[Formula 1] VN Monte Carla - Monaco

Narkotik

Pripravnik
17. sep 2007
507
0
16
Alonso pa nekaj hara na teh FP-jih, zgleda da majo dober mehanski grip, pa še trdih gum ni treba furat - tam so pogreb.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
to je ena od dirk, kjer vsa moč avta niti ne pride toliko do izraza - oz. ena od dirk, kjer lahko tudi voznik v slabšem avtu kaj spaca skupaj.
smile-1.gif

Joshua

Fizikalc
8. mar 2008
1.071
0
36
Ob stezi
jebemu mater skos momla tega nisem slišal, ja p..da kako boš slisu ce skos momlaš neki zravn. Usaj tih bot

Joshua

Fizikalc
8. mar 2008
1.071
0
36
Ob stezi
Končno mal pameti pri MBju, da so Šumija takoj poslali v Q3 drugače bi bila spet ista pesem kot na prejšnjih dirkah. Komaj čakam jutrišnji start

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
zaribal motor?

Najbrz ja, ali pa se je odvil srauf pri nosilcih varnostnih pasov
hysterical-1.gif

Klasicna napaka pri zaviranju na kuclju po klancu dol v blagem desnem ovinku.. Podobno, kot pri Perezu [get well soon Sergio].

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Matr sta oba komentatorja čorava ej, razlaga da kako je gumo odtrgalo čeprov ma tiste varovalne ketne al kaj, pa se lepo vidi da je snelo gumo s platišča (še potem se oba čudita kaka je feltna)

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.880
758
113
www.jernej.org
Nesreči od Pereza in Rosberga nista imeli čisto istega vzroka...

Rosberg je imel premalo ogrete zadnje gume --> premalo pritiska --> prenizek avto zadaj --> na kuclju je nasedel, ga je dvignilo zadaj, zgubil stik pri zaviranju in bum v ograjo...

Perez je iz tunela prišel na umazani strani steze, potem se je poskušal spraviti na čisto stran... med zaviranjem je bil ravno pol/pol, neenakomerno zaviranje in ga je obrnilo v steno.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Prej bi rekel da mu je motor nekaj zablokiral, takoj iz tunela se je mal dima vidlo, še mal naravnost pol pa samo obrnilo..

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.108
7.017
113
Čeprav je MS odpeljal dokaj impresiven krog, tudi onboard kamera kaže na to, kako je dejansko "metal" avtomobil v ovinke, se mi zdi, da bi bil rosberg hitrejši....vseeno upajmo na dobro dirko ateja, mogoče se končno prebudi po dveh dobrih rezultatih.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.880
758
113
www.jernej.org
Seveda bi bil Rosberg hitrejši... saj je bil v teh dneh vedno 2-3 desetinke pred njim...

@CupraR: Če se ne motim, je tisti "dim" prah, ki ga dviguje zaradi nasedanja na neravninah...

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
malce sem pogledal posnetke Perezovega crasha - se mi zdi, da na front posnetku se lepo vidi, da ko zapelje čez kucelj, da mu malce dvigne avto, eno kolo zgubi kontakt, drugo je na tleh, ko pride do kontakta s podlago pa zagrabi in zasuka. ostalo je znano. upam, da ne bo hujšega, mislim pa, da jutri ne bo vozil.

kar se tiče samih kvalifikacij - upal sem na Alonsa, glede na to, da je cele treninge bil zelo hiter oz. najhitrejši, ampak nekak sem imel feeling, da hitreje, kot je šel ne more - tudi ni šel na progo v zanjih trenutkih kvalifikacij.

Vettel mi je oreng sumljiv s tole superiornostjo, če sem prav videl je spet za cca. pol sekunde vse nažgal ...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.108
7.017
113
Prazno bi jaz rekel, ker uradno je še vedno na 10 mestu, če pa bi ga DSQ ali prestavili za par mest nazaj (če bi bila pač kakšna kazen, zaradi menjave motorja recimo) pa bi se prestavil grid.