Uporablja se lahko skoraj katerokoli olje, meni najbolj paše kikirikijevo.
Posušene zmlete čilije namočim v segreto olje v ponvi in jih 10min pražim na nizki temperaturi. Ravno tolko da se že malo razvije aroma in pol počakam, da se zmes ohladi. Vmes flaške, ki so 3/4 napolnjene z oljem zagrejem v pečici na 110C. Vročemu olju v flaškah dodam čili zmes iz ponve, 2 ali 3 žlice in še kak cel posušen plod za dekoracijo. Flaške pustim odprte da se ohladijo, pol pa jih zaprem in shranim nekam na temno. Po nekaj dneh oz. tednih se razvije polna aroma in so ready.
Posušene zmlete čilije namočim v segreto olje v ponvi in jih 10min pražim na nizki temperaturi. Ravno tolko da se že malo razvije aroma in pol počakam, da se zmes ohladi. Vmes flaške, ki so 3/4 napolnjene z oljem zagrejem v pečici na 110C. Vročemu olju v flaškah dodam čili zmes iz ponve, 2 ali 3 žlice in še kak cel posušen plod za dekoracijo. Flaške pustim odprte da se ohladijo, pol pa jih zaprem in shranim nekam na temno. Po nekaj dneh oz. tednih se razvije polna aroma in so ready.