[Formula 1] VN Francije - Magny Cours

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
XXXL: Pa dobro, ste se obesil na teh 50kmh in falil poanto.. Poanta je, da je cisto pocasi in komajda prilezel v bokse, pa ce je peljal 50 al pa 60 ali pa 90, nima veze.. Ponavadi se najraje vkljucijo pit speed limited pa pocasi prilezejo v bokse..

Se enkrat.. Hamilton je bil ze pred Vettlom pred sikano [ponavadi, ce si ze pred nekom in gres v ovinek in ga potem sekas, ni kazni. Ce pa sekas, da in si pridobil pozicijo [Hamilton je ze bil pred Vettlom, torej ni pridobil pozicije s sekanjem sikane] pa fases kazen].. posekal jo je zato, ker je bil izven idealne linije [zaradi manevra nad Vettlom], s tem izgubil grip in optimalno linijo in tudi zato, ker v primeru, da bi sel brezkompromisno v sikano, bi snel Vettla.. Se enkrat si preberi njegovo izjavo. Ali jo pa jaz drugace razumem. Tako sem tudi jaz videl.. Kar je pa je, voda pod mostom..

wacko: hebat ga, tko je
smile-1.gif

guardy: Massa, kot Massa pac
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Čakamo na posnetek prehitevanja, tako debatirat na "pamet" je dokaj zamudno ne neproduktivno.

Meni se zdi, da se je hamilton "vrgel" v ovinek ravno zato, ker je pač vedel, da je tam šikana...in da ne mora nič zgubiti, ter je na tak način izsilil vettla. Če bi tam bil zid, bi ziher prej bremzal in ga ne bi prehitel.Potem pa tudi mislim, da je prevozil zeleni rob...zdaj, če se tebi to zdi nepombembno, se pa mogoče zdi pomembno komisarjem. In važno je, kaj se njim zdi pomembno in ne nam
smile-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
ah ja.. Vidim, da ti je Ferrarijeva barva stopila v glavo..

Kaj je bolj nevarno, vec ali manj ploscat spojler, ki ga pri majhni hitrosti rine pod sabo, al flying auspuh?
bonk.gif

Si ze videl kdaj, kaj se zgodi, ko nekdo zgazi kaksen karbon ostanek? Razchefuk?

V glavnem point je, da bi lahko Raikkonen dobis kaksen vpoklic v boxe, like Schumacher v Avstraliji par let nazaj, ko mu je barge board plesal po dirkaliscu..

Seveda je kazen upravicena, to pa zato, ker ne maras Hamiltona in seveda navijas za Raikkonena, v obratni situaciji bi naspamal ze 18 postov, kako je nefer kazen
aplauz.gif

Se enkrat in zadnjic, manever se je zgodil ze pred sikano.. potem jo je sele sekal.. kaj bi, ce bi, ce ne bi se mi pa ne da..

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Nepomembno se mi zdi, ker kar je bilo, je bilo... History..

Zame neupravicena kazen.. Oz, naj recem tako, ce je to zasluzena kazen, potem bi lahko veliko kazni potalal..

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Citat:
Uporabnik MViper pravi:

Se enkrat in zadnjic, manever se je zgodil ze pred sikano.. potem jo je sele sekal.. kaj bi, ce bi, ce ne bi se mi pa ne da..
Vidim, da ste nekateri res ''nepristranski''. Šikano je zgrešil, ker je pripeljal 50km/h prehitro tja. To pa zaradi tega, ker je samo tako lahko prehitel... Če bi pripeljal tja 50km/h počasneje, bi zvozil šikano, a ostal za Fetlom. Enostavno. Lahko bi ga pa tudi takoj spustil nazaj, pa ne bi bilo nobene kazni (saj se že ponavljam...).

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ata Dennis pravi:

"I think Lewis was past him - I don't think he got any road position - that's my opinion, obviously not one held by other people," Dennis said. "I think he was past. Nothing can be gained from saying anything else. We just told race control that, it was our opinion he was past before he got squeezed off the circuit."

"I don't think he gained a position from being off the road, but other people have a different opinion," he added. "We're just focussed now towards Silverstone - we have a lot of racing to do this season and have quick cars and are competitive."

In tako sem tudi jaz videl vse skupaj.. Ni je pa naceloma vseeno, ker ne navijam ne za Lewisa, ne za McLarna..

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Jaz sem pa stvar videl tako, kot je par postov nazaj opisana izjava Fetla. In tako jo je videla tudi večina, razen seveda Hamilton fanov (kamor spada normalno tudi Ron). Saj so Hamilton fani tudi na prejšni dirki primerjali trk Hamiltona v rit Rajca pri rdeči luči v boksih s trkom Rajca v dežju med dirkanjem v Monacu...

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45

Evo posnetek.. Res je sel malo na silo, priznam. Vceraj se mi ni zdelo tako. Se vseeno trdim, pa da je kazen brezvezna za tak manever..

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ah dej dej nemefukat wajper pa ne glej tolk rdeče vse...

Lep primer maš v Monzi, ko zafukajo braking in falijo šikano pol, tud če ga prehiti že prej. Verjetno je na jutrubu kšn primer...ogled priporočam.
cry12bpy.gif

Kar se pa tiče auspuha pa ja no...maš prou da ti dam sam pou, tadrugo boš moral pa ti popustit.

PS. Nad včerajšno tekmo sem zelo razočaran, izid me nič ne veseli.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Hamilton je prejsnjo dirko sam completely f... up. Ravno tako Rosberg.. Tam se strinjam s penalom.

V primeru Francije mi je pa penal krneki.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ma dober, sej bolj gledam posnetek.. res je sel na silo.. Samo, ne vem, to sta Montoya, Schuml vcasih redno prakticirala brez penalov..

Dobro, kar je je. Samo naj bo v prihodnje isti kriterij za vse..

Dirka je bila zeh..

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.527
1.231
113
MViper.... iz tega posnetka se lepo vidi da se je v šikano pripeljal absolutno prehitro, kot da bi jo imel namen sekat.
če bi hotel šikano normalno zvozit bi moral zavirat skupaj z Vettlom in potem bi ta boj zgubil ker bi bil na zunanji strani.

samo poglej kako se je hitro približal naslednjim dirkačem.... skozi šikano jih je čudežno ujel!

zgleda da si je vseeno zaslužil kazen

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Kriv si je res samo on sam. Spustil bi ga naprej in kasneje še enkrat prehitel To se je dogajalo in se vedno bo. Še več je tega pri motorjih, ko zaradi poznega zaviranja pri prehitevanju prevozijo šikano, takoj nato pa spustijo modela nazaj pred sabo in ponovno gasssss. Pa vse brez kazni.
Če tukaj ne bi dobil kazni, potem bi se F1 kmalu vozila kot na računalniku: poln gas čez vse šikane...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Takoje....tuki zame ni dvoma v napako....z videom si še sam potrdil. To sta delala šumi in montoya, sam sorry....vedno blo kaznovano in ravno šufakerja se spomnem ko je mogu na eni dirki to vsaj 2x narest (spustit ga nazaj spred).

Monza je šolski primer...pritišijo dol po štartni ravnini, prehiteva iz zavetrja, ga tud prehiti že na zaviranju, potem ne ulovi avtomobila (nemore zavit v šikano) in pelje naravnost skozi dvojno šikano.

Ponavadi že ko zapelje v šikano v Monzi počakajo da drugi odpelje šikano in se vključi ZA njega nazaj na stezo. Nikol nisem mel problemov stem glede šumla pa veš kakšna čustva gojim do tega debila.

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:

- Kar se pa tiče auspuha pri Kimiju... niti 1x ni bil en v f1 potegnjen v boxe, ker bi ogrožal druge, tist auspuh je tudi izredno lahek in po škodi primerljiv z karbonskimi kosi.....videz vara.

Malecky, motiš se. Dirkači so že bili poklicani v bokse ker naj bi njihovi viseči delci na dirkalniku predstavljali nevarnost za dirkača samega in druge dirkače. Misliš da majo to pravilo zapisano kar tako? Zastava je črna z oranžnim krogom v sredini.

A black flag with an orange circle (40 cm in diameter) in the centre informs a driver that his car has a mechanical problem that has the potential to harm himself or other drivers and he must return to his pit. Shown with car number.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Lepo se vidi, da je bil na zleni površini z vsemi štirimi in to so v kvali rekli da strinko ne sme biti, ker krog ne bo štel.

Verjetno so iz istega razloga tudi kaznovali pjeba...pomoje je to edinstvena situacija in je samo na tem dirkališču tako...nekaj se je tudi govorilo, da komisarji niso zadovoljni s tem ovinkom, oz kombinacijo ovinkov in so zato tudi uvedli tole pravilo "zelene" površine.

Tole smo torej razjasnili in se vsi strinjamo, sedaj je še edino potrebno ugotoviti zakaj Kimi ni bil vpoklican v bokse
wink-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
OK.. Se posipam s pepelom..

Skoda, da nista skup uzgala, ker pol bi bla klasicna racing incident
hysterical-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Takoje....tuki zame ni dvoma v napako....z videom si še sam potrdil. To sta delala šumi in montoya, sam sorry....vedno blo kaznovano in ravno šufakerja se spomnem ko je mogu na eni dirki to vsaj 2x narest (spustit ga nazaj spred).

Monza je šolski primer...pritišijo dol po štartni ravnini, prehiteva iz zavetrja, ga tud prehiti že na zaviranju, potem ne ulovi avtomobila (nemore zavit v šikano) in pelje naravnost skozi dvojno šikano.

Ponavadi že ko zapelje v šikano v Monzi počakajo da drugi odpelje šikano in se vključi ZA njega nazaj na stezo. Nikol nisem mel problemov stem glede šumla pa veš kakšna čustva gojim do tega debila.

OFF: Monza je že kar nekaj časa brez dvojne šikane