Homologacija neoriginalnih platišč?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.690
6.714
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
no in kaj če dimenzije platišč ni niti v homologaciji niti v navodilih od avta, tako kot pri meni?
Tudi jaz nisem nasel podatka o platiscih, dimenzija gum pa tudi je vem ce obstaja po homologiranih podatkih (tista najbolj uporabljena, tudi prva vgradnja najbrz). Razen ce so jih pred 10 leti delal, sedaj pa ne več.

jello

Guru
22. sep 2008
10.157
3.881
113
Citat:
Uporabnik Yagi pravi:
V homologacijskem kartoncku (nekateri tudi v navodilih od avtomobila), so vsi podatki. Od dovoljenih pnevmatik, do platisc (ET, J)! Katere znamke je pa pnevmatika ali platisce je pa popolnoma vseeno.....sem napisal, lahko je zelezno, aluminij ali pa karbon ali magnezij, vseeno !

Edina rubrika v homologaciji, ki se tiče gum in platišč je Z1 - dovoljene pnevmatike in platišča, pri kateri pod opombami piše da je možnih več vnosov in da se vpiše mere, indeks nosilnosti in hitrostni razred. Kaj bo v tej rubriki v resnici napisano pa je raztegljivo kot elastika oziroma odvisno od referenta na LPP ali RTI, ali od tistega ki tisti trenutek tipka podatke v homolomo (uvoznik).

Včasih sem tudi sam izdajal homologacije (za priklopna vozila) in v to rubriko nikoli nisem pisal dimenzij platišč ampak samo podatek o gumah v obliki 155/75 R13.

Yagi

Fizikalc
24. jan 2008
714
29
28
Meni so na LPPju ob homologiranju platisc vpisali: dimenzijo platisc (ET,J) in pnevmatik (xxx/xx/xx) !

hermann

Guru
19. mar 2014
9.655
6.517
113
seveda, samo so bila tvoja platišča popolnoma enakih dimenzij kot originalna s katerimi je avto prišel iz tovarne?

ker za ta primer še vedno ni pametnega odgovora

Yagi

Fizikalc
24. jan 2008
714
29
28
Citat:
Uporabnik hermann pravi:
seveda, samo so bila tvoja platišča popolnoma enakih dimenzij kot originalna s katerimi je avto prišel iz tovarne?

ker za ta primer še vedno ni pametnega odgovora

Amnn, ne ! Iz 18' na 20' (tovarnisko 18')

Skoda, da nimam vec kartoncka....bi prilepil sliko

Nazadnje urejeno:

corsol

Guru
11. mar 2010
3.012
978
113
Meni pa piše(ne bom vseh variant naštel...):
-205/55R1691V7JX16H2
-225/45R1791W7.5JX17H2
-225/40R18XL92Y7.5JX18H2
......kot je razvidno imam vpisano praktično vse(tudi brezvezen H na koncu....) kar je možno, razno ET-ja ,.....homologirane različne dimenzije, vsaka pa ima praktično drugo max hitrost(!).
In to je original,sam nisem nič homologiral.

...če mene vprašate je vse skupaj malo nedorečeno in odvisno od "vpisovalca" .....
bonk.gif

jello

Guru
22. sep 2008
10.157
3.881
113
Pri uvoženih rabljenih, kjer se dela homologacija po posamičnem postopku (kartonček SB) je odvisno od "popisovalca vozila". Večina dela to sama - vlogo napiše hendler. Pri novih vozilih pa je odvisno od tistega, ki je delal homologacijo tipa vozila - uvoznik.