No, včeraj sem prvič kosil z mojo MTD WCM 84 E kosilnico... Občutki so mešani... Nisem najbolj zadovoljen, oz. ni ravno to, kar sem pričakoval...
Prednosti (glede na vrtno kosilnico):
- kot je logično, sem naredil precej več v krajšem času...
- pogon je vseeno bil kos klancu (vleče precej boljše kos vrtna kosilnica, vleče celo mene gor po bregu)
- po klancu navzdol pogon drži hitrost (ko sem probal kosit brez pogona dol po bregu, mi je kosilnica skoraj spizdila dol po bregu, nebi je zadržal...
)
Slabosti:
- Uff, kje naj začnem...
- slabost je gotovo to, da ne vlečeta obe kolesi hkrati in z enako močjo - to se ZELO pozna, ko kosiš prečno na klanec (bočno), saj kosilnica cel čas spredaj sili v "grabo" in jo moraš cel čas držat ("španat"), da gre koliko toliko ravno...
- včasih se eno kolo vrti v prazno in moraš pritisnit na to kolo, da kolo zagrabi (no, in ko to kolo zagrabi, kosilnica (greben) poskoči in že imaš par cm nepokošene trave)
- precej težka za manevriranje (tudi, ko jo hočeš samo malo nazaj potegnit (popravit) in podobno)
- dostikrat se greben dvigne, ko kosiš gor v klanec (moraš v bistvu kosilnico gor "španat")...
- tudi to mi ni preveč všeč, da moraš obe ročici vedno držat (no, to bi lahko s-hekal, ampak pač ni mi bilo všeč - niti švica si ne moreš pobrisat...
)
Saj sem precej teh stvari vedel pred nakupom, samo nisem pričakoval, da se bodo te pomanjkljivosti tako zelo odražale na terenu...
Verjetno bom to kosilnico prodal. Cena bo kakih 1400 eur, saj je kosilnica skoraj nova (1,5 delovne ure)... Če je slučajno kaki interesent, naj mi javi na ZS...