Habanero feferoni

Wilbur

Pripravnik
2. dec 2012
137
19
18
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Letos bo pa kriza! Zgleda, da je vse šlo po gobe! Prekleto vreme in polži...........
crazy1.gif

Gretzkyyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!!!!!!!
nahrung002.gif

Vreme, vreme...polže se da nekako kontrolirat, sonca se pa ne da priklicat
frown-1.gif

Ampak nekaj morda bo
cheer.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Zelo lepo ti rastejo
cool-1.gif

Kaj to maš plastične kozarce za pit?Si naredo spodaj luknje? Ko sem svoje mel 1+ mesec v belih kozarcih brez lukenj, so mi skoraj crknili, ker očitno ni prišel zrak do korenin.Zdaj pa so se rastline že spravle k sebi in se bo začela prava rast. Zgleda pa bogo ja. razen tistih dveh kupljenih seveda
smile-1.gif
Orange chili (kak podvrsta habanerota?) pa Lombardo dolce.

btw Čiliji z latinskim imenom annuum (kar pomeni leto), so letnice in lahko prezimijo.

Mango pa raste ko nor
smile-1.gif
ampak to je že druga tema.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Zrak do korenin!?
13.gif

Kaj misliš, da korenine ne rabijo zraka?? Ali živim v zmoti?! Vglavnem, korenine so se skorajda tinstale v rahlo namočeni topli zemlji... Zdaj pa se že razvijajo novi listi tako da jim je nekaj hudo falilo.Dobre zemlje, sonca in vode je bilo dovolj...

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Zrak do korenin!?
13.gif

Kaj misliš, da korenine ne rabijo zraka?? Ali živim v zmoti?! Vglavnem, korenine so se skorajda tinstale v rahlo namočeni topli zemlji... Zdaj pa se že razvijajo novi listi tako da jim je nekaj hudo falilo.Dobre zemlje, sonca in vode je bilo dovolj...
Prjatu, kje pa korenine na vrtu dobijo zrak? Se zvrta luknja na drugo stran Zemlje?
wink-1.gif
Luknje v lončkih so zaradi vode, rastline same uravnavajo, koliko vode rabijo.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Nekaj je na tem, samo v zemlji v gredi je še golazen - črvi in podobno, ki rije po zemlji in jo rahlja ji daje plac za zrak. V teglih pa je kot je, če je zbita je tak adijo, drugače pa glej moj primer.

Wilbur

Pripravnik
2. dec 2012
137
19
18
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Zelo lepo ti rastejo
cool-1.gif

Kaj to maš plastične kozarce za pit?Si naredo spodaj luknje? Ko sem svoje mel 1+ mesec v belih kozarcih brez lukenj, so mi skoraj crknili, ker očitno ni prišel zrak do korenin.Zdaj pa so se rastline že spravle k sebi in se bo začela prava rast. Zgleda pa bogo ja. razen tistih dveh kupljenih seveda
smile-1.gif
Orange chili (kak podvrsta habanerota?) pa Lombardo dolce.

btw Čiliji z latinskim imenom annuum (kar pomeni leto), so letnice in lahko prezimijo.

Mango pa raste ko nor
smile-1.gif
ampak to je že druga tema.

Ja, so navadni kozarci in spodaj luknje, te luknje imajo eno in edino funkcijo, da ovečna voda od zalivanja prosto odteče, predvsem, da ne začnejo korenine gniti, zrak rastlina dobi preko listov, hranilne snovi preko korenin.
Imam pa problem, da ne dohajam več belih uši, nekaj časa je še šlo sprotno ročno čiščenje, zdaj je zalega "premočna".
Torej tukaj prodajajo nek bio pripravek s katerim enkrat na teden zaliješ rastlino ima kdo izkušnje.
http://homeogarden.com/

dTi

Fizikalc
5. avg 2007
340
31
28
Itak, ali je pa pač mešanica "hranilnih snovi", rešilo ti problema pa ne bo. Kupi Neemazal 50 ml in sledi navodilom.

Wilbur

Pripravnik
2. dec 2012
137
19
18
Sonce dela svoje, pridelek bo odličen, kljub temu, da že vmes smuknemo kakšnega feferončiča, odlični so

Letošnje sadike

Monkeyface-i

Zanimivo začetni plod je rumen dočim je pri orange-ju zelen.

Bodo pa takšni oz. vsaj upam, da mi je Anglež poslal prave.

Nazadnje urejeno:

Wilbur

Pripravnik
2. dec 2012
137
19
18
Delno, ker jih še vedno odstranjujem ročno-sproti
frown-1.gif

Nekako mi ni, da bi jih šprical z insekticidi
frown-1.gif

Wilbur

Pripravnik
2. dec 2012
137
19
18
Tole mi ne vliva veliko zaupanja
frown-1.gif
kako bio je ta zadeva.

Varstvo pri delu:
Pri delu s pripravkom pazimo, da ne pride v oči, na kožo in obleko. Ne vdihavati par in razpršenih delcev škropiva.
Ne škropimo v vetrovnem vremenu. Pri delu nosimo ustrezno zaščitno obleko, pokrivalo za glavo, ščitnik za obraz
(očala), gumijaste škornje in rokavice. Med delom ne smemo jesti, piti ali kaditi. V primeru kontaminacije in /ali
sumu na zastrupitev moramo prekiniti z delom in ukrepamo po navodilih prve pomoči. Po delu se temeljito umijemo
(tuširanje) in preoblečemo. Operemo in očistimo vsa uporabljena zaščitna sredstva. Prav tako s čisto vodo operemo
škropilnico/pršilnik.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
ksz

Ker od letosnje letine nic nebo me zanima ali ma kdo slucajno link do ebaya kjer bi prodajal kaksne mlete cilije mocneje od habanerotov tolk da si sam kaksno olje naredim ali pa samo za posipanje.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Wilbur pravi:
Kako to, da ne bo nič?
Mogoče bo treba semena kakšne polarne sorte nabavit. Npr. vroči severni medvedki (lat. ursus polaris mnogopečius)
smile-1.gif