Forex

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
A si znas zracunat koliko nastane iz 100.000 eur v petih letih z donosom npr.5% na mesec? Namig: ti bos najbogatejsi slovenec. Skromnost je lepa cednost mkay

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Kaj ga zdaj jebeš. Pravi maher itak odneha tik preden vse izgubi. Se pravi, delam eno leto plus, potem pa vidim da bo v naslednjem mesecu minus in ravno še pravi cajt neham. Zgodovina mi pravi da se to da, samo se kakšnega mizarja ali faliranega šlosarja ki je expert na tem področju vprašaš za nasvet. Ker če vprašaš ekonomista itak nima pojma, sirotinja ti v najboljsem primeru naredi toliko v letu kot mizar na forexu na mesec.

omen

Zelenc'
16. jan 2016
14
0
1
Sem si izračunal in ob predpostavki, da v povprečju zaslužim vsak mesec 5% neto in nič ne dvigujem, se v 5. letih nabere točno 1,996,073.93 EUR. S tem denarjem nebi niti približno bil najbogatejši Slovenec)) Seveda pa nimam 100k za vložek tako da je to brezpredmetno.
Sem pa prepričan, da se da zaslužiti okoli 5% bruto mesečno (okoli 3% neto). Celo nekateri hedge skladi delajo takšne ali pa še večje dobičke, ampak za vložek k njim moraš imeti precej več denarja. Trenutno se odločam med parimi posamezniki oz. firmami ki sem jih našel in k enim bom sigurno vložil. Če bom izgubil bom pač izgubil, grem pa zavestno v ta rizik.
Če bi bil skromen in ziheraš pa nikoli nebi prišel do denarja ki ga imam na razpolago za vlaganje, toliko o tem...

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Ce bi bila matematika na forexu tako enostavna kot pises mislis da bi na svetu obstajala banka v tezavah? Zakaj banke propadajo ce so stvari tako enostavne. Jebejo se s tremi dokapitalizacijami da zberejo nekih bogih 10 mio ali pa se to ne. Ce bi lahko z nekaj 100k na forexu to naredile v nekaj mesecih. Sredstva imajo, znanje tudi, dostop do trgov do katerih en broker ki je od mesarjev nabral 200k ne more. Ok, omejuje jih zakonodaja, po drugi strani pa dovolj poznajo stvari da se tega ne grejo. Ceprav forex nateguni razlagajo ravno to, da banke na veliko harajo po forexu. Ja samo za druge namene, da uravnavajo devizno likvidnost oziroma zapirajo pozicijo, torej ravno obratno. Da se valutnemu tveganju izognejo, ne pa da se mu nalasc izpostavljajo da bi delale profit.

Vsak ki dovolj pozna stvari ti bo rekel da pojdi s tem denarjem na babe. Bo imel vsaj kdo kaj od tega. Lahko pa sprasujes toliko casa da bos dobil nasvet ki ustreza tvojim predstavam (ki so zame sicer blodnje, ampak ok, nekateri pac morajo drek tudi prijet da ga zavohajo).

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Jello in pbutec, jaz vama lahko dokažem, da se od trgovanja na forexu da živeti in da rezultati, ki jih omenja omen niso nerealni...

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ok kolk mas pa cez 10 let??

Cez 25 lahko namrec kupis pol sveta. Takrat je pa ze vse tvoje.

Med katerimi ponudniki pa oklevas? Mam jurja za foro pa da mam cez 5 let 20 kosov. Mnjami

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Obelodani formulo za uspeh na vseh medijih in ce bo temu tako, bodo vsi zmagal. Konc financnih tezav.

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Matej, kolikor mi je znano sem ti poslal vse informacije, kjer si si lahko overil, da so taki rezultati realni...

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Citat:
Uporabnik pioneer pravi:
Jello in pbutec, jaz vama lahko dokažem, da se od trgovanja na forexu da živeti in da rezultati, ki jih omenja omen niso nerealni...

Lej, tudi na lotu se da zadet. Popolnoma realno in folk dnevno zadeva. Nekateri prav dobro zivijo od tega. Lahko tudi da je kdo zadel tako da je na forum vprasal katere cifre in kam jih vplacat. Ampak kljub temu pa nihce ne trdi da je tisti ki je zadel to naredil ker je tak genij da je premagal sistem.

Realnost vecine je pa pac taka da vglavnem vplacujejo. Na forexu je ta realnost samo se bolj realna. Vsak ko ze misli da je to to ko je ravno izumil carobno kombinacijo vseh moznih fint in analiz...samo sto nije...in ko na koncu pogledas rezultate vidis da bi v resnici manj falil ce bi metal kocko, namesto vsakic na novo izumljal toplo vodo.

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Vse je v risk managementu, in dvomim da ce vrsto let delas konstantno da je to loterija. V tem primeru bi tudi skladi, kamor vecina investira bili neprofitni. Vse to so financni instrumenti z rizikom glih tako kot forex in so na trgu ze mnogo let in bodo se mnogo let...

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
A greva nazaj na prejsnjo stran pogledat al mamo tukaj res hedge sklad ki je v najboljsih casih naredil nekaj deset % letno ali morda ne skromnega random markota ki bi mu dobri clovek pokazal v kaksno cudezno skatlo naj vtakne svojih 50k viska da jih bo cez pol leta ven vzel 100? Nic vec si ne zeli kot morda 'skromnih' nekaj % na mesec. In je zato pripravljen izgubiti tudi 'vrtoglavih' 30%. No, tukaj se meni matematika (ali risk management ce se ti bolj uceno slisi) ne izide vec.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Zaupaj mi samo koliko jurjev kredita si vzel in denar vložil v te bajne dobičke, pa ti lahko povem koliko ti verjamem in zaupam ...

MarkoN

Pripravnik
22. mar 2014
111
0
16
@omen, na tem forumu ne boš izvedel kaj več o forexu, hehe. Najbolje, da me kontaktiraš na ZS in razvijeva kakšno pametno ter nadstandardno debato
wink-1.gif

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Pbutec, kot sem že večkrat napisal se v investicije ne daje kreditov in vse kar je vezano na dolg. Nobena stvar ni 100% na tem svetu. V vse investicije, če se želimo izogniti glavobolom se vlaga le toliko, kolikor si lahko dovolimo izgubiti in ta vloženi znesek ne bo vplival na spremembo našega življenskega standarda.

Naj omenim da sam osebno nisem nikoli v življenju jemal nobenega kredita ne lizigna, sem vedno raje varčeval in nato vložil. Če si kaj nisem mogel kupiti sem raje počakal imel motivacijo in nato kupil iz prišparanega. Poleg tega ti banke ne dajo kredita za take investicije, edino kar ti dajo je potrošniški kredit za neugodne obresti. Kar seveda odsvetujem. Tudi v delniške trge ljudje ne jemljejo kreditov in vlagajo in forex ni izjema.

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
Kot prvo si razjasni pojme kaj je investicija. In za investicije se komot jemlje kredite tudi ce imas gotovino na mizi. To da bi se pa sel valutno trgovanje pa ni investicija.

In potrosniski kredit je poceni ce ga primerjas z zeljo gospoda ki bi imel 3-5% mesecnega donosa.

pioneer

Pripravnik
11. dec 2014
632
14
18
Apollo, jaz sem tolikokrat ze napisal investicija v financne instrumente da sem poenostavil v tej temi o forexu na le investicjo. Seveda ce investiras v npr. izgradnjo tovarne itd. in imas dober poslovni nacrt in se edibta izide bos dobil nekaj posojila od banke, ponavadi se da iztrziti okrog 70%. Tu pa govorimo investiranju na forex, delnice..., kjer pa banka nikoli ne bo dala kredita. In ja valutno trgovanje je podobno kot trgovanje na delniskem trgu. Torej ce skladi govorijo o investiciji v njihov protfolio, ki trguje na tem in tem trgu je potemtakem forex tudi investicija... In zame osebno mnogo boljsa, saj nimas vstopnine, izstopnine, vodenje racuna, blokiranega zneska in se vsak dan vidis kaj se dogaja, kar pa za sklad ne drzi.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.029
113
Ce bi dobro prebral, je gospod napisal, da bi imel 3-6% mesecnega donosa. Ob takem donosu gres po gotovinski kredit na banko. Ne rabis namena povedat.

omen

Zelenc'
16. jan 2016
14
0
1
Našel sem par firm, ki delajo konstanten dobiček okoli 3% mesečno bruto. A misliš da se ne da najti nekoga, ki bi delal 5%? Ne pravim da bo to šlo v nedogled, sem pa pripravljen tvegati določen % vložka. Na banko se mi ne splača dajati denarja, za nepremičnino nimam dovolj, z vložkom v FX pa mislim da se da lepo zaslužiti brez rizika izgube celotne investicije. Če imam prav ali ne, pa bom šele videl.
Kredit je pa brezveze jemati za takšne stvari saj garantiranih donosov ni...