Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Moje skromno mnenje: Bistveno je, da se v zivljenju ukvarjas s stvarmi, ki te veselijo.
In ce ti je zivljenjska zelja ukvarjat se z mednarodnimi odnosi potem je verjetno res pomembno, da dokoncas studij, ki si ga zacel. Ce pa bi rad imel neko sluzbo kjer bos placan na podlagi tega kolikor naredis pa je to mozno tudi brez koncanega faksa. Ne vzami kot zaljivko ampak - kaj koristnega bos pa znal po studiju mednarodnih odnosov? Ok imel bos neko napiflano znanje o zgodovini teh odnosov in o tem kako naj bi stvar spilala. V realnosti pa se z mednarodnimi odnosi na koncu ukvarjajo razlicni profili ljudi, ki nikoli niso studirali na FDV.
V osnovi bos moral sprejet odlocitev kaj bi rad pocel v zivljenju. Sej tisti, ki me poznajo se sedaj ob tem mojem zapisu verjetno po tleh valjajo od smeha. Ampak v osnovi je zal tako. In ce se sedaj ne mores odlocit kako bi zastavil svoje zivljenje pa si naredi plan za naslednjih 5 let recimo. Ce se odlocis, da bi se rad osamosvojil potem pozabi faks ampak se na polno vrzi v delo. Se vedno se da tudi uzivat zraven. Ce pa bi rad uzival kot student in skrbi prelozil na jutri pa se odloci za opcijo studija in pojdi zivet k starsem.
V osnovi pa poskrbi, da bos vedno znal vec stvari pocet. Ce v svojem poklicu izgubis sluzbo da lahko na vec podrocjih isces zamenjavo.
Kul sestavek.. Predvsem se vsake tolko zamislim, da večina folka moje starosti uživa študentsko življenje, se jim bolj ali manj je-be za stvari okoli sebe. Ko imaš enkrat službo in delaš 5 dni od sedmih si to bolj težko privoščiš. Ampak kot pravim, če imaš cilj, je treba iti proti temu za vsako ceno. Bo treba izdelat en 1-3-5 letni plan, ja..
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
In kaj si boš z mednarodnimi odnosi?
Fake študij brez koristi.
Za take res ni službe pri nas v njihovi stroki, le kaj naj počnejo.
Mi reče pravnik.. Mednarodni odnosi niso neumen študij, po mojem mnenju je to celo eden najbolj uporabnih na FDVju. Je pa res, da so diplomanti največkrat potem usmerjeni v politiko, bodisi domačo ali mednarodno. Za to politično udejstvovanje pa moraš biti do določene mere pokvarjen in skorumpiran kar meni ne leži najbolj..
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Naša zgodovina do 41 je jasna, mar ne ?
Od 41 do 91 je napisana na pol, od tam naprej do danes pa jo "zgodovinarji" poizkušajo pisat na pol(ne)resnicah iz 41-91
Zaradi takih govedarjev, ki zasmetijo vsako temo, ki je kolikokaj dobra, mladi ne vidimo prihodnosti ne na temu forumu, ne v Sloveniji.
Avtorju teme privoščim, da uspe pri delu, katerega se je lotil in vzporedno naredi fakulteto v tujini. Na žalost bi s FDVjem težko prosperiral doma ali v tujini, če nebi imel nekih hudih vez. Odlični uspeh, pa ni več zagovotovilo za uspeh.
That! Ko berem tele novice iz Slovenije in komentarje pod njimi me kar mine vse.. Alter je pa itak znan po tem, da je poln političnih zaslepljencev..
O študiju v Slo študiram samo zaradi tega ker je na srečo zaenkrat še zastonj. V tujini se sicer dobijo posojila za tistih dvajset, trideset jurjev, ampak to bo treba vse enkrat vrnit. Jaz sem pa rad brez finančnih dolgov. 8500 funtov na leto pa mi zaenkrat ni prav lahko skeširat.
Glede na to, da delam v podjetju, ki ima kar precej hotelov po Evropi in Aziji, se bom najbrž probal čimbolj in čimprej dokazat, pa potem nažicat od šefa kak internship na headquartersu v Singapurju, to bi bil bingo zame..