Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Za primerjavo:
Citroen Saxo, 1,5 dizel, s tankom 55l se dela okol 1.000km.
Seat Ibiza, 1,4 bencinar, s tankom 45l se dela okol 650km.
Oba avta delata vsak dan enako razdaljo in isto pot: Litija - LJ, to je cca 70km na dan. Res pa je, da Ibizo bolj tiščim
Za razdalje nad 50km dnevno sem jaz za dizla. Dolgoročno se bolj splača.
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Moja Ibiza nima niti tone, dvomim, da ima Saxo kaj manj. Gre za model 2, letnik '00. Ampak opažam, da tudi ob varčni vožnji ne pokuri dosti manj. Govorimo o bencinarju zdej.
@civil: stroški vzdrževanja so pri obeh samo redni (olje, filtri, pri obeh bremze v zadnjem mesecu), nisem opazila, da bi bil dizel kaj dražji. Mogoče zato, ker je že starejši avto, kaj jaz vem.
Citat:
Uporabnik Tamara pravi:
Citat:
Uporabnik civil pravi:
POtem je nepremičnina...
Citat:
Uporabnik Sipi pravi:
Mazda 6 ima webasto že serijsko not
Citat:
Uporabnik netko pravi:
živim v prvem naselju od turjaka proti velikim laščam... kdor pozna takonc potem so mu jasne razdalje... toliko za uvod...
zjutraj v letošnji zimi je bilo najbolj mrzlo -6 torej avto zakurblam zrgnem šipe ker je avto zunaj recimo da laufa 1 minuto največ dve... se usedem notri in odpeljem... v Turjaku iz rež piha toplo... to je cca 2km
zdej pa čakam i.d.i.o.t.a ki bo rekel da to ni res... pa nej mi on zjutraj pride šipe zdrgnit in se prepičat a po max 3 km začne toplo pihat... pa nimam nobenga webasta vozim pa na max 2500 obratih
Citat:
Uporabnik netko pravi:
potem mi pridi zdrgnit šipe in se prepričat o toploti ki jo bo tvoj čut potem strokovno definiral... dej ne seri z nekimi relativnimi pogledi in različnimi pojmovanji
Citat:
Uporabnik Mis pravi:
Citat:
Uporabnik netko pravi:
potem mi pridi zdrgnit šipe in se prepričat o toploti ki jo bo tvoj čut potem strokovno definiral... dej ne seri z nekimi relativnimi pogledi in različnimi pojmovanji
Ja sure bom se fural naokol pa šlatal dizle kak grejejo, kar se mene tiče sem jih dovolj sprobal da vem da brez dodatnega gretja gagaš.