A, da ne? Kako pa oni vedo kaki sunek vetra je prišel?Niso ravno finte, sam splošne pogoje je treba prebrati.
A, da ne? Kako pa oni vedo kaki sunek vetra je prišel?Niso ravno finte, sam splošne pogoje je treba prebrati.
Niso finte, treba je imeti samo malo logike in splošne razgledanosti, ter vedeti kašna so osnovna pravila.Kake finte imajo
Zavarovalnica škodo prizna šele pri tej hitrosti vetra
Zadnja neurja s točo so na hišah in vrtovih povzročila veliko škode. Kljub vsem težavam, s katerimi so soočeni prizadeti, pa so jo veliko bolje odnesli tisti, ki imajo sklenjeno zavarovanje nepremičnine. Zbrali smo nekaj nasvetov, ki jih je pri sklepanju zavarovanja treba poznati in upoštevati.www.zurnal24.si
Če je bil vihar, ni njegova odgovornost...Kakšno zavarovanje nepremičnine je potem imel sosed, ki mu je veter z vrta odneslo plastično otroško hišico in je poškodovala avto drugega soseda? Po tvojih gornjih scenarijih ni možno, da bi to krilo zavarovanje hiše.
Tako je, ne gre za nobeno finto ampak za že dolgo uveljavljeno zadevo. Zavarovanje krije škodo med drugim tudi zaradi viharja in vihar je pa pač točno definiran.Niso ravno finte, sam splošne pogoje je treba prebrati.
Jaz imam zaradi tega trampolin kar dobro "zasidran" na več mestih ter se tako poizkušam izognit dogodku kot je bil ta z otroško hiško. Trampolini kar radi poletijo.Če je bil vihar, ni njegova odgovornost...
sosed lahko popravlja avto iz naslova svojega kasko zavarovanja, če ga ima.
Niso finte, treba je imeti samo malo logike in splošne razgledanosti, ter vedeti kašna so osnovna pravila.
Zavarovanje krije nenadne "nepričakovane" dogodke, VIHAR se smatra da je to, ko veter piha v sunkih več kot 62kmh,
zato morajo biti zavarovane stvari grajene/vzdrževane tako, da jih ne poškoduje/poruši nek običajen veter,
če pa pride do viharja, ko veter piha s tako ali višjo hitrostjo, pa zavarovanje krije škodo na predmetih, ki so zavarovani za primer viharja.
Pri viharju je pomembno vedeti še sledeče, zavarovanje krije škodo na tistih predmetih, ki so zavarovani za primer viharja:
Hiša je zavarovana za primer viharja, ob viharju odnese streho, streha pade na na tvoj avto in na sosedov avto.
-škodo na tvoji hiši (odkrita streha), krije zavarovanje tvoje nepremičnine.
-škoda na tvojem avtu, moraš imeti sklenjeno kasko zavarovanje, ki krije vihar.
-škoda na sosedovem avtu, sosed mora imeti sklenjeno kasko zavarovanje, ki krije vihar (ti nisi odgovoren za to škode ki jih povzroči vihar)
Enako kot je napisano zgoraj velja, če vihar podre (zdravo) drevo, ki pade na tvojo hiši, tvoj in sosedov avto,
problem je, če je drevo slabo/bolano/posušeno, saj bi ga kot dober lastnik moral podreti.
In kolikšna je indekscija na letni ravni? Imamo sklenjeno zavarovanje za 10l in smo po pošti prejeli da gre gor za 100%. Ne ujema se s tem kar pišeš.Aja pa še tole (žal ne morem dopolnit v predhodni post) - zaradi neurij se malo po malo vedno dražijo zgolj nova zavarovanja, obstoječa sklenjena na večletno obdobje pa držijo enako ceno oz. se dražijo zgolj na podlagi indeksacije, ki pa z vedno bolj pogostimi in močnejšimi neurji nima nobene veze. Kar v praksi pomeni, da se ljudje z že sklenjenimi zavarovanji nimajo kaj sekirat zaradi tega, ker je nekaterim "razmetalo" hiše.
Dvig premije za 100%?!? Kaj so nori? Načeloma se to ne bi smelo dogajati, imam pa tudi sam en primer, ko je Sava neki moji stranki pri zavarovanju obrtne delavnice ter stanovanjske hiše dejansko dvignila zavarovalno vsoto za podoben procent (malo manj kot 100%) a smo situacijo rešili z dopisom, da takšnega povišanja ne sprejmemo saj nam nadzavarovanje ni v interesu. Na koncu smo se dogovorili za cca. 30% povišanje zavarovalnih vsot ter cca. 20% povišanje premije, kmalu za tem pa je sledil tudi dopis o odstopu od zavarovanja. Tebi predlagam enako (dopis o sprejetju povišanja za manj %) razen, če se s tem povišanjem slučajno pridete na realno zavarovalno vsoto in ste imeli do sedaj zadevo podzavarovano, tudi na takšne primere sem že naletel (spet pri Savi).In kolikšna je indekscija na letni ravni? Imamo sklenjeno zavarovanje za 10l in smo po pošti prejeli da gre gor za 100%. Ne ujema se s tem kar pišeš.
Kar zelo nenavadno... katera zavarovalnica, kater produkt in koliko časa nazaj je bilo sklenjeno?In kolikšna je indekscija na letni ravni? Imamo sklenjeno zavarovanje za 10l in smo po pošti prejeli da gre gor za 100%. Ne ujema se s tem kar pišeš.
Jaz sem imel nekaj časa nazaj 2 takšna primera. Triglav je kot vzrok navedel, da je bil produkt po katerem je bila sklenjena polica ukinjen in posledično (sicer avtomatska) obnova ni mogoča, brez problema pa se na novo sklene permamentno polico po novejšem produktu.Sem pa doživel par dni nazaj zanimiv primer, stranka prišla k meni v pisarno in je rekla da je imel
pri Triglavu sklenjeno permanentno polico za dom in da so mu poslali dopis, da polico prekinjajo
z skadenco in da naj si poišče zastopnika in uredi novo polico.