sončna elektrarna

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.187
2.490
113
Dodaja
Vem. Ampak jaz si bom spremenil. Ker so mi nabili na podlagi nekih špic iz leta 2023 na 11,3 - 14,5 KW. Zato me zanima, če to drži, da kazni v časovnem bloku 1 ni.
Ne drži!
Preveri: https://www.uro.si/prenova-omreznine/presezna-moc
Poglej primer izračuna spodaj na tej strani!

Saj ti bodo sedaj popravili špice.

Datum pa je 30.9.2026, do takrat smo mirni in niti slučajno ne grem spreminjat "dogovorjenih" moči.

PS: mislim, da si lahko že prej odreagiral in bi ti oni popravili na manj.

• Všeč mi je
Reactions: APM

APM

Pripravnik
28. okt 2013
117
20
18
Dodaja

Ne drži!
Preveri: https://www.uro.si/prenova-omreznine/presezna-moc
Poglej primer izračuna spodaj na tej strani!

Saj ti bodo sedaj popravili špice.

Datum pa je 30.9.2026, do takrat smo mirni in niti slučajno ne grem spreminjat "dogovorjenih" moči.

PS: mislim, da si lahko že prej odreagiral in bi ti oni popravili na manj.
Hvala obema za odgovor. Bodo za leto 2025 še popravljali špice? Meni piše, kot da imam določene cifre. Če gledam po časovnih blokih dosežene moči v novembru, sem imel maksimalno 5,10 KW, v bloku 1 4,15 KW. Tako da si bom blok 1 spremenil na 6, blok 2 pa na 7. Na toplotni črpalki sem izklopil da ogreva sanitarno vodo tudi z el. grelcom.

Priponke

• Obračunska moč.jpg
    Obračunska moč.jpg
    114,7 KB · Ogledi: 26

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.187
2.490
113
ČB se popravljajo na podlagi podatkov iz decembra januarja in februarja v marcu ali aprilu.
Pokliči na svoj Elektro pa jih opozori na previsoke vrednosti, mogoče pa ti "na lepe oči" spremenijo.

• Všeč mi je
Reactions: APM

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.894
637
113
Vem. Ampak jaz si bom spremenil. Ker so mi nabili na podlagi nekih špic iz leta 2023 na 11,3 - 14,5 KW. Zato me zanima, če to drži, da kazni v časovnem bloku 1 ni.
Kaj pa če raje spremeniš samo lastnika na priključku? Na npr ženo, starše... Pa ne boš več plačeval omrežnine za tako velike konice, ker se bo omrežnina obračunavala sproti iz mesca v mesec...

• Všeč mi je
Reactions: APM in Jabe

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.688
3.294
113
Vsekakor. Ampak Solaredge tukaj z blokado ModBusa na Wifi popolnoma nič ne pomaga. Seveda pa služi, ko prenapetosti kurijo LAN kartice.