Planet Golob

erikson

Guru
25. avg 2007
22.553
6.298
113
Tina Gaber ovadena zaradi zavajanja s posnetki medveda.

2. jul 2020
5.312
6.859
113
Mah, kamen spotike je, da v Ljubljani ni ugodnih stanovanj. Razume se, da je največ del v Ljubljani. Ampak, v zadnjem času se obnašamo, kot da je izven obvoznice teritorij, kot za zidom v Igri prestolov.

Do zdravnika ne prideš, vrtec je oderuški, center je mrtev z izjemo turistov, gneča, parkiranje, migranti vsepovsod...

Za koji k ne bi npr iskal dela in bivališča drugod?

• Všeč mi je
Reactions: Mr_Wolf

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.266
6.822
113
Nihče nima kometarja na to, da bo FURS lahko preverjal, če res kdo živi v stanovanju tako, da bo preveril porabo elektrike in vode?

2. jul 2020
5.312
6.859
113
Še ne definiran. So pa na zadnji raziskavi koliko je praznih stanovanj vzeli mejo 500kwh letno.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.266
6.822
113
Torej...
Moje vprasanje, kar se tika tega je, kako tale metodologija najde in sankcionira oddaje na črno. Tu spet resujemo problem z novimi davki, ker starih ne pobiramo. Kaj je torej za tistega, ki je dosedaj delal posteno, novega? Novi visji davki. Kaj je razlika za tistega, ki je oddajal na črno? Noben nov davek, ker se bo zena/moz prepisala na tisti flat, oni ki je na crno notri, bo pa teral vodo in strom dalje, najemniku bo pa kamot zvisal 100-200€ najemnine, ker to bo sedaj nova trzna najemnina.

Tamle se glupi pa afna pa zgroženo, kaj pricakuje od Duške, ker to pa ne, da bi nekdo ppacal 100-200€ na leto vec, ce se bistveno bolj obesa na štrom. A zdaj je treba na mesec tok nekomu stroske dvigniti, ker je to lažje, kot pobirati, kar se zdaj utaji.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.656
9.870
113
40
MB
Torej...
Moje vprasanje, kar se tika tega je, kako tale metodologija najde in sankcionira oddaje na črno. Tu spet resujemo problem z novimi davki, ker starih ne pobiramo. Kaj je torej za tistega, ki je dosedaj delal posteno, novega? Novi visji davki. Kaj je razlika za tistega, ki je oddajal na črno? Noben nov davek, ker se bo zena/moz prepisala na tisti flat, oni ki je na crno notri, bo pa teral vodo in strom dalje, najemniku bo pa kamot zvisal 100-200€ najemnine, ker to bo sedaj nova trzna najemnina.

Tamle se glupi pa afna pa zgroženo, kaj pricakuje od Duške, ker to pa ne, da bi nekdo ppacal 100-200€ na leto vec, ce se bistveno bolj obesa na štrom. A zdaj je treba na mesec tok nekomu stroske dvigniti, ker je to lažje, kot pobirati, kar se zdaj utaji.
pa ne da boš počasi vidla da je cesar gol in glup :D

2. okt 2007
3.840
2.337
113
ole okoli omrežnine je že res farsa.
Dejansko sedaj več plačujejo tisti, ki imamo sončne in/ali električne avtomobile. Meni, ki imam samo toplotno ni velike razlike, ampak o.k., sem večji uporabnik in tudi bolj obremenjujem omrežje.

Prej pa tisti s sončnimi niso plačevali nič omrežnine, pa vemo, da imajo najvelji vpli v na omežje. Ko je npr. decembra bilo 1 dni oblačno/megla in so proizvedli 0kWH so dejansko zastonj uporabljali omrežje in črpali energijo, kar smo pokrili ostali, ki nimamo sonnih. A tega pa Levica ne vidi, da je prej "raja" subvencionirala omrežnino tistim "tajkunom", ki so si postavili sončno. IN sedaj se najbolj bunijo isti s sončnimi in električnimi avtomobili in zaradi njih bi morlai na stari nepravični sistem.
Poznam primer, da je nekdo vgradil še letos IR panele, ker "zastonj" pa ne bo pustil odvečno oddanih kWh. In tak je ptoem ponoči najboljobremnjeval s par kW omrežje, kar pa seveda negre.

Če pa kdo hoče biti samoskrben, potem pa si mora še vgraditi zalogovnik (baterije) in s tem zmanjšati odvisnost od omrežja. Ker samoskrba pomenbi, da omrežja ne rabim, torej ne plačam omrežnine. Če pa ga rabim, pa je pravilno da plačam toliko, koliko sem ga rabil. Pošteno?

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.549
456
83
Davek za najem stanovanj bi morala biti znižana DDV stopnja pa se folk ne bo zajebaval z oddaajo na črno...

Ampak Levica se gre razredni boj!

Me pa zanima kaj bo s starejšimi stavbami, ki so prazne vpisane a praktično razvaline. Bo SLO postala "ruševina"? Bo zavod za dediščino, spomeniško varstvo ali karkoli se pač kliče pustil to spravit na tla. Na podeželju je tega ogromno. In če kdo to na podlagi podatkov šteje kot vseljivo je debelo falil.

• Všeč mi je
Reactions: delter333