Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Sem že bil v marsikateri megli, tudi takšni kjer sem videl samo 10m ali manj. Pa sem pač prilagodil hitrost razmeram in varno prišel domov. In ne ni se nenadoma pojavila, ker se megla ne pojavi nenadoma. Že od vremenskih razmer lahko veš kaj te pričakuje...
Torje si vozil 10 km/h na AC? Jebiga, si imel pač srečo, da ni od zadaj počilo. Meni se to zdi preveliko tveganje ...
In ja, vidljivost 0 se pojavi nenedoma. Ti in jaz sva jo sicer kdaj že videla, večina voznikov pa še ne. In je ne pričakujejo - in nehaj si delat utvare, da se bodo take stvari kdajk spremenile. Povprečje znanja v prometu je nizko in bo tako tudi ostalo ...
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
No tole je pa res zanimivo slišat.
Je pa nekaj res: čisto vseeno je, ali ustaviš ali se pa pelješ 10 ali 20 na uro (pri vidljivosti nič je to normalno), če nekdo prileti od zadaj, te bo nabasal.
Ko padeš v tako meglo, itak ne moreš naredit nič. Jeba, če se ustaviš in jeba, če se ne.
Sorry zmotno je razmisljanje da ker je moznost naleta da zato vozis se vedno 100km/h na BLEF, zmanjsas hitrost definitivno, jest sem zmanjsal na 70km/h ker sem v tistem, trenutku na uc ocenjeno vidu pred sabo kaksne cca 20m ali manj m, v primeru nesrece pred sabo se ustavis ne, lahko pa toliko zmanjsas da obvozis, ce ni glih 10 avtomobilov pred tabo.
70 na uro ori 20m vidljivosti pomeni, da se boš v nekoga, ki stoji, zagionil z natanko 70 na uro. Kakih 20 na uro bi bila primerna, ampak potem tvegaš, da ne nekdo od zadaj nabije ... Sicer pa preberi, kaj sem napisal - nikjer nisem trdil, da je treba pičit skozi 100 na blef. Trdim le, da vsak izbere neko hitorst, ki se mu zdi primeren kompromis, in to na osnovi svojih izkušenj (ker se pač ne moreš odločat na podlagi nečesar, česar ne poznaš). AndrejD, ki meglo obvada, bo zmanjšal na 10, Lojzka, ki se sicer po AC vedno pelje počasneje od njega, max 100, pa česa takega nikoli ni doživela in si ne predstavlja, kaj je megla z vidljivostjo 0. Zato bo zmanjšala recimo na 70 - in počila v Andreja ... In ker pač različni vozniki različno ocenijo in kadar so razmere tako slabe, kot so bile tokrat, lahko (ni pa nujno) zato pride do nesreče. In tu ni Lojzka prav nič kriva - od človeka namreč ne moreš pričakovat, da se prilagodi nečemur, česar ne pozna in si niti ne predstavlja, da lahko obstaja.
Prav smešno mi je, kako nekateri nsio sposobni priznat, da se lahko v življanju (in tudi na cesti) zgodijo stvari, ki so odvisne samo od sreče. Ko se pokrijejo določeni faktorji, nimaš več kaj. Očitno je nekaterim težko da bi samim sebi priznai da so situacije, ko lahko, pa čeprav so naredili oni in ostali vse po svojih najboljših možnsotih, tudi umrejo.
Jebiga, tako je življenje, sprijaznite se že enkrat.