Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
SLO študenta zanima kvaliteta študija in bodo pobrisali v Graz? Ja, "malo morgen"...
Povej mi kje delaš, pa ti cel kombi takšnih pripeljem na šiht, da ti skupaj razložimo in dokažemo
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
SLO študenta zanima kvaliteta študija in bodo pobrisali v Graz? Ja, "malo morgen"...
Citat:
Uporabnik kdosemjaz pravi:
Navsezadnje si lahko tudi doma kuhajo. Mogoče bodo potem ugotovili, da so pa cene živil v trgovini tudi visoke!
Citat:
Uporabnik Anubis pravi:
Ko sem jaz opravljal maturo, sem moral tako integrirati kot odvajati, pa nisem imel matematike na višjem nivoju. No, morda sem bil samo "srečna" generacija. Na žalost mi moraš tukaj verjeti na besedo, ker maturitetne pole nimam. Mi smo se štiri leta vsi pripravljali na višji nivo mature pri vseh predmetih brez opravičila. Če je zdaj drugače, ne vem. Če pa katera od gimnazij počne, kar praviš, vsekakor niso krivi dijaki ali kasneje študenti kot to pravi kozarec. Jaz za tako popuščanje še nisem slišal, tako da sva z dokazovanjem približno na istem, razen, če si v kakšni maturitetni komisiji in imaš konkretne dokaze. Čula, rekla ...
Se pa strinjam, da je matura varljiv kalup. Ampak nekaj more biti, da so vsi dijaki v istem "dreku" in se kasneje lažje izpelje vpis. Morda še manjka kak sprejemc, ali pa vsaj razgovor na faksu. Je boljše kot je bilo prej, ko so se šole razlikovale še bolj. Zdaj vsaj zveze ne pridejo v poštev ...
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Danes (!!!) morajo študentje, ki so pravkar napacali maturo in imajo torej v glavi celo znanje matematike, PREDEN začno sploh študirati prvi letnik, narediti pripravljalnico (temu danes kunštno rečejo "proseminar").
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Od kdaj pa so na poklicnih gimnazijah zaključni izpiti? Tu si ga pa po mojem malo mimo užgal. Imajo enako maturo kot vse ostale gimnazije...
Kar se matematike tiče... se pridružujem Anubisu. Odvajanje za osnovni nivo in integriranje za višji (kar se maturitetnih pol tiče... pri pouku je bilo pa vse!).
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Danes (!!!) morajo študentje, ki so pravkar napacali maturo in imajo torej v glavi celo znanje matematike, PREDEN začno sploh študirati prvi letnik, narediti pripravljalnico (temu danes kunštno rečejo "proseminar").
a ti to resno?
Citat:
Uporabnik Anubis pravi:
@kozarec
To, da se "klesti" na fakultetah iz 4 na 3 leta, je pa hilarious izjava. Nič se ne krči. Po starem programu je v grobem 4 leta predavanj + 1 leto absolventa, zdaj pa je 3+2, če hočeš imeti enako izobrazbo in posledično tudi enako znanje, ki bo po bolonjski reformi imelo enake (pa rečmo naj bi imelo vsaj podobne) standarde povsod po EU. Vsaj to je namen.