Ja, si tako predstavljam, ja...
Jaz bi ga imel celo nastavljenega, naj dela 24h na dan (in če bi sfolgal pokosit teren, potem ustrezno zmanjšal čas košenja...)
Jaz ti dam 50eur, če mi prideš podobno stvar pokosit 1x mesečno. Ker očitno misliš, da je to pripravljen nekdo delat za 3eur na uroJa pol pa recimo 40€ za 12x za 20 let. Čez 20 let ti noben robot ne bo več delal. Že čez 10 let boš iskal novega.
Ti mora biti kar pri srcu tale svet, da bi jaz imel manipulacijo in stroške z enim travnikom in malo sadja, to če ni zazidljivo, ni vredno nič.
Če pa je zazidljivo, pa razumem vsa ta vprašanja.
Potem boš pa lastnika prosil, če lahko vsaj 1x letno spuca parcelo, ker ti vsa golazen že v bajto rine.Pa tudi če to prodam (vredno tako ali tako ni nič), lahko hitro dobimo še več skrbi kot je imamo sedaj....
Če je sveza jo bo potisnil in preko peljal, ce je stara bo peljal preko ali se obrnilNo, to je ena izmed stvari (grbine in ostale motnje), ki me skrbijo, kako bo delo opravil robot... Drugače
Da se razumemo. Ta parcela na sliki sploh breg ni.Sem kar navajen dela in da pokosim ta breg, se jebem pol dneva z veliko kosilnico (ali skoraj cel dan z vrtno)... Pokosit nekje 4000m2 brega z grbinami (krtinovci in ostalim sranjem) je drugo kot pokosit 4000m2 ravnega terena...
Jaz ne grem tega kosit nobenemu za denar (še sploh pa ne za 20 eur...)... Je kar jebarija, ko moraš (kar težko) kosilnico obračat v največjem bregu...
Tu imaš review za ta Automower:Včeraj je bil pri nas svetovalec od Husqvarne (iz prodajalne Lopa MB) in mi je nekak bolj priporočal robota (HUSQVARNA AUTOMOWER 435X AWD), ampak je rekel, da bi za celotno področje svetoval 2 robota... Sedaj imajo neke akcije in je možno dobit robota za dobrih 4000 eur + polaganje žice in vse skupaj je okvirno 5000 eur stroška (za enega robota). Svetovalec mi je rekel, da za do 3500 m2 brez skrbi poskrbi robot (le okoli drevja pusti malo) in da 1 robot porabi okoli 8 eur elektrike na mesec (če dela 24h).
Torej, za ta predel mi je rekel, da robot pokosi vso travo celo leto:
Poglej priponko 35223
Kaj menite? Še vedno sem malo skeptičen... Ima kdo iz okolice MB doma tega robota in podoben teren (klanec)? Bi prišel samo pogledat za 5 minut... Prinesem pivo zraven...
Glede Rider-ja mi je rekel, da je vseeno malo strmo in da se da pokosit večino, ampak moram pogruntat dobre linije, kje bom obračal (ker je večina klanec, da ga ne prevžem)... Kot sem že v prejšnjih prispevkih rekel, bi mi rider prišel prav tudi pozimi za plužit... Tudi za Rider me zanima, če kosi kdo doma podoben klanec z Rider-jem v okolici MB? Bi prišel samo pogledat za 5 minut... Prinesem pivo zraven...