Habanero feferoni

p4pe

Guru
24. feb 2010
1.604
997
113
48
KR
Men pa samo Jalapeno ni noben poghnal!? Verjetn za en k... semena.
confused-1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Jest mam podobno velikost, dva dni nazaj so cist ponorel in se razvil x2. Mati pravi da do sredine maja se ne ven ker pridejo se ledeni mozje tko da bom se malo pocakal.

Jest sem semena dal narazen kolkr se je dal pa imam sedaj eno sorto cist skupaj stebla, jest upam da je to ok, ker drugace jih nemorem pomojem locit zaradi korenin.

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Ste jih že presadili ven? Jaz jih bom verjetno ta vikend..par komadov v lonce na balkon, ostalo na vrt

pa sem mislil, da sem jaz pozen k sem jih ven presajal en teden nazaj....

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Citat:
Uporabnik Abeta pravi:
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Ste jih že presadili ven? Jaz jih bom verjetno ta vikend..par komadov v lonce na balkon, ostalo na vrt

pa sem mislil, da sem jaz pozen k sem jih ven presajal en teden nazaj....

bonk.gif

vem ja...sem prej gledal, da so korenine že po loncih zvijajo, to ne bo dobro
uf-1.gif

Schime

Guru
22. nov 2008
1.989
775
113
Jaz sem jih tudi šele ta teden ven presadil. Ja kaj čmo, če se je pa vreme sfakižilo ravno, ko bi bilo treba na plano sadit.
smile-1.gif

Da se korenine po loncu zvijajo ni panike. To bo vse ok.

prjatu to bi mogoče lahko bile ožganine od sonca.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Nujno rabim pomočččč
cry12bpy.gif

2 meseca nazaj sem dobila sadiko Habanerota.
Posadila v dokaj velik lonec...jo imela nekaj časa v stanovanju... ko je postalo toplo, sem jo imela zunaj.
Vse lepo uspeva, lisje je bujno, imela je kup cvetov, KI SO VSI ODPADLI med cvetenejm
frown-1.gif

Sem mislila, da sadiko preveč zalivam, ali da ponoči ne mara zunaj nižje temperature. Zato je sedaj skozi v stanovanju na cca podobni temperaturi malo čez 20 C. Zalivam jo manj (zalijem, ko rahlo povesi liste).
Rastlina je še naprej LEPA, bujni listi, zopet cveti !!!!
Ampak danes je prvi cvet ZOPET ODPADEL
frown-1.gif

Kaj delam narobe? Nekaj rastlini ne paše, pa ne vem kaj??
roza.gif

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
ne sekiraj se za liste, ustrezno zalivaj na dva dneva (ko je takole vroče lahko vsak dan), listje bo že pognalo ko bo.

Schime

Guru
22. nov 2008
1.989
775
113
Možnosti je več. Da odpadejo je lahko premrzlo, če je preveč na žgočem soncu tudi. Lahko samo, da se ne oprašijo. Pojdi z ono vato za ušesa pucat od cveta do cveta in malo podrgni po vsakem. Je pa tudi možnost tako kot pri enem mojem čiliju (Reaper), da ko grem po cvetovih preprosto ni peloda (al kaj je že) v njih. V nobenem cvetu ni nič. Ker pri bolj pekočih ga tako ni veliko, pri manj pa se kar posipa toliko ga je.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Jebela cesta (to poneni kletvico!! grrr), sem sedaj letala s palčko za ušesa od cveta do cveta. NIČ CVETNEGA PRAHA na nobenem cvetu
cry12bpy.gif

Če bo tukaj kdaj kaj zraslo...
sprasujem se.gif

Mu grem sedaj kupit še gnojilo...potem pa že več ne vem, kaj naj delam s tem "vragom"!?!?!

Salamanco

Pripravnik
14. maj 2014
75
1
8
Štajerska
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Jebela cesta (to poneni kletvico!! grrr), sem sedaj letala s palčko za ušesa od cveta do cveta. NIČ CVETNEGA PRAHA na nobenem cvetu
cry12bpy.gif

Če bo tukaj kdaj kaj zraslo...
sprasujem se.gif

Mu grem sedaj kupit še gnojilo...potem pa že več ne vem, kaj naj delam s tem "vragom"!?!?!

Samo počasi! Ne pravijo zastonj, da je potrpežljivost božja mast! Cvetovi Habanerov (ter ostalih sort!) se v teh dneh osipavajo zaradi nizke relativne zračne vlage in vročine, zato gnojilo ne bo prav nič pomagalo. Ko se bodo razmere izboljšale, bo tudi slika takoj drugačna. Pri meni trenutno prav odpadajo cvetovi, že prej nastavljeni plodovi pa se normalno razvijajo dalje in bodo v kratkem začeli zoreti. Časa za pričakovani pridelek je več kot dovolj, saj je do jeseni še daleč!
priden.gif

LP

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
S temi sadikami se mi zdi, je tko tko. Sem lani sam posadil, od semena, delalo ko zmešano, preveč, raslo tud, če sem pozabil na njih, al pa jih 165x presadil, delalo ko noro.
Letos, uzel sadike, lepe, velke, za aprila gorjače, počakam ledene može in toplo vreme, dam ven, isto, pada cvet, listi čudni, sicer dela, paprikce rastejo, ampak ne tko lepo, kot lani iz semena.
Če mene vprašaš, sadike no go, saj meni ne, lahko je seme in sorta čudna, ampak sprememba mu ne paše, po mojem najbolš, da dela skoz v istem okolju, pa bo korenina k ne bo ''pozebla''.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Habanero je sedaj skozi v stanovanju, zalila sem ga z gnojilom za paradižnike, paprike,...
wink-1.gif

Očitno se bolje počuti, saj skoraj vidno raste!!
Kar naenkrat je pognal full listov in med stebli in listi mlade poganjke (kot recimo paradižnik). Te mlade poganjke po steblih potrgam, tako kot pri paradižniku??
confused-1.gif

HVALA
roza.gif

Salamanco

Pripravnik
14. maj 2014
75
1
8
Štajerska
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Habanero je sedaj skozi v stanovanju, zalila sem ga z gnojilom za paradižnike, paprike,...
wink-1.gif

Očitno se bolje počuti, saj skoraj vidno raste!!
Kar naenkrat je pognal full listov in med stebli in listi mlade poganjke (kot recimo paradižnik). Te mlade poganjke po steblih potrgam, tako kot pri paradižniku??
confused-1.gif

HVALA
roza.gif

Habanero je po rasti grmičasta rastlina in ti mladi poganjki na steblu so pri njem popolnoma naraven pojav. V bistvu je njihova rast za gojitelja znak, da je rastlina zdrava in da se dobro počuti. Poganjki rastline ne izčrpavajo zato jih lahko kar mirno pustite. Dva ali trije se bodo s časom razvili v stranske veje, ki bodo prav tako cvetele in obrodile medtem, ko bodo ostali zakrneli ter ostali na isti velikosti.

LP