Hamburger ?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.700
772
113
??? kaj pa kdo ve, kje se dobi limonada brez limon, pa še me zanima za paradajzevo mezgo brez paradajza, pa še za kamilični čaj brez kamilic ???? Chesburger brez sira ... huda ....
 

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.176
3.639
113
Marlbor
Zadnjič sem v merkatorju naročil sendvič s tirilsko brez kruha, pa me je prodajalka vprašala, če mi da raje žemljo. Halo, od kdaj pa žemlja ni kruh?
bonk.gif
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Citat:
Uporabnik musicfreak pravi:
Kje v LJ imajo velike hamburgerje da se ga res naješ za 3, maksimalno 4 evre? Ne mi prosim z mini jajci raznih hood burgerjev. Horse je kul, ampak predrag.

Tule bi te znal resit vsak gostinski obrat, ki ima kot glavni produtk burek/kebab. Da bos lazje nasel - celostna podoba jim navadno bazira na velikih reklamnih panojih rumeno/rdeče barve z uporabo "arial" fonta.
 

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.523
3.853
113
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Tule bi te znal resit vsak gostinski obrat, ki ima kot glavni produtk burek/kebab.
Znali bi rešit ampak ne rešujejo. Edino Noben je to imel pa je burgerje že pred leti vrgel ven iz ponudbe.
 

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Citat:
Uporabnik musicfreak pravi:
Kje v LJ imajo velike hamburgerje da se ga res naješ za 3, maksimalno 4 evre? Ne mi prosim z mini jajci raznih hood burgerjev. Horse je kul, ampak predrag.

Tule bi te znal resit vsak gostinski obrat, ki ima kot glavni produtk burek/kebab. Da bos lazje nasel - celostna podoba jim navadno bazira na velikih reklamnih panojih rumeno/rdeče barve z uporabo "arial" fonta.

Vse okol zelezniske.
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
Væeraj spet na Vrhniki v stari kašči....zopet vrhunski burger. Skoraj 8€, vendar velik da ga komaj poješ, zelo dobro meso (black angus) in dodatki, ki ne povozijo osnovnega okusa. Zraven še dober krompirček.
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
Piše ampak sem pozabil :D
Eng maš celo 500g, sam to mi je blo preveč :D
Za tegale pa nevem številk, ampak sem dober jedec in sem se ga najedel, pa predvsem meso se občuti konkretno
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.135
7.021
113
ja saj ponavadi je zraven hlebček in pa nekaj kromprička.

Drugače pa za večino je 500g dovolj, jaz bi tudi rabil nekaj več, ampak sem bolj proti extremom
smile-1.gif


za metriče pa je itak že 100g preveč
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
ja saj ponavadi je zraven hlebček in pa nekaj kromprička.

Drugače pa za večino je 500g dovolj, jaz bi tudi rabil nekaj več, ampak sem bolj proti extremom
smile-1.gif


za metriče pa je itak že 100g preveč

Še vedno razmišljanje o količinah in ceni za moje pojme...najboljš je takrat, ko res paše v se skupaj - ne štejem krompirčka. Ti vem da imaš nekaj proti kruhu itd. pa bi imel čimveč mesa. Si falil že v štartu pač. Ni hamburger zate, privošči si raje steak. No, čeprav so na začetku zgodovine burgerjev stregli točno to - Hamburg Steak (sesekljan steak, kot samostojna jed nemških priseljencev v USA). Meni npr. najbolj sede hamburger z dvema burgerjema (več zapečenih strani, kot pri enem in več okusa) pa da mesa ni več mot 250gr. Ob tem rabim še na maslu popečeno domačo bombetko, ameriški sir, pravo slanino in nekaj osnovne zelenjave in bbq sauce. Gre za okus in po takem burgerju, ki ima na koncu težo nekje do 400gr sem sit. Zelo težko spečeš 500gr burger, da ima res top okus, razen če ga raztegneš, da ni debelejši kot 1,5 prsta. Za moje pojme nima bit kaj večji od 12 cm premera. Scena s hamburgerji je zavila na totalno trendovsko pot - sam sem mnenja, da bo čez max. 3 leta scena prečiščena in bodo ostali le res dobri hamburgerji, ne glede na velikost in ceno. Tako to gre.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.135
7.021
113
500g je ponavadi iz treh pleskavic. 360g iz dveh...180 pa je ena
smile-1.gif


Seveda obvezno zravrn sir, slanina, solata, kumare, čebula in omaja
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
ja saj ponavadi je zraven hlebček in pa nekaj kromprička.

Drugače pa za večino je 500g dovolj, jaz bi tudi rabil nekaj več, ampak sem bolj proti extremom
smile-1.gif


za metriče pa je itak že 100g preveč

Še vedno razmišljanje o količinah in ceni za moje pojme...najboljš je takrat, ko res paše v se skupaj - ne štejem krompirčka. Ti vem da imaš nekaj proti kruhu itd. pa bi imel čimveč mesa. Si falil že v štartu pač. Ni hamburger zate, privošči si raje steak. No, čeprav so na začetku zgodovine burgerjev stregli točno to - Hamburg Steak (sesekljan steak, kot samostojna jed nemških priseljencev v USA). Meni npr. najbolj sede hamburger z dvema burgerjema (več zapečenih strani, kot pri enem in več okusa) pa da mesa ni več mot 250gr. Ob tem rabim še na maslu popečeno domačo bombetko, ameriški sir, pravo slanino in nekaj osnovne zelenjave in bbq sauce. Gre za okus in po takem burgerju, ki ima na koncu težo nekje do 400gr sem sit. Zelo težko spečeš 500gr burger, da ima res top okus, razen če ga raztegneš, da ni debelejši kot 1,5 prsta. Za moje pojme nima bit kaj večji od 12 cm premera. Scena s hamburgerji je zavila na totalno trendovsko pot - sam sem mnenja, da bo čez max. 3 leta scena prečiščena in bodo ostali le res dobri hamburgerji, ne glede na velikost in ceno. Tako to gre.

Se strinajm s teboj, sej zato mi je pa tam 500g prebrutalna zadeva.
Če boš pa kdaj okrog vrhnike pa le skoči na "ta manjšega", ki mi je res top. Dovolj velik, občuti se kakovostno prav pečeno meso, dodatki se lepo uravnotežijo in ne izstopajo...
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.135
7.021
113
Saj pa pri duplem al triplrm so razmerja enaka, le da je več vsebine. Tri pleskr so enako pečene kot ena
wink-1.gif
 

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.611
3.059
113
v lokalni ostariji
vidm da treba it v drug poklic. pečt hamburgerje. lepo velikosti 2eur kovanca pa bo TOP OKUS flejvr unbelivbl. uf to bo vrsta. pa cena 10€ k bo notr ročno nabran faširan meso.

jao jao

500g je lih na lih