Habanero feferoni

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Takole pa uspeva pri meni.
aplauz.gif
Sedaj so začeli cveteti. Moram biti na kaj posebno pozoren?
1805841-fefs.jpg
 

Priponke

  • 1805841-fefs.jpg
    1805841-fefs.jpg
    259,9 KB · Ogledi: 303

Wilbur

Pripravnik
2. dec 2012
137
19
18
Citat:
Uporabnik matt pravi:
Takole pa uspeva pri meni.
aplauz.gif
Sedaj so začeli cveteti. Moram biti na kaj posebno pozoren?

Da imajo čebele dostop
grims-1.gif
.
Kaj imaš to samo eno vrsto?
Ker, če si posadil več vrst skupaj, boš imel sigurno križance.
smirk-1.gif
 

matt

yeeeehaaaaw
20. jul 2007
866
0
16
Sort je kar nekaj na kupu (https://www.alter.si/tabla/files/1700987-chil.jpg) , zaradi prostorske stiske pač ni bilo druge. Sem računal, da se znajo skurbat med sabo. No, važn da bo vroče
smirk-1.gif

lpm.
 
Nazadnje urejeno:

hoomzi

Pripravnik
5. jul 2013
59
0
6
Lep pozdrav!
glede na to da vas je tukaj kar nekaj strokovnjakov, me zanima ali lahko kdo identificira moje feferone...rečeno mi je bilo da naj bi bili habaneroti, vendar se mi zdijo malenkost majhni za habanerote, res pa je da te ki so sedaj oranžni, so bili na rastlini že pred mrazom, nekaj tednov nazaj in so takrat nekako nehal rast ter kasneje na soncu samo še spremenili barvo, "novi" plodovi pa nekako že boljše zgledajo, vendar vseeno dvomim da bodo dosegl velikost habanerotov....



 

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Zgledajo kot nezreli habaneroti. Hot stuff!
smile-1.gif


Slabo mi letos uspeva. 2 dni nazaj sem jih prestavo v zemljo.Zaj pa naj začne že no. Sem lepo preštihal pa pognojil s humusom. Ima da...
smile-1.gif


 

hoomzi

Pripravnik
5. jul 2013
59
0
6
sam moti me k so mejhni, pač velikosti lešnikov, ker kokr sm bral nej bi zrasl tm nekje okrog 4cm v dolžino....drugac pa ja hot stuff, par sm jih stalu okrog za probat pa ni blo nobenih pritožb nazaj da premal pečejo:p še mt k na veliko konzumira feferone in ostale pekoče stvari, ga je pol probala pa je šla vn plunt:) dejansko omrtvičjo jezik:S
 

Wilbur

Pripravnik
2. dec 2012
137
19
18
Stanje pri meni.
Tako hitro zorijo, da se jih ne da sproti pojesti
smile-1.gif


Na cca 20 cm visoki rastlini je zrasel ta monstrum
smile-1.gif



 

Wilbur

Pripravnik
2. dec 2012
137
19
18
Citat:
Uporabnik hoomzi pravi:
Lep pozdrav!
glede na to da vas je tukaj kar nekaj strokovnjakov, me zanima ali lahko kdo identificira moje feferone...rečeno mi je bilo da naj bi bili habaneroti, vendar se mi zdijo malenkost majhni za habanerote, res pa je da te ki so sedaj oranžni, so bili na rastlini že pred mrazom, nekaj tednov nazaj in so takrat nekako nehal rast ter kasneje na soncu samo še spremenili barvo, "novi" plodovi pa nekako že boljše zgledajo, vendar vseeno dvomim da bodo dosegl velikost habanerotov....




Habaneroti so, pri meni so na predvsem na mladih rastlinah majhni.
 

chilli_64

Zelenc'
8. jul 2013
2
0
1
Lep pozdrav.
Doma imam 1 rastlino čilija. Nevem točno katero
sprasujem se.gif
. Sadim tudi manjše sadike ki so lepo zrasle in tudi ne poznam imena.
Torej, zanimata me 2 stvari; in sicer kje bi se dalo dobiti kakšna semena bolj eksotičnih čilijev (imel bi tudi jalapeno)-morda ce jih ima kdo kaj viška.
In zamima me katero vrsto cilija imam doma.

To je cela rastlina:


To je ze na novo zrastlo:


to so pa ze ciliji
smile-1.gif
:



Lp
 

chilli_64

Zelenc'
8. jul 2013
2
0
1
Ja iščem bolj pekoče zadeve (moruga, scorpion moruga, naga pa jalapeno). Tako da ce jih kdo ima, naj se mi prosim javi.

Lp
 

Wilbur

Pripravnik
2. dec 2012
137
19
18
Citat:
Uporabnik chilli_64 pravi:
Ja iščem bolj pekoče zadeve (moruga, scorpion moruga, naga pa jalapeno). Tako da ce jih kdo ima, naj se mi prosim javi.

Lp
Pa kaj ti rabiš semena?
Tega imaš polno na ebayu, pa pip ima tudi dobro zalogo.
 

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Orange chilli 7/10 in pa zadaj še ne rumen dolcelombardo sladki čili. Ostalo še pride na vrsto.

 

aver

Pripravnik
9. jun 2008
441
12
18
Pozdravljeni,

imam nekaj čilijev (tabasko, bolivian rainbow, jalapeno, habanero white bullet) in bi pripravil pekoče olje. Zanima me kako ga kaj pripravite (suhi, sveži čiliji?), katero olje uporabiti in koliko časa zdrži?

LP
 

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Moj lanski recept. Kikirikijevo olje iz hoferja,je pa treba pazit, ker kikirikijevo olje prej doseže vrelišče, kot recimo sončnično.Za merjenje temperature sem uporabljal IR termometer. V olje sem dal čisto suhe, nadrobljene čilije in nekaj celih čilijev. Pol litra olja sem mel za 4 mesece, preden sem ga porabo, je pa olje dobilo na ostrini komaj po slabih 2 mesecih.

Torej:

Olje pošteno zagreješ, noter vsuješ zmlete suhe čilije, 15 min kuhanja na nizkem ognju caa. Odstaviš in počakaj vsaj pol ure, da se dovolj ohladi in preliješ v male flaške.Te pa na vsake tolko malo streseš, da premešaš čilije in pustiš stat v hladnem in temnem prostoru.

Citat:
Too cool and the oil won’t absorb the flavors; too hot and the chili flakes will burn. Ideally, the temperature should be about 225 – 240 degrees Fahrenheit (107 to 122.5 degrees Celsius). For best results, use peanut or canola oil. You can also use olive oil if desired; just make sure it has a high enough smoking point. (Steer clear of extra virgin olive oil).