Jaz rešujem tudi tako, da dam 1% odbitne in je takoj bistveno nižja premija. Če bom avto v redu streskal, bom pač plačal tisti %. Za manjše stvari pa bom pogledal, ali se bolj splača plačat tisti % al it direkt popravljat.
asistence ven vržeš si že minus 150, pa na kombinacijah kasko malo premislit, kje se avto pušča, kam se vozi, kje si doma in podobno. Jaz sicer malo še, pa samo na obvezo oba avta.
za praske porihtat sem dam lani 120€ (en lokalec) pa so mi cel avto okol polišpali, je ko nov. Kolk je že parkirplac, p s kom bi se moral dajat, in podobno..... nema.
Policija pa naj dobijo krivca, sej so plačani za to. Al pa stoj pri vrtcu pa poglej kdo bo prišle s šminko avta tvoje barve.Meni je ravno v ponedeljek nekdo pri vrtcu podrajsal prednji branik + led luci. Pa ravno prvo leto nimam ne parkirisca ne splosnega kaska. Baraba pa se je odpeljal.
jaz mislim da je razlika v verjetnosti al narediš 5kkm, 20kkm ali pa 70kkm... potem kje si doma, kje avto dnevno puščaš, in podobne navade. če si 99% na AC, potem ne rabiš recimo srne, ker če jo na AC nabašeš je kriv DARS. in podobne scene..Nimaš kaj premislit, ker nesreča ne počiva. Lahko se greš samo koliko si pripravljen tvegati.
Razen, če se nehaš voziti ponoči, da kakšne srne ne zahaklaš, pa po AC se nehaš vozit, da ti kakšno steklo ne poči (prej 10 let nič, sedaj 3 vetrobranska stekla počena v dveh letih), pa še v trgovino greš peš, da ti ga kdo ne butne in imaš avto ves čas v garaži.
Kasko z odbitno je ok, ampak takrat ti grejo tudi razredi. Pri teh avtih, če se spredaj rukneš je takoj par jurjev škode, če gre sprednji radar, matrične led luči...
Mene tud zanima ko zavarovalničarji upravičujejo dvige premij, kako je potem s tem da v času lockdowna med covidom ko se je delalo povprečno po 30% km manj ni šla premija vsaj 30% dol?
Razmišljam da ko naslednjič spet kaj podražajo tole, da bi pisal zavarovalnici če lahko imam zavarovanje zastonj, ker ves čas vozim koma pijan in mi itak nič ne krijejo. Ker njihova logika delovanja je približno podobna.
Ko boš našel zavarovalnico, ki se ne "pase" na strankah in ne dela ogromnih dobičkov, te prosim, da poveš... Gremo takoj tja...Mene tud zanima ko zavarovalničarji upravičujejo dvige premij, kako je potem s tem da v času lockdowna med covidom ko se je delalo povprečno po 30% km manj ni šla premija vsaj 30% dol?
Razmišljam da ko naslednjič spet kaj podražajo tole, da bi pisal zavarovalnici če lahko imam zavarovanje zastonj, ker ves čas vozim koma pijan in mi itak nič ne krijejo. Ker njihova logika delovanja je približno podobna.
Ja, ravno to je razlog...Glede na to, da zavarovalnica pri avtih plačuje popravila in avtodele, bi nihanje cen tega lahko bil razlog za dvig cen. Je mogoče kaj na tem?
Zgleda da kr v tapravi delaš, sam še energetika vam lahko konkurira: https://www.stat.si/StatWeb/File/NewsImage/36499Me pa zanima v katerih branžah delati ostali, bi bilo zanimivo predebatirati vaša povišanja cen
Ja, ravno to je razlog...
izplačila škod so se spremenila - beri povišala...
avti imajo led luči, ki so 3 -4 x cene navadnih
senzorji okoli avta
senzorji v ogledalih,
kamere v ogledalih
kamere na vetrobranskem steklu
In nobena od teh stvari ni poceni, zavarovalnica pa plača dele po ceniku uvoznika!
Zadnjič ko obnavljam polico stranki, je imela menjavo vetrobranskega stekla, Ford Edge - 2640€!!!!!! Ena šipa za 4 letne premije zavarovanja!
Eno ogledalo pri srednjem avtu je 500€ +, led luč 2000- 2500€, da pa malo bolj sesuješ sprednji konec avta pa da nimaš kaska
Poškodba na parkirišči, barvanje odbijača spredaj + menjava logotipa ki je bil poškodovan 1030€, samo logotip je bil 200€
Cene popravil so šle v organ, zato gredo gor tudi cene zavarovanj... upam da preverite koliko je zavarovalnica plača škodo ko uveljavljate
zavarovanje, ne zato da bi bila zavarovalnica boga, ampak zato da bi vam bilo jasno zakaj so take cene.
Me pa zanima v katerih branžah delati ostali, bi bilo zanimivo predebatirati vaša povišanja cen
Ali ni bilo rečeno, da se največ nesreč pripeti v bližini doma (2km ali kaj že) - potem Mm ne vplivajo več toliko.jaz mislim da je razlika v verjetnosti al narediš 5kkm, 20kkm ali pa 70kkm... potem kje si doma, kje avto dnevno puščaš, in podobne navade. če si 99% na AC, potem ne rabiš recimo srne, ker če jo na AC nabašeš je kriv DARS. in podobne scene..
Se bolje kot na zavarovalnici je očitno delat na avto servisu... Servisna ura kot kirurg
Jim bolj diši menjava, kot popravilo. Ali pa en primer prejsnji teden, gre fizicna oseba vprašat, koliko bo popravilo.. 280 eur. Prikava na zavarovalnico, servis izda racun za 600.