[Formula 1] VN Francije - Magny Cours

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Se strinjam, kazen Lewisa je bila pretirana. Se kdo spominja Schumacherjevega prehitevanja v Hockenheimu, ko je v tistem ostrem ovinku prehitel po zunanji strani in pospeševanje začel praktično v izletni coni?
V bokse bi morali poklicati Kimija - bi pač zadnji postanek opravil prej!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Ne samo jaz, ampak več kot 5 miljard ljudi na tem planetu, pa se zaradi tega ne počutim nič manj prikrajšanega
wink-1.gif

Če ne drugo bo on vedno nigger
tongue-1.gif

PS, tole nima veze z dirko, že prejšnji post sem se prekršil.

MViper bomo štopali, koliko časa se je vozil button?
wink-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Poleg tega sta sla 3-4 sezone nazaj ata Hamilton pa Lewis prosjacit k Williamsu, da bi malemu Lewisu vsaj sanso dal.. Pa se je BMW zbunil, da ne, da ni prostora.. in da ne iscejo drugega dirkaca..

Toliko o tem, da je McLaren vedno vse z rozicami poslal Lewisu..

Prisel je malo manj, kot klosar v F1, brez kaksnega znamenitega managerja in mu privoscim vse naj naj..

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
NigelM, tega sem se tudi jaz spomnil, ampak tam je bila malce drugačne zadeva...no..pa tudi nima veze, pravila v F1 se sprmeinjajo iz leta v leto in drugo leto bodo morda koga kaznovali za to, s čim se je letos vozil Kimi, tako da so primerjave nekaj let nazaj brezpomenske.

Morda je kimiju odpadlo tisto takoj za tistim, kajti potem je zelo hitro spet spravil svojo vožnjo v red...tako da tudi tukaj nima smisla prehitro paničarit.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Komot lahko stopamo. S polomljenim dirkalnik je komajda prisel nazaj v boxe, a ti trdis, da je kaj.. postavil svoj best lap?
crazy1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Seveda ni peljal 50, mogoce je 40, mogoce pa 80.. Nikakor pa ni nikogar ogrozal s prehitro voznjo, komajda je prikruzal v bokse..

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Saj se ne gre o hitro vožnji.

Gre se za to, da bi mu lahko krilo odtrgalo, vrglo v zrak in ravno takrat bi mimo pripeljal ... in pljac.

Šanse so dokaj male, a zgodi se lahko karkoli, ko nekaj od bolida štrli. Kje pa je bilo več šans, pa mi - laiki - seveda ne bodo mogli verodostojno oceniti
smile-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Lahko ze, seveda. Samo karbon se ob stiku razstresci.. magnezijev auspuh se pa ne..

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Samo 50km/h je pa tudi malo huda.... misliš, da ga ni nikjer vsaj 55km/h stisnil...?
Glede sekanja šikane: bil je toliko hitrejši (zato tudi prehitevanje...), da ni mogel dovolj zmanjšati hitrost za šikano, ki je sledila. Če bi potem dirkača, ki ga je s tem manevrom ''nepravilno'' prehitel, kazni ne bi dobil. Amen.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Tukaj imamo tipičen primer opranega ferafijevca, ki bi gonil svoje nesmisle do onemoglosti
crazy1.gif

Še malo, pa bo začel dokazovat, kako bi zdrobljen karbon iz butnovega avta lahko prišel v dihala določenih dikačev in kako je avspuh v bistvu narejen iz materjala, kateri se ob močnem trku spremeni v dišečo rožico
crazy1.gif

Sicer dirke nisem gledal... po prebranem sem še vesel, da je nisem.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Meni gre pa nekaj drugega v nos. Kako je un [censored] od Masse spet skakal, kot da je bil ne vem kako dobr ker je zmagu. Tut omenu ni, da je za njegovo zmago zaslužena okvara Kimijevega dirkalnika....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Massa kot massa, spominja me na hamiltona...kot da je oh in sploh.

Anyhow...naj nekdo izbrska tale sporedn posnetek prehitevanja...

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Fantje brez veze je kregat se z rdečimi. Za njih je dirkanje da zaparkiraš celo stezo nalašč da drugi ne morejo mimo. Pa da zrivaš iz steze ko ti voda teče v grlo. To je za njih dirkanje.
bonk.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.946
6.987
113
Citat:

"He had a better exit than me from the Adelaide hairpin," Vettel explained. "I was inside, to defend my position, and had the better line for curves six and seven. Lewis arrived with more speed; I went from the gas and braked and he kept going. For me it was clear that he was going to cut the chicane."

The 20-year-old German said Hamilton would not have been penalised had he immediately let him take back the position.

"He cut the chicane completely," he said. "I had a similar situation at the Monaco chicane, when I was too late on the brakes. I overtook two cars but I let them go again and so the issue was settled.

"If someone stays out in front, there is a penalty. I think he should have let me past again because he had a better car and could have passed me again."

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Ti dobesedno zagovarjaš vlakec brez prehitevanj in pravega dirkanja v F1? Al kaj si hotu zdej s tem komentarjem vettla ki ga je hamilton v šikani scat peljal povedat?

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Torej... manever se je očitno začel že v izhodu iz ovinka pred šikano in Hamilton je vstopil v šikano PRED Vettlom. Torej ga NI prehitel v šikani ampak že PREJ. Normalno je, da se kaznuje nekoga, ki obvozi šikano in s tem prehiti voznika pred sabo, ne pa da se špekulira v tvojem stilu "kaj pa če bi bil tam zid".
Če so zdaj kaznovali Hamiltona, bi lahko tudi vse tiste, ki so ob/pred/po uspešnih prehitevanjih zapeljali na asfaltirano izletno cono, katere se pojavljajo že na večini dirkališč. Teoretično bi tud oni izgubili mesto, če bi bil namesto asfalta tam pesek
smirk-1.gif
Naj potem v vse šikane natresejo pesek ali kakšno podobno zadevo... po eni strani dajejo potuho voznikom in jim asfalitajo še 500m okoli steze, potem pa za zeleno mizo debatirajo, kdo je mogoče zaradi tega profitiral, ali kaj bi bilo, če tam nebi bilo izletne cone ....

Potem bi celo lahko kaznovali Kimija, ki je v Monacu Sutila nabasal... očitno je tud on hotel preveč pri prehitevanju in je oba zrinil čez šikano sam pa še celo nadaljeval naprej, torej je teoretično profitiral v primerjavi s Sutilom
smirk-1.gif

V bistvu najbolje, da kar po kvalifikacijah potalajo točke in je to to.... zakaj bi se ukvarjal z nadutimi nigerskimi vozniki, ki vozijo na robu
bonk.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
OMFG kero temo ste nasral iz te dirke.
hysterical-1.gif

Ne da se mi tolk pisat sam na hitro...

- Pisat da se karbon razbije na koške kot papir in da ni nevarnost za nobenega je...
bonk.gif

- Auspuh pri F1 je iz inconel-a in ne magnezija

- Drajv thu za hamija, upravičena, ker drugače ne bi prišel mimo, to je bilo prehitevanje in drugi dirkači so to v preteklosti korigirali sami in prehitenega spustili spet naprej in ga še 1x regularno prehiteli. Nič omembe vrednega ne bi blo, sam ta n00b pač ne zmore razmišljat o rdečih lučeh in đentlmenskih pravilih.

- Kar se pa tiče auspuha pri Kimiju... niti 1x ni bil en v f1 potegnjen v boxe, ker bi ogrožal druge, tist auspuh je tudi izredno lahek in po škodi primerljiv z karbonskimi kosi.....videz vara.