kaj je sedaj s trojanami?

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik sass pravi:
če bi membrain odprl ZPRCP, preden bi napisal svoj post, bi videl, da so kazni za prekoračitve na AC napisane skupaj v enem členu; še več, napisane so celo v istem odstavku.
tako da te policaj vedno kaznuje po istem členu, ne glede koliko prehitro si vozil po AC, skratka njegova dilema bi že v štartu odpadla
evil.gif
Ima pa tist odstavek še svoje točke, tako da te napremer če pelješ 115 na podlago 100 kaznuje po 46 (7)-1 =60 eur, na podlago 80 pa 46 (7) -2 = 120 eur. Kar ni isto.

Ne bodi toliko picajzlast. Mišljeno je bilo člen vključno z odstavki in točkami. Tako bi te v policaj lahko kaznoval po 46.člen 7 odst, 1. točka, ampak ti tega nisi zagrešil. Kršil si 46čl 7. odst, 2. točka. Kar še zdaleč ni isto.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.623
113
še v SLO - ampak komaj
In zaradi takih pristopov k zakonodaji smo tam kjer smo.
crazy1.gif

A v Avstriji se boš do Brussla pritožil, ker te policist kaznuje v znesku OD--DO in to, pazi sad, po lastni presoji.
Da ne bo pomote - "od - do" je zakonsko določeno za posamezne prekrške.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
LOL, očitaš mi, da sem preveč picajzlast, a hkrati sam picajzlaš z drobljenjem na člene-odstavke-točke.
ne vem, govorim na pamet, ker je že kakih 15 let let, kar sem nazadnje padel na radar, glede na tvoje izkušnje s policaji bi ti znal kaj več vedeti:
a bi šlo, da bi se policaj skliceval samo na člene in odstavke, torej nekako v smislu "v skladu z XX odstavkom YY člena je za prekoračitev večjo od 20km/h na AC zagrožena kazen ..."

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik sass pravi:
LOL, očitaš mi, da sem preveč picajzlast, a hkrati sam picajzlaš z drobljenjem na člene-odstavke-točke.
ne vem, govorim na pamet, ker je že kakih 15 let let, kar sem nazadnje padel na radar, glede na tvoje izkušnje s policaji bi ti znal kaj več vedeti:
a bi šlo, da bi se policaj skliceval samo na člene in odstavke, torej nekako v smislu "v skladu z XX odstavkom YY člena je za prekoračitev večjo od 20km/h na AC zagrožena kazen ..."
Policaj napiše kršitev - člen, odstavek in točko.