Citat:
pravim, pred zakonom je potrebno fse enako obravnavat,
ne odobravam pa linca, ki ga nad manjsinami izvajajo nekateri nestrpnezi, ki vbistvu dokazujejo, da so na zelo niskem nivoju dojemanja sveta v katerem sobiva celotna nasa populacija
Enostavno je iz Bruslja kokodakat kajne? Preseli se ti malo sem na Dolenjsko, tako v radijus 500m od kakega "romskega" tabora in potem pridigaj o enakosti pred zakonom.
1) Jaz storim prometni prekršek - 1000 € kazni in pike
1a) Cigo stori enako - nič in nič, pa nič
2) Jaz tebe tresnem na gobec - policijska obravnava in po možnosti zasebna tožba
2a) Cigo nekoga tresne - policija niti v tabor ne upa, tožiti ga je enako samomoru
3) Jaz prodajam drogo - arest in xx let zapora
3a) Cigo prodaja drogo - se mu noben ne upa nič
...
tega je še miljavžent, ampak če ti še vedno trdiš da zakoni veljajo za vse enako, potem... mah ne bom preveč žalil, ... ti žal enostavno ni pomoči. Realnost zadeve je taka da za cigane tukaj doli vsi vedo da "dilajo", da imajo tovarne orožja po taborih in da počitnikujejo nelegalno z črnimi gradnjami na privatni lastnini - ta plavi in uradniki pa seveda ne ukrepajo.
Zgolj v razmislek še to : sosedu so podrli leseno lopo ker ni imel dovoljenja za njo, zadevo začinili še z mastnim računom. Ciganom pa legalizirali (in to zastonj) celotno naselje zgrajeno na črno.
In ti trobiš o enakosti pred zakonom?