Grill

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Zgleda bolj kitajska varianta...tko da upam da je kitajska cena.
tongue-1.gif


http://www.ebay.de/sch/Grills-...irekt-vom-lager

Tale prodajalec je mel tud po 50 grillov od 1€ naprej in za 20€ pošiljanje tudi v Slo. Zdaj sicer vidim, da je skenclu države ampak kao zarad tega ker mamo pritisk plina prenizek.
confused-1.gif
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Ebay odpade. Hočem prijet v roke, preden kupim.
Pa garancijo takisto.
Pa kolikor sem prebral pri njih, je stvar narejene v Italiji in ni kitajska (čeprav, roko na srce, je to čisto vseeno).


Skratka: zamima me, če ima kdo izkušnje z izdelki te firme (vsaj iz druge roke) ali celo tem modelom ...
 
Nazadnje urejeno:

Sato_Leone

Pripravnik
18. feb 2011
230
10
18
Sierra
Ja kolega ima točno takšen grill. Lahko ti povem, da ni zadovoljen z njim. Zelo težko je regulirati temperaturo. Gumb za vžig se mu je pokvaril zelo kmalu. Rešetke, ki so zraven se zelo težko očistijo. Na njemu sicer že vedno pečemo, vendar ali traja zelo dolgo ali pa zažgemo vse skupaj. Pač on ga ima, ker je v bloku in druge variante skoraj ni.
Aja pa lava kamne je potrebno kar velikokrat menjavati (on jih sicer še ni), ker se na njih nabere veliko olja in potem se kadi za znoret.

Ne priporočam.
 

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
Tu poglej http://www.elplin.si/

Priporočal kolega in smo zelo zadovoljni. Jih sami izdelujejo in si lahko kakšne dodatke poljubno dodaš. So tudi dobavitelj mb plinarne, če pri njih naročiš, pa je kar ceneje.
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.199
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Sato_Leone pravi:
Ja kolega ima točno takšen grill. Lahko ti povem, da ni zadovoljen z njim. Zelo težko je regulirati temperaturo. Gumb za vžig se mu je pokvaril zelo kmalu. Rešetke, ki so zraven se zelo težko očistijo. Na njemu sicer že vedno pečemo, vendar ali traja zelo dolgo ali pa zažgemo vse skupaj. Pač on ga ima, ker je v bloku in druge variante skoraj ni.
Aja pa lava kamne je potrebno kar velikokrat menjavati (on jih sicer še ni), ker se na njih nabere veliko olja in potem se kadi za znoret.

Ne priporočam.

Hvala. Malo denarja, malo muzike ...
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Pozdravljen, glede grillov je na žalost ali na srečo odgovor en sam. WEBER. Razen zidanih istrsko - dalmatinskih in še ostalih balkanskih variant...Weber ima vse - od električnega grillla, preko plinskih do najboljših(so njihov izum) Kettle grillov na oglje. Weber grilli so top roba tako po kvaliteti kot po funkcionalnosti. Na žalost je vse ostalo, še posebno pa tele variante z lava kamni, ena velika žalost za niti ne malo denarja. Na Webrovih grillih se speče vse, za čevape je sicer treba malo treninga, ampak resno so to najboljši in najvzdržljivejši grilli na svetu. Sicer je še nekaj svetovnih proizvajalcev, če se ti da hecat z uvozi, ampak Weber je na dosegu roke. Če te zanima še kaj kar vprašaj. Pekel sem na skoraj vsemu, kar Weber ponuja.

NISEM WEBROV UVOZNIK, SEM SAMO ORTO LJUBITELJ - da me ne bo kdo takoj napadel. Vsem želim enega Webra pa lep pozdrav.

Twinman
 
Nazadnje urejeno:

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Zdravo

A ve kdo, če ima Weber kje kakšno akcijo? resno razmišljam o nakupu Weber grilla.
Za vse poznavalce eno vprašanje. Ni mi najbolj jasna peka s pokrovom. A to ne rabiš nič obračati mesa?
Bil bi hvaležen za vse informacije iz prakse

Hvala
 
Nazadnje urejeno:

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Živjo, najprej glede akcij....edino, kar se ti lahko posreči je konec sezone prežat na kakšnega razstavnega ali ko odprodajajo zaloge. Weber načeloma nima nikoli akcij. No imeli so eno letos spomladi, da se popravim. Zaradi kako naj rečem.....neznanja rokovanja s temi žari pa se ti jeseni po sezoni lahko posreči tudi rabljen na Bolhi.(meni se je dvakrat....);)
Glede peke pod pokrovom pa ne more bit enostavnejše. Imaš indirektni način pri katerem je ogenj na cca polovici površine meso pa lahko pečeš na drugi polovici, ki ni nad ognjem. To je za večje kose mesa ali za pravi ameriški BBQ. Potem imaš klasičen direktni način pri katerem pa ima peka pod pokrovom ogromne prednosti. Prva je konvekcija. Meso je v vročem okolju, kjer se spodaj peče na žaru zgoraj pa tudi v vročem zraku. Rezultat je super sočno meso in neprepečeni kosi so preteklost. Meso ponavadi obrneš samo enkrat, ko se navadiš regulirat temperaturo glede na to kaj pečeš. Druga dobra stran je, da maščoba ki pada na oglje nikoli ne zagori, ker za to nima dovolj kisika. Tretja je, da z lahkoto reguliraš temperaturo z spodnjim in zgornjim dovodom zraka (no zgornji je seveda odvod). Četrta pa je, da se gril praktično sam očisti, po peki odpreš zrak na full in naj se pregreje. Rešetko samo še postrgaš in adijo. Aha....še peta prednost. Weber ima 10 letno garancijo na kotel. Je iz jekla in emajliran s porcelanom. Razen če ga boš metal z balkona ga uničit ne moreš. Cena vstopnega modela 57cm One Touch Silver je pa mensezdi 180€. Manjši premera 47 je še cenejši, ampak ti povem za splošno uporabo je najbolj primeren 57cm, ker je manjši hitro premajhen. Imaš pa še ta mali model Smokey Joe premer 37cm, ki je pa po svoje tudi zelo praktičen za okrog vozit in niti ne premajhen za manjši piknik. Potem imajo seveda še modele na gor. Če imaš denar se zelo splača model One Touch Gold, ker ima spodaj lovilno posod za pepel in je grill praktično vetrovno varen, predvsem za okolico - ima pa tudi termometer. Obvezen nakup je še Chimney starter za prižiganje oglja. Ostalo pa si poglej kaj vse še lahko imaš zraven. Ko enkrat začneš pečt na Weber žaru(celoletna zabava) ti bo jasno da si se prav odločil. Edino, kar ne priporočam je Weber compact Kettle model. Narejen ja za evropo in je v bistvu bolj za odprto peko, kot ne. Tok zraka ni niti blizu tistemu pri original jajčasti obliki. Tudi nima zvezdastega odstranjevalca pepela/regulatorja zraka in je pač preverjeno slabši.

P.S: Pozabil sem pa za splošne razmere pri nas napisat zelo pomemben podatek. Peka čevapov na Weber grillu zahteva malo več treninga, ker se je potrebno navadit kontrolirat vročino, ampak to itak velja za vse žare. He he he....da ne bi kdo potem opisal, da se čevapov pa ne da pečt, ker je prevroče. Samo kaj, ko vse ostalo kar se da speč od rib do khm...pzze...odtehta tisti čevap trening!!!

LPP
 
Nazadnje urejeno:

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Hvala ti za izčrpno poročilo glede peke. Mater saj to je cela znanost
shocked-1.gif

nekaj me še zanima glede regulacije temperature. Kolikor sem videl ima spodaj in zgoraj možnost regulirati dovod zraka. Torej če spodadaj odpreš, bi po logiki moralo biti bolj vroče, z zgornjim regulatorjem pa po moje bolj reguliraš (poleg temperature) tudi količino dima? A je tako?
Malo je za začetnike problem, ker ne vidimo noter in ne veš ali je pravilna temp. oz. kako se meso peče. posledično moraš večkrat odpreti pokrov, s tem pa izgubljaš temperature ter dim...skratka celoten gril zgubi svoj čar.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Spodaj je dovod za zrak....zgoraj pa je kontrola, niti ne dima, ampak enostavno kako hitro bo zrak prehajal preko roštiljo - kolikor pač odpreš. Pomembno je da se ne ustrašiš, ko daš meso gor. Potem te grize pa non stop odpiraš itd. Vzemi si par kosov različne municije in zakuri žar. Predlagam, da najprej probaš direktno peko. Potrebuješ enakomeren sloj priž
ganega oglja in meso preporosto daš gor. Odpri po cca. 5 minutah in oceni. Hitro se boš znašel. Recimo file purana ali poiščanca imaš pečen v 5 - 7 minut po eni strani....to je za cel file. Temperaturo, če imaš termometer lahko meriš skozi gornjo luknjo(če nimaš vgrajenega). Grill za normalne pogoje najbolje operira pri 250-300°C. Še enkrat, ne se bat vročine, ker ko pokriješ se takoj umiri in porazdeli po notranjosti in se težko, kaj zažge, razen če maš 10kg oglja naenkrat noter hehehe - to prakticiraj samo za prave steake.
Pa le pogumno z Webrom celoten grill šele dobi pravi čar. he he he....

LPP
 

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Še 1 glas za Webra. Pri nas(q200) je v uporabii 2go leto. Pred tem sem ga imel možnost preizkusiti pri kolegu in zame da je zadeva fenomenalna. Enakomerna toplota(litoželezna plata). Spuca se enostavno, sam največkrat po peki pustim cca 5 min na polnem plinu da se segreje(zažge) ter z "dratperšno" predrgnem.

Prej smo imeli neke bau bau zadeve za 50€, kjer me je motilo da ne greje enakomerno. Pa še pri webru je fajn da se zadeva zapra, vržem v prtljažnik + 5kg bomba in na morje.
No je pa moja kupila knjigo: Weber`s Way to grill kjer je nekaj dobrih receptov za omake ter rub-e.
 

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
[cenzura] Weber.
Ni ga čez običen, malo masivnejši žar z rešetkami(ne tiste varjantice iz 1mm debelega pleha). Poleg jasno zidanih zadevščin. Sočno meso, nič prismojenega, do potankosti lahko nadzoruješ stopnjo pečenosti,...
wink-1.gif


Znati peči moreš pa itak na kateremkoli žaru.
 

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Podpis. Tale Weber je krneki, in to močno precenjen krneki. Jaz imam čisto običajen gorenceov plinski žar, ki je naravnost odličen, pa še sabo ga lahko peljem na morje. Na vrtu pa rešetko, če mi zapaše hrana na odprtem ognju pečena. Edino, kar je pomembno je, da je rešetka sestavljena iz dovolj debelih palic, najmanj fi 6 mm.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
A Gorenc je plošča??.....če to drži to ni grill, niti ni žar niti, ni roštilj. Tudi v profi kuhinjah imaš vedno navzoča oba elementa eno je plata "flat top" eno je pa "grill" rešetka in je skoraj vedno gnana na oglje. Torej.....vem da je plošča vsesplošno prisotna in zastopana samo to ni žar, kolkor pač se razumemo. Kdor nima možnosti zidanega grilla ali variante balkanskega roštilja in enkrat vzame Webra ne bo gledal nazaj. Preverjeno in sprobano.
Konec koncev sploh ni point samo v Webru ampak vsaj zame prej, da ostalo kar se prodaja ni vredno svojega denarja in je po domače nateg. Sploh pa so to kvazi plinski grilli z ali brez dodanih lava kamnov, ki so res poden. Sam imam Weber Q320 in še dva OTS Kettle grila (z bolhe...lol), in dejansko ti žari dleajo u nulo. Pa ne zanikat dokler se zadeve ne sproba. Edino kar je je da je cena 30-50% višja, kot ostalo na tržišču, če je to zdej preveč je pa druga pesem.

LPP
 

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.383
172
63
Zakaj se mi zdi da močno pretiravaš z hvaljenjem tega tvojga webra.

Ponavadi to diši na prikrito oglaševanje, ki ga seveda taki osebki že v štartu zanikate.

Pa lepo webraj.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Evo sej sem vedel, ko zmanjka argumentov pol pa v napad.....pa dobr, misli si kar si hočeš. Gorenc je itak klasika v teh logih - čeprav kolikor vem dela prav tako spodobne rešetke v kombinaciji oglje in plin če želiš. Mene večkrat vprašajo, če Webre prodajam...pač ne. Razen tega, da jih ima posledično že pol familije pa pet kolegov he he he. Pro bono.
smile-1.gif
 

kacajdr

Pripravnik
2. okt 2007
158
0
16
Kranj
twinman, a za gorivo uporaljaš brikete ali oglje?
Sam imam raje oglje, briketi so pa bolj udobni.
Torej, ali ima Weber žar vse te dobre lastnosti tudi pri uporabi lesnega oglja (sam oglje kupim kar pri oglarju)?
 

luka51

Guru
16. avg 2007
14.411
5.686
113
ni ga čez weber. fantje verjemite. itak pa tisti ki bo šel nekaj grilov kupovat bo to že na prvi pogled videl, da je weber par nivojev višje kaj se kvalitete tiče.
jaz sem letos vsel najbol čip grill plinski v bauhausu na 3 gorilnike 140€, da vidimo če sem za to grilanje ali ne. čez leto ali dve ko bo ta za na odpad pa pride weber in nič drugega. že celo pomlad in poletje laufa zadeva 5x na teden. v glavnem vse kaj se peče se mi peče zunaj na grilu. ni bolšega.
za tiste ki pa pečejo 2x na mesec pa res ni potrebe po webru.

pa ne zaj primerjat gorenca z plato na gril z rešetko in gnjem spodaj. skupno imata samo to, da daš not surovo ven ap dobiš pečeno meso. okus sočnost itd pa ni primerjave. to kaj na gorencu nardiš lahko tut v kuhni na ponvi.