Hamburger ?

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.906
9.481
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Fast food burgerja v Sloveniji razen korporacijskih dveh ni....L&S pa je precej daleč od odličnosti, kot tudi 95% ostalih "visoko ocenjenih" burgerjev.

Kar se mene tiče L&S (pa Hood pa podobni), spadajo v isto kategorijo kot McD in BK. In v tej kategriji so odlični. Če jih pa pogledam skozi očit (burger kot gurmanska jed) pa seveda pogorijo. Kot vsi ostali, kar sem jih probal v SLO.

Sam L&S in Hood hočejo bit višja kulinarika in se gredo famo okol rare pa medium rare, v resnici pa tega niso sposobni. Al dobiš surovo še mrzlo meso, al pa poplavo.
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
No, če pa vse to, kar je v slo dosegljivo pri tebi paše v isto kategorijo, potem res nisi neka referenca.

Zdaj ne vem, če je že jedel v Pops place..., na Tripadvisorju imajo zelo dobre ocene in nemalo americanov, poleg ostalih, njihov burger ocenjuje kot "najboljsi v zivljenju", tako da ja.., ce je ze jedel v popsu, mora imet Dule prekleto dobro izostren okus, da vse pri nas v isti kos mece.
 

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.280
2.885
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Fast food burgerja v Sloveniji razen korporacijskih dveh ni....L&S pa je precej daleč od odličnosti, kot tudi 95% ostalih "visoko ocenjenih" burgerjev.



Kar se mene tiče L&S (pa Hood pa podobni), spadajo v isto kategorijo kot McD in BK. In v tej kategriji so odlični. Če jih pa pogledam skozi očit (burger kot gurmanska jed) pa seveda pogorijo. Kot vsi ostali, kar sem jih probal v SLO.

Sam L&S in Hood hočejo bit višja kulinarika in se gredo famo okol rare pa medium rare, v resnici pa tega niso sposobni. Al dobiš surovo še mrzlo meso, al pa poplavo.

Eh, L&S in HOOD se nič ne grejo višjo kulinariko, razen, če je za vas kiosk narejen iz kontejnerja fancy restavracija
wink-1.gif
. Grejo se čist navaden american fast food, ki je nekoliko nad Mc, BK in podobnimi verigami.
Jaz sem s Hoodom še vedno bil zadovoljen in dobil takšnega, kot sem naročil in je za moj okus veeeeeliko okusnejši, kot karkoli iz Mc ali BK. Nikakor jih pa ne dojemam, kot vrhunsko kulinariko ampak zgolj, kot ponudnike dobrega burgerja. To famo okoli vrhunske kulinarike in pretiranega modrovanja okoli burgerjev so/ste naredili ljudje, ki radi pretiravate.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.906
9.481
113
Ne seri. Šipcu na pleski še nikol nisem kompliciral. Ko ti pa začnejo modrovat okol rare pa medium pa podoben šit, pa to pač ni to. Da pa Hooda enkrat dobiš tako slanega, da ni za jest, račun za dva pa krepko prek 20 EUR pa ni normalno in nikakor ni navaden Ameriški fast food.. In ja, z modrovanjem se pač gredo višjo kulinariko izvedba pa v podnu. Podobno je pa z Larsom, z razliko da tam je v začetku vsaj približno špilalo.
Sem pa zadnjič jedel v Brežicah zelo soliden burger.
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.432
2.428
113
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
No, če pa vse to, kar je v slo dosegljivo pri tebi paše v isto kategorijo, potem res nisi neka referenca.

Zdaj ne vem, če je že jedel v Pops place..., na Tripadvisorju imajo zelo dobre ocene in nemalo americanov, poleg ostalih, njihov burger ocenjuje kot "najboljsi v zivljenju", tako da ja.., ce je ze jedel v popsu, mora imet Dule prekleto dobro izostren okus, da vse pri nas v isti kos mece.

Jaz hodim še samo tja... zelo solidno
zmaga.gif
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.906
9.481
113
Prav imaš, seveda, pleskavica v lepinji je. Samo ne vem, ker šiptar te vpraša, kako nej ti plesko speče. On sam vpraša kaj da not, pa če tud pekoæe.
 
Nazadnje urejeno:

Nurtuby

Pripravnik
22. jul 2016
37
0
6
Ljubljana
Glede na to, da se je v preteklih objavah kar veliko omenjalo t.i. ocenjevalce burgerjev, si nisem mogel pomagati, da ne izpostavim svojega mnenja. Dejstvo je, da sva s prijateljem velika ljubitelja burgerjev in BBQja. Pred časom sva ugotovila, da je na netu resnično težko dobiti pošteno mnenje o kvaliteti burgerja, ker so nekateri lokali zelo zelo agresivni pri svojih promocijah "najboljšega" burgerja v Ljubljani. Kot je bilo že napisano, se je pojavilo kar nekaj kritikov, ki pa so praviloma odnehali ali "podlegli" medisjkemu in še kakšnemu drugemu pritisku.

Vse skupaj je prineslo do najinega bloga, kjer ocenjujeva ljubljanske burgerje. To počneva samo na spletni strani, saj se podobne zadeve na FB praviloma izjalovijo oziroma odpeljejo v napačno smer. Zavedava se, da ima vsak človek specifičen okus in še bolj specifična pričakovanja, zato je tovrstno ocenjevanje lahko zelo zahtevno. Kakorkoli že, vsaj v najinem primer lahko zatrdim, da burgerje ocenjujeva izključno po najinem okusu in neodvisno od raznih namigov, zato sva nekje že bila "nagrajena" z velikim nezadovoljstvom burgerhousea, ki se ima za najboljšega v Ljubljani.

Midva sva in se bova trudila biti drugačna, tako da sva pripravljena na kritike in seveda tudi pohvale, predvsem pa si želiva vztrajati. Najin namen je vsak burgerhouse obiskati cca. 1x letno, tako da bova lahko primerjala napredek oziroma padec v kvaliteti oz. dodatni ponudbi. V tujini, (največ Ameriki) so take strani zelo dobro sprejete in predvsem uporabne in ne vidiva ovir, zakaj temu nebi bilo tako tudi pri nas. Glede na obisk strani pa lahko mirno zatrdim, da slovenci radi prebiramo mnenja drugih in se tudi na osnovi le teh odločamo za obisk te ali one restavracije...

Zaradi higieničnosti mojega prispevka ne bom objavljal linka na najin blog, mislim pa, da ga ni težko najti
wink-1.gif
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
NO burger mora imeti možnost rare pa medium pa to.

Sem že enkrat napisal to NI stejk. Burger je mleto meso, šteje okus, težko bo kdo tako zaje*** da bo zvečljivo, pusto in naspoh uničeno e ne bo medium. Burger je prav lahko well done, oz še bolje je, da je vsaj konkretno zapečen, saj to je velik faktor okusa. Še fakin juha iz buč bo 10x boljša če vse sestavine najprej pečeš v pečici in nato zmiksaš v juho.

Mleto meso medium rare ali celo rare je fakin BIFTEK, karpačo in raje to nared pa jej.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.110
7.017
113
Ali pa goveja župca, če čebulo prvo zažgeš
smile-1.gif


Nurtuby, jaz ne najdem linka, kar daj.
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Super ocenjujeta, pohvalno vse skup, sem bil prav presenečen, da sta imata enako mnenje oz. naeletela na enako situacijo kot sem sam.

Jih imam pa še veliko za preverit, ker nisem ljubljančan in ni vsak čas pravi za burger test.
tongue-1.gif
 

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.510
2.250
113
66 strani krega, na koncu je pa zadeva stvar subjektivnega okusa.
Tko kot nekdo ima rad manekenko okol 60 kil, en pa ne povoha babure spod 110 kil. Jebiga okusi so različni.

Dejte se sprijaznit s tem, pa nehajte delat vrhunsko kulinariko iz ene navadne pleske. To je junk food pa obrni kakor hočeš.
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
To se mi zdi vedno zanimivo, kje najdete čas, da greste spisat eno tako sranje kot tvoj post.

Ignoriraj temo, ne študiraj odgovorov, če je zate vse ena pleska in kruh. Kliknil si na podforum gurmanske mojstrovine... nepismen ali kako drugače prikrajšan?
rolleyes-1.gif
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.906
9.481
113
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
66 strani krega, na koncu je pa zadeva stvar subjektivnega okusa.
Tko kot nekdo ima rad manekenko okol 60 kil, en pa ne povoha babure spod 110 kil. Jebiga okusi so različni.

Dejte se sprijaznit s tem, pa nehajte delat vrhunsko kulinariko iz ene navadne pleske. To je junk food pa obrni kakor hočeš.
Enmu takemu kot si ti bi naredil dva burgerja, enega kot mora bit in enega zafural, pa me zanima kerga bi raj pojedu.
 

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.510
2.250
113
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik dejan_ pravi:
66 strani krega, na koncu je pa zadeva stvar subjektivnega okusa.
Tko kot nekdo ima rad manekenko okol 60 kil, en pa ne povoha babure spod 110 kil. Jebiga okusi so različni.

Dejte se sprijaznit s tem, pa nehajte delat vrhunsko kulinariko iz ene navadne pleske. To je junk food pa obrni kakor hočeš.
Enmu takemu kot si ti bi naredil dva burgerja, enega kot mora bit in enega zafural, pa me zanima kerga bi raj pojedu.

Poslušta vidva gori. Rad jem burgerje, sem jih že kar nekaj probal. Vem kaj meni paše, ne delam pa znanosti iz tega na forumih