Hamburger ?

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.063
1.276
113
42
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
NO burger mora imeti možnost rare pa medium pa to.

Sem že enkrat napisal to NI stejk. Burger je mleto meso, šteje okus, težko bo kdo tako zaje*** da bo zvečljivo, pusto in naspoh uničeno e ne bo medium. Burger je prav lahko well done, oz še bolje je, da je vsaj konkretno zapečen, saj to je velik faktor okusa. Še fakin juha iz buč bo 10x boljša če vse sestavine najprej pečeš v pečici in nato zmiksaš v juho.

Mleto meso medium rare ali celo rare je fakin BIFTEK, karpačo in raje to nared pa jej.

1. kakšno koli meso narejeno rare je super. Vedno naročim rare in meso je pri različnih ponundnikih drugačno.
2. BItek in plesa v burgerju sta drugačnega okusa tako da nevem zakaj bi primerjal
3. če naročim rare mi ni treba čakat dolg kar je pa tud plus
 

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.280
2.884
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Ne seri. Šipcu na pleski še nikol nisem kompliciral. Ko ti pa začnejo modrovat okol rare pa medium pa podoben šit, pa to pač ni to. Da pa Hooda enkrat dobiš tako slanega, da ni za jest, račun za dva pa krepko prek 20 EUR pa ni normalno in nikakor ni navaden Ameriški fast food.. In ja, z modrovanjem se pač gredo višjo kulinariko izvedba pa v podnu. Podobno je pa z Larsom, z razliko da tam je v začetku vsaj približno špilalo.
Sem pa zadnjič jedel v Brežicah zelo soliden burger.

O, marijabogpomagej... a če te nekdo vpraša kako bi rad pečen meso in če bi krompirček zraven ter podobno, je to kar naenkrat višja kulinarika
bonk.gif

Pa ne spet neki o cenah jamrat, osebno bom vedno raje dal 7.5eur za dvojni Hood, kot 3eur za šiptarski burger. Zakaj? Ker mi je prvi neprimerljivo bolj okusen. Če je tebi drugi bolj okusen, odlično, jej pri šiptarju in ne hodi več na Hooda. A je problem?
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.295
1.219
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
No, če pa vse to, kar je v slo dosegljivo pri tebi paše v isto kategorijo, potem res nisi neka referenca.
Če bi bil funkcionalno pismen, bi lepo probral, da sem napisa "kar sem v SLO probal" in ne "kar je v SLO dosegljivo". Ti moram res razložit razliko?
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.295
1.219
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Fast food burgerja v Sloveniji razen korporacijskih dveh ni....L&S pa je precej daleč od odličnosti, kot tudi 95% ostalih "visoko ocenjenih" burgerjev.

Kar se mene tiče L&S (pa Hood pa podobni), spadajo v isto kategorijo kot McD in BK. In v tej kategriji so odlični. Če jih pa pogledam skozi očit (burger kot gurmanska jed) pa seveda pogorijo. Kot vsi ostali, kar sem jih probal v SLO.

Sam L&S in Hood hočejo bit višja kulinarika in se gredo famo okol rare pa medium rare, v resnici pa tega niso sposobni. Al dobiš surovo še mrzlo meso, al pa poplavo.

Ma kaj bi se oni šli se mi j... So fastfood in to je to. Če se mi ga zalušta, grem k njim in ne 300 m daleč v McD, ker mi je L&S pač boljši.
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.295
1.219
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
No, če pa vse to, kar je v slo dosegljivo pri tebi paše v isto kategorijo, potem res nisi neka referenca.

Zdaj ne vem, če je že jedel v Pops place..., na Tripadvisorju imajo zelo dobre ocene in nemalo americanov, poleg ostalih, njihov burger ocenjuje kot "najboljsi v zivljenju", tako da ja.., ce je ze jedel v popsu, mora imet Dule prekleto dobro izostren okus, da vse pri nas v isti kos mece.

Ene 3x. Prvič je bilo kot žaganje, drugič pečeno v redu, ampak svinjarija v mesu (kosi kosti in hrustanca), tretjič (ker sem trmast) spet preveč pečeno. Pol sem odnehal.
In ne mečem vsega v isti koš, ampak s kakimi res dobrimi burgerji se pač ne more primerjat.
 

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.380
307
83
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
No, če pa vse to, kar je v slo dosegljivo pri tebi paše v isto kategorijo, potem res nisi neka referenca.
Če bi bil funkcionalno pismen, bi lepo probral, da sem napisa "kar sem v SLO probal" in ne "kar je v SLO dosegljivo". Ti moram res razložit razliko?

No no, u izi, samo pravim, da meni je pleska iz meka al pa iz kakega burgerja, ki si ga probal zelo drugačna in nikakor za v isto kategorijo.
 

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
zakaj kreg? enim gre v nos, da so nekateri uspešni z burgerjem, da so iz tega naredili posel. Ko so bili samo šipci se nihče ni kregal kateri šipac ima boljšega. Tipično slovensko...da ne bi kdo slučajno bil uspešen je treba srat in pljuvat...
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.906
9.481
113
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
zakaj kreg? enim gre v nos, da so nekateri uspešni z burgerjem, da so iz tega naredili posel. Ko so bili samo šipci se nihče ni kregal kateri šipac ima boljšega. Tipično slovensko...da ne bi kdo slučajno bil uspešen je treba srat in pljuvat...

Miško mim sekaš. Ko si enkrat trikrat tedensko pri dotičnem ponudniku in izvedba vidno pada do neužitnega, trikrat, pač ne greš več in to je to in to tudi poveš. Če hočeš bit neki več od M in to tud oglašuješ, pol za faile, pač ni prostora, ker cena pač je.
Za dobro pivo mi nikol ni problem plačat 4+ Eur, sam kislega mi bo pivovar prodal točno trikrat in nikoli več. Sam eni pač ne štekate zadev.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.906
9.481
113
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Ne seri. Šipcu na pleski še nikol nisem kompliciral. Ko ti pa začnejo modrovat okol rare pa medium pa podoben šit, pa to pač ni to. Da pa Hooda enkrat dobiš tako slanega, da ni za jest, račun za dva pa krepko prek 20 EUR pa ni normalno in nikakor ni navaden Ameriški fast food.. In ja, z modrovanjem se pač gredo višjo kulinariko izvedba pa v podnu. Podobno je pa z Larsom, z razliko da tam je v začetku vsaj približno špilalo.
Sem pa zadnjič jedel v Brežicah zelo soliden burger.

O, marijabogpomagej... a če te nekdo vpraša kako bi rad pečen meso in če bi krompirček zraven ter podobno, je to kar naenkrat višja kulinarika
bonk.gif

Pa ne spet neki o cenah jamrat, osebno bom vedno raje dal 7.5eur za dvojni Hood, kot 3eur za šiptarski burger. Zakaj? Ker mi je prvi neprimerljivo bolj okusen. Če je tebi drugi bolj okusen, odlično, jej pri šiptarju in ne hodi več na Hooda. A je problem?
Višja matematika rata, ko tega kar ponujajo in tud zaračunavajo ne znajo dostavit. In pol mi hitro rata šiptarska pleska bližje.
 

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.280
2.884
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:

Višja matematika rata, ko tega kar ponujajo in tud zaračunavajo ne znajo dostavit. In pol mi hitro rata šiptarska pleska bližje.

Saj pravim, greš tja kjer ti pripravijo hrano po tvojem okusu. Sicer pa, če je recimo nekaj neužitno preslano ali enostavno ni narejeno tako, kot bi moralo bit, zavrneš in se nikoli ne vrneš. A je problem?
Še vedno mi pa ni jasno zakaj nekateri pričakujete od Hooda ali pa L&S nekakšno vrhunsko kulinariko?
bonk.gif
 
Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.110
7.017
113
Zakaj pa t.i. "fast food" ne more biti višja kulinarika? ravno tu je umetnost, da v 5min pripraviš odlično hrano in to iz toliko sestavin. Kje je umetnost, če pol ure pripravljaš krožnik kjer je perica solate in neka školjka gor, ki jo moraš kuhat XY minut, drugače ne uspe. to je preseravanje, prvi primer pa je real food.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.906
9.481
113
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:

Višja matematika rata, ko tega kar ponujajo in tud zaračunavajo ne znajo dostavit. In pol mi hitro rata šiptarska pleska bližje.

Saj pravim, greš tja kjer ti pripravijo hrano po tvojem okusu. Sicer pa, če je recimo nekaj neužitno preslano ali enostavno ni narejeno tako, kot bi moralo bit, zavrneš in se nikoli ne vrneš. A je problem?
Še vedno mi pa ni jasno zakaj nekateri pričakujete od Hooda ali pa L&S nekakšno vrhunsko kulinariko?
bonk.gif
Pričakujem burger, ki se mi ne bo uscal v naročje, nočem kosti v mesu in nočem preslanega. To je vse, kar pričakujem. Zavračanje hrane, ja, zavrneš, sam nekak mine apetit pol, vsaj mene. In ne L&S in Hood me ne vidita več. Komentiram pa menda lahko.
 
Nazadnje urejeno:

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.280
2.884
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zakaj pa t.i. "fast food" ne more biti višja kulinarika? ravno tu je umetnost, da v 5min pripraviš odlično hrano in to iz toliko sestavin.

Lahko je ampak Hood to ni vsaj zame ne. Čeprav je odličen burger.
Pa mimogrede burger ne spacaš v 5 min. . Lahko, če imaš že vse prej pripravljeno, ČE imaš ampak ravno prav priprava je pomembna ne samo vreči meso na žar ter potem to med kruh vtaknit
wink-1.gif
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.110
7.017
113
No pač, 5min je nekje čas za medium rare plesko, medtem ostalo pripraviš, itak imajo chefi že vse popredalčkano pa samo jemljejo ven kaj rabijo
wink-1.gif
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.295
1.219
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik pleXwriter pravi:
No, če pa vse to, kar je v slo dosegljivo pri tebi paše v isto kategorijo, potem res nisi neka referenca.
Če bi bil funkcionalno pismen, bi lepo probral, da sem napisa "kar sem v SLO probal" in ne "kar je v SLO dosegljivo". Ti moram res razložit razliko?

No no, u izi, samo pravim, da meni je pleska iz meka al pa iz kakega burgerja, ki si ga probal zelo drugačna in nikakor za v isto kategorijo.

OK, sorry ...
Tudi meni je drugačna. AMpak roba ala L&S pač ni "gurmanski burger", torej je FF burger. Jebiga.
Pa da ne bo pomote, ponavadi nanese, da vsaj een 2x na mesec v L&S kaj skočim pojest.
 

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.134
70
48
123
Ta teden sem bil prvic v larssvenu. Narocil enojnega larsa, medium. Dobil medium, ampak mi je vseeno deloval malo presuh, zmotil me je tudi rahlo kisel priokus, verjetno od cebule, in pa ledena solata, je bil prav cuden obcutek ledeno vrocega v ustih.
A majo vse hamburgedzinice samo cheddar na voljo al se da kje dobit tudi normalen sir?
 

PivoMan

Pripravnik
21. avg 2016
51
2
8
pivo-man.blogspot.si
Sprobal Staro Fabrko. Tako, nič posebnega. Zgleda v redu, ampak brez kakšnega posebnega okusa. Meso sicer srednje pečeno, omakce so bile solidne, ampak kot celota brez presežka. Totalni polom je bil pa krompirček - veliko premalo pečen. Bom dal še eno priložnost, zaenkrat pa nisem navdušen.