Verjamem da ne veš.Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Ja, so baje države kjer imajo volilno pravico celo enoceličarji. Ne vem če je sLOVEnija med njimi?
Tisto ni bila racionalizacija, ampak zgodovinsko dejstvo. Domobranci so se razvili iz vaških straž. Vaške straže pa so nastale za obrambo naselij pred plenjenjem in likvidacijami.Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Tista "partizani so krivi za dombobranstvo" racionalizacija je bila za bruhat. No ja, cel njen nastop je bil en bruh....
Likvidacije ki jih omenjaš so se pa vršile zaradi kolaboracije domačih izdajalcev z okupatorjem, kateremu so ti dostavljali spiske, koga likvidirati ali poslat v taborišča. Rožman se je že takoj po okupaciji zahvalil Italijanom za okupacijo in jim ponudil pomoč.Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Tisto ni bila racionalizacija, ampak zgodovinsko dejstvo. Domobranci so se razvili iz vaških straž. Vaške straže pa so nastale za obrambo naselij pred plenjenjem in likvidacijami.Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Tista "partizani so krivi za dombobranstvo" racionalizacija je bila za bruhat. No ja, cel njen nastop je bil en bruh....
Žalostno, a resnično.
Zgornje seveda z ničemer ne opravičuje ali relativizira prisege Hitlerju.
Dobro si tole napisal.Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Pa debata je bila večino o tem, kako je bil popularen med ljudmi, kako so ga vsi slavili in častili in kako neumni so bili takrat ko so mu mahali.
Nekdo ga je primerjal še z Ljubljenim vodjem Kim il jong al kaj je že.
Nihče ga pa ni primerjal s temle fantom, pa se mi zdi, da je tale še najbolj podoben stilu ala Tito.
Grem stavit da je ta od NSi ravno tako kot je Titu, mahala tudi Papežu. Za prvič je že pogruntala da so jo imeli za norca, za drugič ji pa po moje ne bo nikoli prebilo.
Taki so eni, vedno morajo mahat in častit nekoga. vsaka ovca rabi pastirja.
Ironija je, da jih pa ravno lik osebnosti toliko moti, medtem ko jih ima pol današnjih gostov polno hišo razpelov Jezusa in raznih papeževih podobic.
Ja res si dobro povedal tole. pha....Citat:
Ironija je, da jih pa ravno lik osebnosti toliko moti, medtem ko jih ima pol današnjih gostov polno hišo razpelov Jezusa in raznih papeževih podobic.
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Likvidacije ki jih omenjaš so se pa vršile zaradi kolaboracije domačih izdajalcev z okupatorjem, kateremu so ti dostavljali spiske, koga likvidirati ali poslat v taborišča.
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Novakova s svojim Vatikanskim šefom, ki ustanavlja Rodezijo.
Citat:
Uporabnik Egonislaw pravi:
Misliš Alenko Pinterič?
Men gre tudi na kurec
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Kolk približno sta ljudi dala Jezus in papež poklat in kolk približno jih je dal poklat Tito?
Mene tudi, pa še tolk so me imeli v strahu, da sm jim moral vsak teden še vse grehe povedat, v nasprotnem sicer ne bom videl nebeškega kraljestva.Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Mene je sram tega da sem moral verjet ter častit izmišljeno in zločinsko ideologijo. Tebe je pa sram poštene resnice.
Citat:
Uporabnik cat pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Kolk približno sta ljudi dala Jezus in papež poklat in kolk približno jih je dal poklat Tito?
Sicer ne direktno, ampak v njegovem imenu so med drugim izbrisali civilizacije. Križarski pohodi, sežiganje čarovnic, Azteki... Cilj poveličuje sredstva. Isto sranje, drugo pakovanje.
Grem stavit, da je ob smrti jokal za Titom, pa da se je še pred 20-timi leti ponosno hvalil okol, da je bil titov gardist.Citat:
Uporabnik stardec pravi:
. Un Titov gardist, ki ga je sram da je bil v gardi je pa Ðek. mene je tud sram, da sem moral bit v Titovi gardi. Fuj, fej, bljak....
Da je kolaboracija nastala takoj po okupaciji je zgodovinsko dejstvo. Pa da je okupator s pomočjo kolaborantov takoj začel z raznarodovalno politiko (izseljevanja v taborišča) je tud zgodovinsko dejstvo. Torej še prek kakšimi koli poboji in vaškimi stražami.Citat:
Uporabnik tis pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Likvidacije ki jih omenjaš so se pa vršile zaradi kolaboracije domačih izdajalcev z okupatorjem, kateremu so ti dostavljali spiske, koga likvidirati ali poslat v taborišča.
Ja... seveda. In potem je svizec zavil čokolado.
Likvidacije so se vršile zaradi revolucije, ki je (žal) postala del NOB in, ki posledično na NOB meče temno senco.
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Mene je sram tega da sem moral verjet ter častit izmišljeno in zločinsko ideologijo. Tebe je pa sram poštene resnice.