Je bilo treba podražiti zavarovanja

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.827
2.081
113
ja, po mojem so zmenjeni, eni se na te račune lepo mažejo s smetano...druge ni.

sem pred 10 leti menjal steklo, neoriginal.. v lastni režiji bi me prišlo 150 €, zavarovanje sem plačal 120 za stekla, zato sem šel na zavarovanje... račun bil 600€ na zavarovalnico. Možakar rekel, kaj še bomo luči menjali???? jaz pa itak da ne. boga zavarovalnica...ajaj kak sem si pamet kupil. Tako da, lepo se lupajo...raja pa plača, posredno.

In prej o tistem edgu (zgoraj), zdrava pamet ti da, da je nateg, ki ga "nekdo" plača.
Ko sem imel lani od zadaj z Mazdo srečanje in je bilo treba menjati odbijač (po mnenju cenilca popravilo ni bilo možno, meni je bilo vseeno), je povzročitelj želel, da krije celotne stroške popravila, ker je to zaradi izgube bonusa zanj to ceneje. Predračun istega izvajalca popravila za isti obseg dela in materiala se je za različna plačnika konkretno razlikoval, ker dajo zavarovalnici precej popusta.

5. apr 2015
1.403
726
113
Zanima me primerjava življenjskega standarda in stroška zavarovanj. Ne rabita biti ti dve državi, katerakoli evropska. Zaradi mene Švedska, samo bomo težko koga od tam dobili :D
Poznam enga Avstrijca, ima hondo civic 2017,180 kojev, 1,5l se mi zdi, kar polno opremljena, plačuje 183e na mesec, polni kasko, s seveda popusti.

Kar ogromne razlike v Avstriji, kar se zavarovanj tiče..

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.243
4.801
113
Poznam enga Avstrijca, ima hondo civic 2017,180 kojev, 1,5l se mi zdi, kar polno opremljena, plačuje 183e na mesec, polni kasko, s seveda popusti.

Kar ogromne razlike v Avstriji, kar se zavarovanj tiče..

Ene dve stranki sta se preselili v AT in sta konkretno pojamrali glede cene zavarovanj gor...

Če se ne motim, plačaš pri jih cestnino in obvezno zavarovanje skupaj, potem pa ločeno delaš kasko, nisem pa prepričan...

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.243
4.801
113
Kaj pa se zgodi, ce presezes? Recimo, da skantas trajekt porschejev in se potopi. Kdo placa?
Upaš da greš s trajekom skup dol
Zavarovalnice z višjimi premijami dobijo več denarja v hišo in ker se seveda ne porabi vsega, ga več ostane za nagrade in dobre plače. Ko sem delal v zavarovalništvu... boljše plače ni. Že takrat sem govoril ali mafija ali zavarovalnica :D Da ne se menim o pozitivnem vzdušju v službi itd...
Seveda višje premije prinesejo nekaj višji dobiček, plače... ampak razlog za višje cene zavarovanj so bistveno višje cene delov, storitev in škodna pogostost...

Kaj si pa delal si bil član uprave, da ni bilo boljše plače? :fredi:

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.397
383
83
Ene dve stranki sta se preselili v AT in sta konkretno pojamrali glede cene zavarovanj gor...

Če se ne motim, plačaš pri jih cestnino in obvezno zavarovanje skupaj, potem pa ločeno delaš kasko, nisem pa prepričan...
Sistemsko smiselno urejeno, cestina pa obvezno zavarovanje. Kako pa imajo urejeno dajatve na izpust CO² ?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.243
4.801
113
Bo kar držalo. Uradno ne gre za iste račune, ampak popuste.
Meni je kamen na AC razbil sprednjo šipo na foresterju. Šel na enega od teh servisov za menjavo šip. Gospa me najprej vpraša, zavarovalnica ali lasten žep. Lasten žep, reče, daj maksimalen popust. Zavarovalnico bi stala menjava takrat 500€, mene je 280€. Račun, garancija, vse kar paše zraven.
Zavarovalnica "mora" plačati nove dele po ceniku, saj nek manjši popust so dogovorjeni ampak to ni 30%...

Ko pa ti prideš na servis, sploh malo starejši avto, vejo da ne boš dal 500€ za novo original šipo in ti raje ponudijo dober popust,
kot da boš šel iskat naokoli cenejšo šipo, neoriginalno itd...

• Všeč mi je
Reactions: uncle_sam in tony

B81

22. jul 2007
36.924
10.501
113
Upaš da greš s trajekom skup dol

Seveda višje premije prinesejo nekaj višji dobiček, plače... ampak razlog za višje cene zavarovanj so bistveno višje cene delov, storitev in škodna pogostost...

Kaj si pa delal si bil član uprave, da ni bilo boljše plače? :fredi:
Placa bila super :)

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.733
15.775
113
Wow, just wow. Pa verjetno nisi bil klasificiran kot mladi voznik ter posledično pokasiral še kakšno dodatno doplačilo kajne?

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.243
4.801
113
Irska isto, jst sm za enga starga xtraila k je bil kuplen za 2.5k placeval skor 3k osnovnega zavarovanja pa 700 eur letnega davka. In to je blo leta 2015
Seveda za Alter je Slovenija oh in sploh najdražja.... pod drugi strani pa tudi ne moreš primerjati držav med sabo, ker imajo različno zakonodajo.

Banalen primer moje stranke iz Irske ali Anglije, z tovornim kombijem, ko je odprl zadnja vrata je podrsal prtljažna vrata nekega Sharana,
ki pa je bil TAXI, samo praskica na logotipu je bila...

Zavarovalnica je morala plačati 10.000€ za to škodo, tisto malenkost popravila in kot izpad dohodka za čas ko je bil avto na servisu....

Bolano, ampak tako je...

Zalo se dražijo zavarovanja avtomobilske odgovornosti za tovorna vozila, vsaka škoda v tujini 3x tega kot pri nas in vsi prevozniki imajo slab
škodni rezultat...

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.216
1.712
113
40
Cena zavarovanja ni ravno vezana na življenjski standard,ampak na riziko.

Recimo v Nemčiji je življenjsko zavarovanje cenejše kot v Nigeriji, ker je pac ziljenjska doba tam doli krajsa...

Ne mesati slive in stoenke..

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.216
1.712
113
40
So pa velike borbe in pogajanja med zavarovalnicami in servisi, da se dogovorijo cene, dolocene v pogodbi, po koliko bo kasiral nek servis...

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.271
4.097
113
Seveda za Alter je Slovenija oh in sploh najdražja.... pod drugi strani pa tudi ne moreš primerjati držav med sabo, ker imajo različno zakonodajo.

Banalen primer moje stranke iz Irske ali Anglije, z tovornim kombijem, ko je odprl zadnja vrata je podrsal prtljažna vrata nekega Sharana,
ki pa je bil TAXI, samo praskica na logotipu je bila...

Zavarovalnica je morala plačati 10.000€ za to škodo, tisto malenkost popravila in kot izpad dohodka za čas ko je bil avto na servisu....

Bolano, ampak tako je...

Zalo se dražijo zavarovanja avtomobilske odgovornosti za tovorna vozila, vsaka škoda v tujini 3x tega kot pri nas in vsi prevozniki imajo slab
škodni rezultat...
Naj jim kar nabijejo, saj za šoferje imajo že opice po ta novem..

• Objave ne odobravam
Reactions: jekleni