Gume

Komisar

Pripravnik
1. okt 2007
102
0
16
Centralni komite
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Vcasih so imele ruske lade trde gume, smo jih imeli 9 let na ladi samari. Pa ni bilo nobene panike, nobene prometne, edino enkrat je foter zletel z ceste ko je bilo zasnezeno, pa se to je imel letne gume gor. Tko da nehajte zganjati paniko. Ce vozis lepo po omejitvah, ce drzis varnostno razdaljo, nima kaj biti.

Zaradi takih retardov so pa nesreče. Malo pomisli, da se na starih ali pa prekomerno obrabljenih gumah ob nepredvideni situaciji ne boš ustavil tako hitro kot z normalnimi. Če misliš šparat tistih par € na gumah, ti pa ni pomoči in ti želim, da čimprej sam zletiš v drevo s svojo kripo, preden komu kaj narediš.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Vse je odvisno od stila voznje in same voznje nasploh. Jaz imam zdaj cez zimo letne, pac ko pada sneg se z drugim avtom vozim. Na ledu ti pa nic ne pomaga. Letna ali zimska.

Pa zaradi mene lahko ti razmisljas kakor hoces, ampak se nisem videl prometne zaradi slabih gum, oziroma sem, ampak je sel samo pleh ce ze kaj.

Sem pa videl ze prometne z smrnim izidom ali tezkimi poskodbami z novimi gumami.

Kot ze receno, vsaj 95% je v vozniku in ne v gumah.

LP

Komisar

Pripravnik
1. okt 2007
102
0
16
Centralni komite
Še en šumaher, s takimi govedi se ne mislim ubadat, ker so se rodili z volanom v rokah. Sočustvujem z mamo, ker je bil porod sigurno težek (volan.press).

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Komisar pravi:
Še en šumaher, s takimi govedi se ne mislim ubadat, ker so se rodili z volanom v rokah. Sočustvujem z mamo, ker je bil porod sigurno težek (volan.press).

Jaz sumaher? Nisem se dobil kazni zaradi prehitre voznje
wink-1.gif

Govedo je pa ves kdo. Nevem, ali neznas kaj normalnega napisati ali pa vedno ko vidis da ima nekdo drug prav, zacnes z zaljivkami
bonk.gif

Pa lep dan
grin1.gif

Komisar

Pripravnik
1. okt 2007
102
0
16
Centralni komite
Mi je prav žal, ampak če prepričuješ folk, da lahko čist ok ustaviš z 9 let starimi gumami, potem ni nič čudnega, da je pri nas toliko nesreč. Ti bo kak otrok pritekel pred avto pa boš samo še debelo gledal, ko bojo kosti pokale. Saj pravim, upam da samega sebe onesposobiš čimprej, preden komu kaj narediš! Tak folk bi morali s cest spravit!

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Komisar pravi:
Mi je prav žal, ampak če prepričuješ folk, da lahko čist ok ustaviš z 9 let starimi gumami, potem ni nič čudnega, da je pri nas toliko nesreč. Ti bo kak otrok pritekel pred avto pa boš samo še debelo gledal, ko bojo kosti pokale. Saj pravim, upam da samega sebe onesposobiš čimprej, preden komu kaj narediš! Tak folk bi morali s cest spravit!

Nevem kaj hoces povedati
confused-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Razlike se pokažejo v ekstremnih razmerah - stara guma slabše "prime", torej rabi večjo razdaljo, da se ustavi.

Saj je res - če ne noriš, je veliko večja verjetnost, da ti je za to vseeno, ker tega itak v večini primerov ne boš rabil. Ampak meni se skorajda vsako leto vsaj enkrat zgodi, da mi pred avto slepo - brez da bi se obremenjevala s kakšnim pogledom na stanje na cesti - prileti kakšna ovca (pogosto otroci, žal pa odrasli niso prav nič boljši) in takrat je človek neskončno hvaležen, da je uspel pravočasno ustaviti.

harigast

Pripravnik
20. okt 2007
600
1
18
Ljubljana
Pa ljudje božji včasih so imeli ljudje na avtih 10 ali 15 let stare gume,moj foter je imel na Fordu 15 let stare Ceat gume pa ni nikoli letel s ceste in še zdaj jih ima sosed na gumi vozu