Habanero feferoni

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik Wilbur pravi:
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

Kdaj je naslednja sezona za kaljenje semen in gojenje cilijev?

Jan., feb., ampak lahko jih daš tudi sedaj kalit in jih potem, čez zimo "vzrediš" na radiatorjih. Tako imaš nas. sezono že junija, julija letino
smile-1.gif

Mah bom potem jan ali feb naslednje leto, kako jih pa lahko das sedaj kalit in uporabis kasneje,a ne guzne kalcek?

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
fak kako vreme, pa men bo vse pocrkalo ker ni nič od nič
bonk.gif

konc tedna naj bi blo ponoči celo okoli 2 nad ničlo

Wilbur

Pripravnik
2. dec 2012
137
19
18
Citat:
Citat:
Uporabnik Wilbur pravi:
Citat:
ksz

Kdaj je naslednja sezona za kaljenje semen in gojenje cilijev?

Jan., feb., ampak lahko jih daš tudi sedaj kalit in jih potem, čez zimo "vzrediš" na radiatorjih. Tako imaš nas. sezono že junija, julija letino
smile-1.gif

Mah bom potem jan ali feb naslednje leto, kako jih pa lahko das sedaj kalit in uporabis kasneje,a ne guzne kalcek?
Daš jih sedaj kalit in naj rastejo preko poletja, pozimi jih pa pospraviš v hišo-stanovanje, tako boš imel že na začetku nasledje sezone odrasle rastline, feferoni so trajnica.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Pa kako so trajnica? Mislim, saj na papirju mi je jasno, ampak lani sem hotel jalapeno prezimit in ni bilo nič od tega. Sicer je bil en "neljubi" dogodek, ko sem bil tri tedne na Tajskem, pa mi ni nihče zalil ga, potem pa se ni več pobral, ampak saj naj bi čez zimo skor nič vode rabili a ne? A morš dat v velik lonec?

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Niso vsi čiliji enaki. Valjda, da tisti, ki imajo v imenu anuum ga nimajo zastonj. Sem spada tudi jalapeno. Wikipedija sicer pravi, da se da rudi te prezimit v mili klimi, sam to ne velja za nas. Za prezimovanje pa naj bi bila najbolj primerna vrsta pubescens s tipičnim predstavnikom rocoto.

Wilbur

Pripravnik
2. dec 2012
137
19
18
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Pa kako so trajnica? Mislim, saj na papirju mi je jasno, ampak lani sem hotel jalapeno prezimit in ni bilo nič od tega. Sicer je bil en "neljubi" dogodek, ko sem bil tri tedne na Tajskem, pa mi ni nihče zalil ga, potem pa se ni več pobral, ampak saj naj bi čez zimo skor nič vode rabili a ne? A morš dat v velik lonec?

Habanero je trajnica, vendar ne prezimi na prostem sploh ne v krajih z našo klimo.
Nasad, habanerotov.
IMG_2692%20Giorgio%20at%20the%20Habanero%20Fields..jpg

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
A jalapeno pa ne? Saj ne mislim ga met na prostem, v bajti bi bil lepo čez zimo. Habanerotov čez zimo ne rabim, itak so mi bili preveč na hard. Nisem našel junaka, ki bi jih probal, jaz sem se pa skoraj zadušil na enem
hysterical-1.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:

moj je star že 5 let...sveže habanerote imam skozi celo leto, velik je pa zagotovo 1m3...samo sem ga lepo posekal...ampak imam že spet gori sadeže v velikosti slive :D

Wilbur

Pripravnik
2. dec 2012
137
19
18
Citat:
A jalapeno pa ne? Saj ne mislim ga met na prostem, v bajti bi bil lepo čez zimo. Habanerotov čez zimo ne rabim, itak so mi bili preveč na hard. Nisem našel junaka, ki bi jih probal, jaz sem se pa skoraj zadušil na enem
hysterical-1.gif

Feferon "znamke" Habanero je po mojem osebnem okusu najboljši feferon, pa tudi peče ne pretirano, ko se ga navadiš.
Kot, da bi jedel exotično sadje z pridihom pekočnosti
grims-1.gif

cilimania

Zelenc'
29. jan 2013
20
0
1
Lepo lepo... kdaj pa si sejal semene? al maš tole lanske sadike? Si mel še kj dodatne svetlobe čez zimo?

Wilbur

Pripravnik
2. dec 2012
137
19
18
Citat:
Uporabnik cilimania pravi:
Lepo lepo... kdaj pa si sejal semene? al maš tole lanske sadike? Si mel še kj dodatne svetlobe čez zimo?

Rastline so predlanske, čez zimo so lepo "prespale" v hiši, na okenski polici.
Seveda sem jih prej obrezal in tudi letos jih bom.

Biciklari

Pripravnik
13. sep 2012
558
0
16
samo letos je nenormalno veliko polžev(tile rjavi)...vse požrejo...solato, feferonke,.....
Sem jih zdej zajebal...posul okoli brikete za polže...mater se začnejo slinit in na bok!