tak da lahko da tudi tam kupujejo robo iz Autodoca.
Drugače čisto tako: na autodocu lahko kupiš tudi top robo. Ampak to je verjetno še zmeraj problem... Ker ni praktično identična roba samo s 4x ceno na pooblaščencu ;).

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
850
113
Dejansko si se strinjal, da bos na avto cakal 10 mesecev?
Ni kaksne klavzule, da prekines?
zadnje pol leta se niti ne vozim veliko z avtom in dokler mi stari še služi, me to ne moti toliko. se pa vleče...
seveda če bi nujno potreboval, potem bi itak iskal rabljenega ali kaj iz zaloge.

RS oktavio čaka od sodelavca sin od februarja lani, pa nič ne kaže kdaj bo. Vmes si je enga kliota RS vzel za izživljanje.
ne me strašit, če je to res, potem jaz moje še eno leto ne bom dobil

Piton

Guru
11. apr 2022
1.738
-162
113
jah, mal se tepe z zelenim in trajnostnim sam kwa pa češ, daš 40 al pa 50 batov vsakih 5 let pa maš mir

• Všeč mi je
Reactions: sad

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.554
1.084
113
Titograd
kakih 12 mesecev? jaz sem lani novembra naročil octavio, danes po 10 mesecih še nič ne kaže, da je kje blizu.
Sem danes vprašal na Škodi, SUV-i prihajajo v 3-6 mesecih, največkrat v nekje 4 mesecih, Octavia pa se čaka več kot 1 leto in včasih rok še podaljšujejo.

To se mi zdi še sprejemljiv rok.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.554
1.084
113
Titograd
Pri kakšni izbiri avtov? Kaj konkurira Kamiqu in da ga dobim v 3 mesecih? Francozi hvala lepa.

Je na zalogi nekaj kamiqov, ampak ne točno tak kot bi ga imeli. Ali ne štima oprema ali motor....