Citat:
Uporabnik xXx pravi:Glede na to da meniš da jaz lažem, upam, da bo SJTV , ki je vozil več avtov kot mi vsi skupaj, povedal kolko časa se segreva 3.0 TDI. Ne meči vse traktorje v isti koš, to je enako kot da grem jaz jutri na testno vožnjo Hyundai pa ti napišem kak se obnašajo bencinski motorji vključno za Porsche itd.
Očitno se večji (6 valjni in več) dizli segrejajo v minimalnem času, če na to vpliva vgrajen webasto v motorju kot je omenil Steve ne vem, vem pa da po par minutah oziroma cca dobrih 4 km mi kaže da je motor optimalno segret.
Nisem rekel, da lažeš.
Ampak če nekdo pri -5 tišči mrzlega dizla, se bo res takoj segrel, ampak to se NE DELA.
In drugo, če ima webasto za motor je itak logično, da je drugače. Ampak potem ima webasto, ni navaden dizel brez webasta. To je potem isto, kot bi rekel, da zjutraj pridem pri -20 do dizla in se usedem noter v toplo. Hebat ga, pač imam webasto za potniško kabino, ampak to seveda zanemarim.
Torej, vse moje izkušnje in besede v tej temi se nanašajo na dizle brez dodatnih pripomočkov (webasto, električni grelci, itd.). Upam, da bo sedaj bolj jasno. In za vse te lahko mirno rečem, da lažejo, če trdijo, da se jim dizel segreje isto oz. prej. Razen, če je bilo z bencincem kaj narobe oz. gre za kakšno hudo redko izjemo.
Nazadnje urejeno: