Habanero feferoni

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Ce je voluhar potem bi morala biti veja ko jo potegnes iz zemlje obglodana oz. obdelana kot, da bi jo bober postrugal...
 

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Za zdaj bom še vse pustil v zemlji. Mogoče pa je bramor naredil škodo na koreninah?!
 

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Mislil, sem na tiste, ki se posušijo. Pri meni je bilo tako, da so nekateri grmi odvrgli liste in se pričeli sušit. Ko sem veje prijel so šle kar same ven in sem videl, da so lepo postrugane od krtice.
 

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Tiste, ki delate omake. Kaj naredite ko se vam pridelek tak po delih pojavlja. Zamrznete plodove in potem ko imate neko kolicino vse skupaj kuhate ali kako drugace?
 

stop

Majstr
5. sep 2007
3.203
397
83
Las Vegas
Jaz sem tudi že deloma požel. Sadike so bile kupljene v Hoferju ... pisalo pa je na etiketi da so Saritgot in Cayenne. Prvi so ratali rumeni klasično podolgovati drugi pa oranžni in bolj nagrbančene oblike- kar pa cayene ni , očitno so me nategnili.
 
Nazadnje urejeno:

BugiMen

Pripravnik
14. apr 2011
70
2
8
Bah sem upal, da bo kdo vedel kateri čiliji so. Ne vem pa če naj potrgam, kar je gor čeprav je še zmeraj vse zeleno. Cvetov pa ni morda zato ker ga zreli plodi "brenzajo"
confused-1.gif


Lp
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik ribicija pravi:
Tiste, ki delate omake. Kaj naredite ko se vam pridelek tak po delih pojavlja. Zamrznete plodove in potem ko imate neko kolicino vse skupaj kuhate ali kako drugace?

Kaksne omake pa delate in koliko casa zdrzijo? Jest bom pac delal olje k je najbolj enostavno in zdrzi vsaj leto.
 

Salamanco

Pripravnik
14. maj 2014
75
1
8
Štajerska
@Realliart, napišite v iskalnik Googl "chili souce recipes" in dobili boste tooooliko receptov, da jih lep čas ne boste uspeli vseh preizkusiti!
grims-1.gif
 

Schime

Guru
22. nov 2008
1.988
774
113
V zgornjem levem kotu so Fresno. Ostali so pa jalapeno, jalapeno grande, as chili (lahko so tudi ti) in pa sweet&hot.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Habanero Big Sun v loncu ima zaenkrat le en plod in to še zelen. Posejano vse februarja in presajeno po regelcih. Zalivano in gnojeno tudi. Drugi čiliji večinoma OK uspevajo razen Columbian Orange, kjer sploh še ni plodov. Sta pa to obe večletni sorti. Naj potem pričakujem več plodov še do konca leta? Prestavil jih bom na okno znotraj. Temperatura bo okrog 21 stopinj preko zime, razen če bo sonce kak dan segrelo višje.....na vrtu pa še nisem pogledal, kako je s čiliji. Najbolje pa rodita Sweet&Hot in Cayene Super Hot...vse polno plodov.

Kaj torej dogaja Habanerotu in Kolumbijcu?
 

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Habanero je tudi pri meni še ves zelen pa ima največ sonca. En se sedaj malo barva tako, da bo po moje do polne zrelosti trajalo še kaki teden ali dva. Sem pa včeraj pobral
S tem, da če bo vreme ok je na grmih še vsaj 2x toliko
smile-1.gif
 
Nazadnje urejeno:

Salamanco

Pripravnik
14. maj 2014
75
1
8
Štajerska
Citat:
Uporabnik ribicija pravi:
Habanero je tudi pri meni še ves zelen pa ima največ sonca. En se sedaj malo barva tako, da bo po moje do polne zrelosti trajalo še kaki teden ali dva. Sem pa včeraj pobral
S tem, da če bo vreme ok je na grmih še vsaj 2x toliko
smile-1.gif

Tile rumeni so katera sorta? Mini so take pri Royal Seeds prodali za Hungarian yellow hot wax, ki pa to ni!
uf-1.gif
 

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Rumeni so verjetno starflame, zelo pekoča sorta za povprečnega jedca. Moji taki harajo za popiz... Sem pa res dobro pognojil z domačim humusom.

Ribičija, kako kvadraturo grede maš ti to? Res lepa obilna trgatev
smile-1.gif


Jaz namesto omak s kisom, raje vmešam zmlete čilije v vroče arašidovo olje. Bolj okusno in primerno za golaž in podobne zvarke, lepše diši pa ne pokvari se tako hitro. Meni top pikant "omaka".
 

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Rumeni so starflame ja. Pa morali bi biti tudi nekje orangeflame, ampak kdo ve... V glavnem tile rumeni imajo take grme kot, da bi trto obiral:) Zdaj pa so končno dozoreli še lemon drop, pa še kaj bo.
Posadil sem cca 90 sadik vse skupaj. Greda pa je kar na njivi, tak da je prostora še pa još:)
Rawr kak to delaš z vročim oljem? V ponvi ali olje preliješ v kozarec in tja vmešaš čilije?