Je bilo treba podražiti zavarovanja

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.077
136
63
okolica mesta
Kar zelo nenavadno... katera zavarovalnica, kater produkt in koliko časa nazaj je bilo sklenjeno?

Pri vsej tej zadevi, bi se najprej vprašal ali je zavarovalna vsota prej bila prava ali je sedaj prava?
Koliko je površine stanovanja, kakšna je bila zavarovalna vsota prej in kakšna je sedaj?

Sem pa doživel par dni nazaj zanimiv primer, stranka prišla k meni v pisarno in je rekla da je imel
pri Triglavu sklenjeno permanentno polico za dom in da so mu poslali dopis, da polico prekinjajo
z skadenco in da naj si poišče zastopnika in uredi novo polico.
Generali. Permanentna polica.

ptice

Fizikalc
23. jul 2011
242
192
43
Meni je Generali indeksiral polico zavarovanja doma za 19 %, zavarovalno vsoto pa za 11 %. Uradna inflacija je 9 %. Zahvalil sem se za sodelovanje in zavarovanje hiše ter 3 vozil prenesel na drugo zavarovalnico. Saj ne da so pašniki drugje bolj zeleni ampak odnos zavarovalnice je bil katastrofa.
Drugače pa je ta inflacija oz. indeksacija zgolj prozoren izgovor vseh podjetij za ekscesivne dvige cen. Že Evropska centralna banka je ugotovila, da so glavni vzrok za inflacijo dvigi cen podjetij in s tem enormni profiti in ne dvig plač, kot nas sicer prepričujejo politiki. Konglomerat Mendelez je prodal manj, a je imel najboljši dobiček v zgodovini.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.730
15.773
113
V cem je potem sploh fora, ce ti lahko zavarovalnica lastnorocno ukine polico. Brez da bi ti seveda karkoli krsil.
V tem primeru je šlo za ukinitev produkta ter enostranko prekinitev (oz. odklonitev podaljšanja/obnove) povsem skladno s pogodbenimi določili permanentne pogodbe in identično lahko naredi stranka brez kakršnihkoli negativnih posledic.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.730
15.773
113
Sam če prekineš, plačaš pogodbeno kazen.
Ne drži. V primeru prekinitve oz. neobnove permanentne police ob skadenci ni zaradi tega dejanja prav nobenih posledic, v primeru odstopa/prekinitve večletne pogodbe pa zaradi tega nima nobena zavarovalnica predvidenih nikakršnih pogodbenih kazni, imajo pa nekatere (torej ne vse) zavarovalnice pravico do poračuna sorazmernega dela zaradi predčasne prekinitve neupravičenega trajnostnega popusta pa še tega ne obračunavajo vse, ki bi na podlagi pogodbenih določil (oz. zavarovalnih pogojev) to dejansko lahko izvajale.