Italijanska Nutella

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Italijansko nutello maš v Sparu v Postojni - preverjeno.

LP

V Koprskem Intersparu še 3 palete na zalogi
smile-1.gif

Na polici je Poljska ... na paleti zraven pa Italijanska (nekaj polimana v modro barvo) Do torka še obe v akciji. 750g (3,45€ s sparplus kartico)

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
Vem da jo imajo tudi na tržnici v Kosezah. Tam je trgovina z testeninami pa italjansko ponudbo ... mislm da je ime Toskana ampak ne me za besedo držat.

lp Avi

birca

Pripravnik
26. okt 2007
424
19
18
Citat:
Uporabnik Gox pravi:
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Italijansko nutello maš v Sparu v Postojni - preverjeno.

LP

V Koprskem Intersparu še 3 palete na zalogi
smile-1.gif

Na polici je Poljska ... na paleti zraven pa Italijanska (nekaj polimana v modro barvo) Do torka še obe v akciji. 750g (3,45€ s sparplus kartico)

Hehe, danes bil v koprskem šparu in je res na zgornjih treh Poljska, na spodnji pa Italijanska
bonk.gif
.

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
no, če bote kdaj spotoma pri makaronarjih priporočam slednje

caffarel-crema-gianduia-40-italian-chocolate-hazelnut-spread-3337-p.jpg

dražje od nutelle, ampak tudi dosti boljše še posebej, če iščete okus po lešniku

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Letos sem na morju po dolgem času spet jedel linolado, mislim da nutelle ne bom več kupoval, ker mi je linolada top!

Birkof

Pripravnik
10. sep 2007
155
0
16
42
Italjansko Nutello imajo večinoma Spari in Interspari, ki so na "primorskem" koncu.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Svašta kaj eni vse zaznate. Kaj pa, ko dobiš gentleman juice v usta, tudi razmišljaš, če ima okus po oreščkih? Nekako dvomim v vaše senzorične sposobnosti. Poskušam razumeti pa ne morem, upam staviti, da če vam nekdo zaveže oči in vam da na pokušino posamezno Nutello, vas 99,9% ne bi našlo razlike. Lahko sprobamo v živo in dokumentiramo. Nabavi se nemško, poljsko in intalijansko nutello pa da vidimo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Ja ce ti otrok govori kater nutela je najboljsa se je za vprasat, vsaj ce imas vsaj malo pameti v glavi in ti ni vseeno za telo.
Če ti ni vseeno za telo, potem ne ješ Nutele sploh. Pa če je nemška, italijanska, poljska, kazahstanska, švicarska ali pa nigerijska.

VinS

Pripravnik
27. jan 2012
359
0
16
Obišči stran
Pustimo zdravje, samo enim res očitno ni jasno, zakaj se okusi malenkostno razlikujejo. Nemška nutella nima drugačnega okusa od italijanske zato, ker bi Ferrero hotel, da bi Nemci jedli slabšo, ampak zato, ker so v testih pred proizvodnjo ugotovil, da je nemškim potrošnikom pač določen okus bolj všeč. Povsem enako s poljsko - so delali teste in ugotovili, da imajo poljski potrošniki malenkost drugače okus od nemških in italijanskih in so zato recept malenkostno prilagodili lokalnemu okusu. Okusi pa se razlikujejo predvsem glede na to, kakšno čokoladno kremo so ti potrošniki jedli pred leti (np. Eurocrem, Viki krema, ...). Če si doma iz primorske si verjetno v otroštvu jedel ali nutello ali podobne čokoladne namaze iz Italije, zato ti je italijanski okus bližje, blizu avstrijske meje je bil verjetno okus bolj podoben nemškemu okusu, če pa bi živel na Poljskem in jedel njihov domači evrokrem v socializmu pa bi ti bil verjetno poljski okus najljubši. In kot se je nekdo prej pošalil - v Indiji bi res verjetno šla najbolje v prodajo nutella z okusom po curryu in čiliju.

So pa seveda izjeme, obstajajo tudi države, kjer kupujejo izdelek glede na to, kje je narejen in jim je za okus popolnoma vseeno
bonk.gif

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Ksz

Ja ce ti otrok govori kater nutela je najboljsa se je za vprasat, vsaj ce imas vsaj malo pameti v glavi in ti ni vseeno za telo.

Sicer me je keber prehitel s komentarjem, sam vseeno moram spustiti iz duše: ma sem crkval od smeha no - če ti ni vseeno za telo, pazi, katero nuttelo ješ
hysterical-1.gif
Ma ko bi vsaj malo vedel, kakšen šrot je to za telo...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Svašta kaj eni vse zaznate. Kaj pa, ko dobiš gentleman juice v usta, tudi razmišljaš, če ima okus po oreščkih? Nekako dvomim v vaše senzorične sposobnosti. Poskušam razumeti pa ne morem, upam staviti, da če vam nekdo zaveže oči in vam da na pokušino posamezno Nutello, vas 99,9% ne bi našlo razlike. Lahko sprobamo v živo in dokumentiramo. Nabavi se nemško, poljsko in intalijansko nutello pa da vidimo.

Nemške in ITA sem prepričan, da sam ne bi ločil, bi pa med poljsko in nemško ziher opazil razliko. Verjetno tudi med poljsko in ita, ampak tu nisem ziher, ker ita nisem probal že zelo dolgo. Poljska je enostavno presladka, da se je ne bi dalo ločit.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Se popolnoma strinjam...zdajle mam Francosko iz leklerka....bogovsko. Kdor tega ne bi ločil od poljske mu res ni pomoči, mogoče mu celo zavidam, ker potem mu je vse enostavno "dobro" in je....pač....je...da živi.
tongue-1.gif

Marsikaj bi priznal, da ne bi razbral s prevezo čez oči, ampak te nutele bi pa ločil od poljske vedno.

PS. Zakaj hudiča bi kupil veliko slabši izdelek za isti denar?
confused-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.551
2.940
113
v lokalni ostariji
malecky še enkrat

ni fora v "kvaliteti" ampak prilagodljiv okus...

da ne boš mislil.. tudi hrenovke imajo različen okus za različno tržišče... hej še čevapi so različni;)

corsol

Guru
11. mar 2010
3.036
995
113
Pinese moja enkrat iz ITA "original", doma smo imeli tisto iz Merkatoja(vem da ni bila ITA)...............ker sem vedno poslušal zgodbe kako je Nemška iz Milerja FULLLL(!!!!) bolša od Poljske...sva naredila preizkus...........zavezal sem si oči poizkusil eno in drugo, in nisem si sam nesel v usta žlice .......tako da 100% nisem mogel vedeti iz katerega kozarca je katera................kakorkoli , jaz nisem okusil razlike, niti moja lepša polovica ne.....

vanmarkus

Fizikalc
15. mar 2010
1.280
1
36
tam spodaj
kot se js spomnem ima taljanska mal več okusa po lešnikih napram polski za sladkost pa nebi vedu je pa pri obeh cukra nad 50% celotnega izdelka

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Sorry....sprejmem tvoj argument za nemško-francosko-italjansko.

Poljska pa je navaden drek, noben ne bi zbral poljske po okusu. V fakin topli palačinki s smetano bi vedel a je poljska ali tale francoska, katero mam zdajle v omari.

Drugače pa ja....skoraj za vse produkte se nekako prilagaja okus, lahko za hud primer damo kitajsko kuhinjo. Moraš pa vedet, da firma kot je ferero in npr. heinz za drugo tržišče raje izdata nov okus kot pa popravita svoj "standarden" svetovno priznan "recept".

Tudi pri kokakoli so neverjetne razlike, sam tam nisem tolk petičen in jo kupim samo če je res ugodna cena 6x 1.5l potem pa se pustim presenetit. Enkrat se spomnem ko so ravno zamenjali zamaške, je bilo novoletno pakiranje v leclercu....z bejbo to pijeva se samo spogledava....what the f**** zakaj je ta kokakola tako dobra kot še nikoli?
tongue-1.gif
Pri nuteli je pač malce lažje...samo poljske ne.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.551
2.940
113
v lokalni ostariji
fora je samo v prilagodljivosti okusov... pač poljaki so navajeni na en okus (njim po možnosti ita nutela ni kul:))))) mi smo navajeni na druge okuse... je pa težava slo trga da je premajhen in ne delajo "lokalno prilagodljivega" okusa. potem pa imaš na izbiro ali poljsko (oz vzhodno evropske) okus ali pa italjanski (zahodno evropski)

kvaliteta kot taka je pa tam tam povsod:)