Golf 6

Tarja

Pripravnik
5. jun 2008
161
0
16
Ljubljana
bella, meni ne odpre teh fotk, kar sem jih pa tko vidla, pa so precej povprečne. No imamo potem vsaj mi šanse, da nardimo ker res izvirnega.
meni se zdi golf precej preverjen, mogoče res zarad tega ne spreminjjo oblike, ker neka osnovna forma mora ostat pa obliko minimalno prilagodijo trenutnim trendom, kar se dizajna tiče. ne vem, meni se super vozi, šestke res še nisem vozila, ampak prejšnji so bli pa kul. in precej varen avto, za to, kar ponuja, pa se mi sploh ne zdi drag.

zvezdana

Pripravnik
28. avg 2008
82
0
6
Jp. Preverjena kvaliteta je po mojem glavni argument za Golfe in vse VW. Kar se designa tiče so mi sicer všeč tudi Italijani.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
ma kje si ti kako kvaliteto srečala, pa še to preverjeno? VW ne slovi ravno po kvaliteti. In golf 5 je za moje pojme noter plastik fantastik čip plastika, ki je v eni legendi, ki je precenjena, velja za alfa in omego svojega razreda, nebi smelo bit. Poleg tega je do zdaj imel predpotopni motor 1.9 tdi, ki sega vse do golf 3 nazaj.
Če povzamemo, če bi nosil kia značko, bi vsi rekli da je podn od avta. Ker pa ima vw značko, pa je legenda, preverjena kakovost,...

frika

Pripravnik
2. okt 2007
43
0
6
Jz mam pa rada VW... Golfa pa tud vsacga od 1ke do 6ke... Če bi mi ga kdo dal bi ga prec vzela;))) Mogoče bi mogla it za kakšno miss, tam ponavadi talajo avte;))))))

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Golf je najboljsi v svojem razredu, ponavadi cez njega vedo povedat tisti ki vozijo slabsi avto oz. si ga niso mogli kupit in potem nabijajo v tri krasne kako se ne splaca, da ni tolko vreden.....

Ne vem kaj je narobe z 1.9TDIjem nihce ne da enega pametnega argumenta samo da je stare zasnove, samo sam v tem ne vidim nic slabega, ta motor je preizskusen, iztedno vzdrzljiv, enostaven in z najmanjso porabo, kaj se sploh hoces.....
.....komu ni vsec pa lahko vzame tudi 2.0TDI

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Golf je najboljsi v svojem razredu, ponavadi cez njega vedo povedat tisti ki vozijo slabsi avto oz. si ga niso mogli kupit in potem nabijajo v tri krasne kako se ne splaca, da ni tolko vreden.....

Ne vem kaj je narobe z 1.9TDIjem nihce ne da enega pametnega argumenta samo da je stare zasnove, samo sam v tem ne vidim nic slabega, ta motor je preizskusen, iztedno vzdrzljiv, enostaven in z najmanjso porabo, kaj se sploh hoces.....
Kako ne veš kaj je narobe?
confused-1.gif

Hrup in smrad. V tem času, zjutraj ko avto prižgeš ne smeš slišat ničesar, ker sicer je že sranje in pa ko daš gas ne sme nastati zadaj noč.
grin1.gif

Koga briga vzdržljivost, robustnost, nizka poraba, važno da je tih
cool-1.gif
.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
od kdaj pa ima golf III pd motor.........
če je res vse enako, pokaži mi enega.......

bencinar od kie je požrešen in len v primerjavi z TSI motorji....., sem se pa zadnjič končno pelal z karjolo Ceed...., plastika like suzuki swift stari model.... kr se tiče prestavljanja kap dolgi hodi, vprašal sem tudi za avtomatski menjalnik pazi z 4 prestavami...

in ti temu praviš avto....., pa ne pravim da je golf biser.... Cena je pa na škodinem nivoju tam, tam..... mam pa raj škodo k te korejska jajca.....

se pa strinjam, da od drugih kijinih modelov to vsaj zgleda kot avto, ker sem na parkplacu vidu model rio, me je na skret zvil....

Tolko o opevani kiji..., peljal sem se pa tud prej že z sorentom.....

k v gibigib tista ladica... k se gujsa levo ali desno.......
to je to..... brez pretiravanja...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:
Bo kar moral vzet 2.0 TDI, ker 1.9 končno ni več.
Kaj je narobe? Hrup, tresljaji, ekologija, delovanje v višjih vrtljajih ...
Večina kupcev avto kupi zato, da se v njem dobro počuti, ne zato, ker ima robusten motor ...
Preostali pa bodo sedaj imeli veliko izbiro 1.9 TDI na trgu rabljenih, pa naj uživajo.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Avtomagazinovci ste vedno bili filozofi,..... v dolocenih avtih sploh ni slisat tega motorja, vecina ljudi tudi kupi zato da ima z avtom cimmanjse stroske, poceni dele in da se z najmanjsim stroskom pripelje od tocke A do B, eni pa ga ne kupijo zato da lahko potem pametujejo kako je njihov boljsi ima najnovejsi motor, pozabijo pa dodati da so zaradi zacetnih tezav trikrat letno na popravilih.Nisem se se od nobenega lastnika slisal da bi se v avtu s tem motorjem slabo pocutil.........

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:

prosim te lepo ne stresaj takih bedarij. Vem da si zagrižen vag zapriseženec, ampak malo objektivnosti ti nebi škodilo. "Golf je najboljši v svojem razredu in." To so pesmice, ki so že davno izpete, pojejo še jih samo nostalgiki in zagriženci, kot si ti.

1.9 tdi je zgodovinski motor. pika. je smrdljiva ropotuljica, ki vleče v razponu 500 rpm. pred tem in za tem je tema. Si ti kdaj vozil kaki bmw dizl? leta 2002 so spravili ven 2.0 mašin z 150km. Glede na to da sem vozil 1.9 ropotuljico 2 leti, tega 2.0 bmw skoraj 5 let, ti povem da vw z svojim ohoinsploh 2.0 tdi motorjem že zdaj zaostaja za tistim bmw iz 02, kaj šele za aktualnimi. Ta 2.0 bmw je lepo prožn, vleče enakomerno, pospešek pa ima taki, ki ga vw pri teh številkah ne bo dosegel v naslednjih 10 letih. 2.0, 150km, 8.8 do 100. Poročaj ko bodo tak daleč.

Pa to ne pišem kot bmw fan, ampak to je dejstvo. Pelji oba, pa potem trobi kako je golf najboljši v svojem razredu.
Si se peljal z bmw 1? Vožnja, izdelava, zmogljivosti,..., so svetlobna leta pred vw. Spet, idi probat, pa poročaj.

Si se vozil z astro? sicer noter grša, izdelana pa na precej bolj kvalitetno. probaj
wink-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.075
113
Si vozil kdaj 1.4 TSI? .. naj pomislim, kje se je tovrsten motor, ki je pobral precej nagrad prvič pojavil ... hm?!
grims-1.gif

Pa 1.6 TDI? ... verjetno ne bo slab ...

To da ima BMW v enki boljšo izdelavo od golfa je pa larifari ... v obeh je za en ku*** čeprav sta najboljša predstavnika v tem segmentu v svojem razredu (in če že po elitnosti se Golfa ne tlači med BMW, za to je tam AUDI).

1.9 TDI je dober za kar je dober, je izpeljanka klasičnega dizla in se tako tudi pelje. NI BENCINSKI NADOMESTEK tako kot so ostali dizli (JTD, HDI). Če ti je težko šaltat pri 2k obratih, potem sploh ne vem zakaj imeti dizla, za divjat se kupi bencinarja pa ga tiščiš na 10k obratov če se ti ljubi.

Nov golf v svoj razred spet prinaša to kar do sedaj tu ni obstajalo .. in postavlja standarde. Recimo ESP serijsko (tako kot leta 98 ABS serijsko), 7 airbagov, dnevne luči, sodobne motorje in koneckoncev za to kar dobiš precej nizko ceno (od 16K EUR dalje)!

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Nov golf v svoj razred spet prinaša to kar do sedaj tu ni obstajalo .. in postavlja standarde. Recimo ESP serijsko (tako kot leta 98 ABS serijsko), 7 airbagov, dnevne luči, sodobne motorje in koneckoncev za to kar dobiš precej nizko ceno (od 16K EUR dalje)!
Hehe, tale je svetovna.
aplauz.gif

Sicer pa ESP ima tudi prenovljena Octavia že serijsko.
grims-1.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Sam tolk, dol mi visi za VW, sam pazi: Golf IV TDI 150ps leta 2000 8,6 do sto
evil.gif

Itak pa j. te izvedenke za rajo, čakamo GTi in GTI-R
smirk-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Uporabnik mac77 pravi:

prosim te lepo ne stresaj takih bedarij. Vem da si zagrižen vag zapriseženec, ampak malo objektivnosti ti nebi škodilo. "Golf je najboljši v svojem razredu in." To so pesmice, ki so že davno izpete, pojejo še jih samo nostalgiki in zagriženci, kot si ti.

1.9 tdi je zgodovinski motor. pika. je smrdljiva ropotuljica, ki vleče v razponu 500 rpm. pred tem in za tem je tema. Si ti kdaj vozil kaki bmw dizl? leta 2002 so spravili ven 2.0 mašin z 150km. Glede na to da sem vozil 1.9 ropotuljico 2 leti, tega 2.0 bmw skoraj 5 let, ti povem da vw z svojim ohoinsploh 2.0 tdi motorjem že zdaj zaostaja za tistim bmw iz 02, kaj šele za aktualnimi. Ta 2.0 bmw je lepo prožn, vleče enakomerno, pospešek pa ima taki, ki ga vw pri teh številkah ne bo dosegel v naslednjih 10 letih. 2.0, 150km, 8.8 do 100. Poročaj ko bodo tak daleč.

Pa to ne pišem kot bmw fan, ampak to je dejstvo. Pelji oba, pa potem trobi kako je golf najboljši v svojem razredu.
Si se peljal z bmw 1? Vožnja, izdelava, zmogljivosti,..., so svetlobna leta pred vw. Spet, idi probat, pa poročaj.

Si se vozil z astro? sicer noter grša, izdelana pa na precej bolj kvalitetno. probaj
wink-1.gif

Ne nabijaj nekaj s em BMWjevim motorjem, je zmogljiv vendar glede na konje ima tudi porabo hudo veliko in porabi vsaj en liter vec od konkurencnega VW motorja.Da ne omenim kolio zdrzijo turbine na BMWjevih motorjij, tezko je najti BMW ki ima cez 150T km in se prvo turbino tudi zivljenska doba celega motorja je konkretno manjsa kot pri VW.
Meni poraba in zdrzljivost vec pomenita kot pa to da se motor zavrti v visje obrate.....Sploh pa se mi ne da debatirat o BMWju ki se jevdeset let nazaj zatrjeval da dizel z direktnim vbrizgom ni primeren za osebna vozila
grims-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
spet malo nabijaš v prazno?

poraba: z ropotuljico sem naredil 1000 km z enim tankom. Z raketo sem naredil 1100 z enim tankom. Oboje penzionistična vožnja na morje. Aja da ne omenim da je raketa imela 35 km več od ropotuljice. Daj še ti malo svoje izkušnje. hvala.

vzdržljivost. kvasiš spet nekaj na pamet, podkrepljeno z ničemer. dizli ne izstopajo ravno po veliki zanesljivosti. da pa bmw izstopa pri tem, pa bi me zelo zanimal kaki link.

ostali bla bla bla: ti je argumentov zmanjkalo?

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.530
1.130
113
Tole dobiš iz 2.0 CR TDI-ja ven, v tem trenutku: 147 kW (200 PS/197 bhp) @ 4400 rpm, 400 N·m (295 ft·lbf) @ 2500 to 3000, Vir.

Tole dobiš iz 1.9 TDI-ja ven, v tem trenutku: 118 kW (160 PS/158 bhp) @ 3750 rpm, 330 N·m (243 ft·lbf) @ 1900 rpm; SEAT Ibiza Cupra (engine exclusive to SEAT Sport), Vir.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.075
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Hehe, tale je svetovna.
aplauz.gif

Sicer pa ESP ima tudi prenovljena Octavia že serijsko.
grims-1.gif

Kaj dnevne luči so pa ja inovacija? Jst to sploh ne vem kako deluje!
evil.gif

Da se razumemo => dnevna luč != pozicijska ali kratka!

Octavia != golf razred (je pa golf platforma) ...