ksz
Veš kaj pa jaz ne razumem, oziroma da prometni strokovnjaki, policaji, zavarovalnicarji ne naredijo kaj več izboljšav na tem področju.
Ker se jim jebe, plačo dobijo 5. pa če naredijo kaj ali pa nič samoiniciativno.
imaš več km odsek ceste, ki je "BP" potem pa se najde nekaj 10(0)m ceste kjer se stalno dogajajo nesreče in podobni nezalejni dogodki. Pa kljub deseteltju ali več, se ne naredi ničesar da bi se tistih 10(0) m ceste nekako uredilo drugače.
Bolje da zavarovalnice plačujejo škodo. Itak to škodo plačamo zavarovanci preko višjih premij.
Sem pred leti opazoval dogajanje na SAveljski cesti pri vodovodu (200m od obvoznice, zavijanje levo proti Klečam.)
Ob vsaki najmanjši rosi je bil tam crash, tudi po več na dan. So enega pospravilli, je že spet pokalo... Pa vsaj v tistih letih ko sem bil bolj pogosto tam, se ni nič naredilo na reševanju tega problema. Kaj je sedaj ne vem. Cesta vem da poteka še vedno isto, ce so kaj izboljšali asfalt pa nisem preverjal.
Kakšno nesrečo mogoče sedaj prepreči ABS in ESP. Takrat to še ni bilo niti v novih vseh avtomobilih in ko si pipnil bremzo da bi zavil levo, je kolo blokiralo, naklon ceste te je potegnil na nasprotni pas, nasproti pripeljal avto in ...
Zelo podobno je bilo vključevanje desno proti obvoznici. Si bil mogoče malo prehiter za tisti gladek asflat, namotal volan, avto je šel naravnost preko ceste v avto ki ti je pravilno pripeljal po sovjem pasu.
Očitno bilahko sem dodal tudi ta odsek kranjske obvoznice, pa klanec pod Hotičem zaradi katerega je v petek stalo nekaj 100 vozil v koloni uro ali dve... pa kjer poka ob vsakem dežju, ker vozilom odnese rit, ("nos se zaleti v hrib in avto prevrnejo ali celo skotalijo) , ali pa jih potegne preko ceste....kot črna točka je že desetletja označena, pa...