Pohlep je eden od razlogov. Trgovanje na forexu ni lahko, v bistvu je izredno tezko. Da odpres eno samo pozicijo moras analizirati trg, vse novice povezane s parom, ki ga zelis trgovati, vsa pricakovanja in odzive na novice. In ko si 100% da gre v tvojo smer se ti lahko obrne, ker forex je tako velik trg, da ni nekih pravil. V tem primeru moras zapreti pozicijo, si recti slo je proti meni in nadaljevati naprej. Nekateri so pa trmasti in vztrajajo ali jih prevzame jeza in odpirajo neracionalne pozicije in s tem seveda skurijo racun. Vsak resen trgovalec je dal to skozi, dokler ni nasel svoj sistem.
Apollo nakljucni bralec mora vedeti, da se v financne instrumente ne daje kredita, ker obstaja riziko. Ti pa nalasc "promoviras" naj se vzame kredit in investira, da bodo miljoni zasluzeni itd. Ce kdo zavaja nakljucne bralce, so to najbolj tvoje izjave... Jaz sem jasno napisal, da se tega ne pocne. Vprasal sem te tudi ali bi ti vzel kredit za sklad in kaj bi naredil, ce se zgodi izguba -30%. Prav zato se na take investicije vlaga le to kar si lahko dovolis tudi izgubiti, saj je jasno doloceno kak je riziko in kaka so pricakovanja.
Zakaj je forex boljsi od sklada, zato ker je bolj transparenten. Zato ker ni vstopnine, ni izstopnine, ni mesecnih stroskov. Denar je likviden in ga prejmes v par dneh. Investiciji sledis lahko sam. V Sloveniji pa je se dodatna prednost saj ni davka na forex.
Je pa v nekaj primerih tudi slabsi od sklada, saj forex ni reguliran, ni enotnega trga. AVTP nima pristojnosti. Obstaja ogromno prevarantov, obstajajo tudi brokerji ki so prevarantski, na sreco se jih resis s tem da vzames take, ki so regulirani.
Dodatno se zate Apollo, jaz sem vceraj jasno ponudil, da lahko trgujem iz cisto novega racuna in pokazem, da se od forexa da ziveti. Ce pridem do 100% mi castis vecerjo, pa nisi nic odgovoril. Isto velja za Mateja, ki pravi da ce ima nekdo 3 leta zgodovine in dvignjeno glavnico in dobicek da bo javno pokesan. Res da ni povprecje 5%, vendar mislim da ce je odstotek malo nizji, da ni problem. Ali pac?