Ok, da na hitrco povem, kako je šla namestitev Luba2... Najbolj me je zajebavalo, da se RTK in luba2 nista hotela povezat.. Pa je vse štimalo v aplikaciji, ampak TRK je bil "odklopljen" (kotkaže slika spodaj), čeprav so vse lučke gorele zeleno in je vse štimalo..
Tako se je videlo v aplikaciji (tudi "številka LoRa" je štimala od začetka, ampak sem jo vseeno spremenil na isto, ker aplikacija nima neke funkcije "osveži povezavo z RTK" ):
In po 5 resetih (odklop iz elektrike in priklop nazaj) je enkrat uspelo, da sta se RTK in luba povezali (v aplikaciji "počrnjena" ikona "Pos"), in še takrat smo zarisali eno testno bolj malo območje in ko smo jo poslali kosit (najprej 3x rob), se je ustavila kaka 2m od postaje in zajokal, da ne vidi RTK (ikona "Pos" posivljena)..
Smo pa naredili takšno (podobno) postavitev (ker ima tast že elektriko za umivalnikom in je tudi mislil, da bi bila luba pod streho):
Vglavnem, po parih urah jebanja sem šel domov, sta pa potem s sosedom prestavila kosilnico in RTK drugam (ne vem točno kam) in sta se baje sprva povezala (rtk in luba). Nevem, študirali smo, da mogoče signal zajebava železje, ki je v tem vrtnem kaminu..
Bi pa imel RTK in postajo na tem mestu, označenem z rdečo piko:
Bomo vidli, kako bo, grem danes popoldne še enkrat tja..
Vglavnem, največ težav nam je povzročalo to, da se kosilnica ni hotela povezat z RTK postajo in zaradi tega tudi nismo mogli narisat območij in tudi kosit ni hotela, če ni bila povezana z RTK.
Še vprašanja:
1. Kako sta med seboj povezana RTK in luba? Preko Wifi/BT/GPS?
2. In kdo lovi Wifi signal? RTK ali Luba? Ker RTK ima od spodaj neko antenico, ki spominja na wifi anteno...
3. Torej za kaj skrbi RTK? Samo za natančnost? Ali zakaj?