Folk na bolhi je retardiran

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.371
91
48
se strinjam. Vendar ali smo toliko v *****, da si ne zaupamo več ali pa se nam tako zelo grozno mudi, da človek ne more počakat niti popoldneva.

Ker imam pa tudi pozitivno izkušnjo, ko je prodajalec lepo počakal. Žena je klicala sredi tedna za podaljšek za voziček, da lahko starejši otrok gor stoji, ko se vozi voziček. No, prevzel pa sem naslednji teden. Pa je možakar lepo rekel, da je imel ogromno telfonskih klicev, ampak je dal nam prednost, ker smo prvi poklicali.
Pač sem naletel na kultiviranega človeka, ki očitno postajajo redkost.

Nazadnje urejeno:

tomi

Guru
1. sep 2007
18.773
9.979
113
40
MB
po drugi strani pa so isti kupci .. se mi je že zgodilo da je klical da pride po eno stvar če lahko dam oglas dol ... seveda pol ni blo ne človeka ne klica da ga ne bo ... nič
bonk.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Če jaz kaj prodajam na bolhi ne delujem po sistemu kdor prvi pride. Pač, če nekdo v tistem trenutku nima možnosti priti do mene mu prišparam ostalim pa povem, da naj pokličejo čez par dni, ker se je že zgodilo, da me je prvi kupec nategnil. Sem pa tudi že izvisel, ker se je tudi drugi kupec potem premislil. Ampak se ne sekiram pustim še dva tedna na bolhi pa se potem proda.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.201
11.114
113
kod Džej-Zija
Jaz pa, nasprotno, prodam prvemu, ki pride, s tem, da to vedno povem zainteresiranim. Me je že izučilo s čakanjem na kupca, predvsem na avto.net, ki ga potem seveda ni bilo.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.653
1.155
113
Titograd
jaz sem tudi verjel na besedo, pa potem na dogovorjenem mestu kupca ni bilo........ od zdaj naprej rečem vsakemu da tisti ki prej pride, stvar prej dobi in se ne grem nobene rezervacije ali umikanja oglasa ker ne vem s koliko resnim človekom imam opravka. Če komu ne paše, njegova stvar, še vedno sem vsako stvar prodal.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Se strinjam prodaja avta je nekaj drugega. Jaz sem imel v mislih stvari do 50€. Če so bile že toliko let neuporabne pri hiši mi je vseeno, če so še kakšen mesec dlje na bolhi. Saj bi rad kakšno stvar čim hitreje prodal ampak, če človek lepo prosi,da mu prišparam mu vseeno ugodim. Mi veliko pomeni zadovoljstvo kupca, da sem mu šel na roko.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Jaz tudi ponavadi počakam tistega, ki je prvi klical, če se dogovoriva da prevzame recimo isti ali naslednji dan. Ostalim pa povem, da če pač ta ne bo vzel, da jih pokličem. Pač po vrsti...Oglas pa jasno umaknem, ko je zadeva prodana - razen v primeru da folk kliče kot nor (recimo za Samsung Galaxy S me je klicalo 20 ljudi v roku parih ur in kar nekaj mailov) in se mi ne da več oglašati na telefon, potem ga skinem.

Sem pa tudi imel izkušnjo s pacienti pri prodaji avta, ko človek kliče da bo 100% kupil in da naj ne prodam in naj dam oglas dol. Jasno, modela ni bilo in se ntii ni več javljal na telefon, ko sem klical nazaj :S No, za oglas sem mu tako ali tako atkoj povedal da naj kar pride pogledati, potem se bomo pa pogovarjali, oglas pa ostane dokler ga ne kupi.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Saj razumem, da folk pač proda tistemu, ki prvi pride, saj veste tisti, bolje vrabec v roki kot golob na strehi, samo koji [cenzura] [cenzura] moraš bit:
a. da tega ne poveš že takoj
b. da tega ne sporočiš, če zadevo prej prodaš.
a) ko si nazadnje govoril z njim je robo najbrž še imel
b) tudi ti bi lahko poklical, ne pa poslal sms. Sms lahko človek pogleda ali pa ne, lahko je dostava z zamudo, sicer pa če ti nisi bil tolk, da bi si delal stroške za klic in poklical preden si šel od doma, zakaj bi si on in klical nazaj?

X3m

Pripravnik
3. jan 2012
283
0
16
SLO
Sintič hara tudi izven avtomobilizma ...
evil.gif

p.s. jaz VEDNO ko nekaj kupujem, preden grem na pot, pokličem, če je stvar še na voljo. In če se oni na drugi strani ne oglasi, ne grem nikamor. Če pa potrdi, grem ...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.211
3.573
113
Marlbor
Ne, povej ti nam, kaj ti je tip odpisal ko si mu poslal sms, da prihajaš?
Kolikor se da razbrati ti ni nič odpisal in to je bil tebi zadosten znak, da si se odpravil na pot čez pol Slovenije in mu zvonil pred blokom.
bonk.gif

Eni celo z namenom povdarijo, da na smse ne odgovarjajo, če te resno zanima pokliči in se zmeni ...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Jaz sem imel tudi enkrat enega iz Celja, pridem tja, pogledam, rečem ok kupim, je pa začel mencati, češ da še en kupec pride, pa nevemkaj, v glavnem zdelo se mu je, da bi lahko prodal za več.
Ko mu je čez par dni seveda vse padlo v vodo, je pa klicaril. Ma spelji se mi, tudi dvignem ne slušalke za takega pacienta.

jello

Guru
22. sep 2008
10.312
3.933
113
Sem imel samo enkrat problem ko sem prodajal. Tip, s katerim sem bil dogovorjen (po glasu sodeč v zrelih letih - 50+)), je bil vedno tik pred tem da pride iskat, enkrat je bil kao že na poti, čakam celo popoldne da pride (s kamionom). Pa se je vedno nekje zataknilo. Potem me kliče čez 3 tedne, spet ista zgodba,.....potem sem dal oglas nazaj in v enem mesecu prodal nekomu drugemu. Bil je pa tam nekje iz okolice Litije. V čem je fora? Pač poveš da si se zakalkuliral, našel nekaj drugega, premislil, whatever,....ne pa bluzit, pomoje je to tak folk, ki ima še kakšne druge probleme (sami sebi lažejo/verjamejo).

Sicer pa sem 1x tudi že kupil na malo "svinjski" način. Oglas oddan prejšnji dan, kličem takoj zjutraj in ženska pravi da je že dogovorjena z nekom za ogled in da naj bi bilo že prodano. Rečem ok, čez 10 minut ji pošljem SMS da ji dam 40 EUR (ca. 10%) več kot je objavljena cena (pač stvar, ki se 3x letno pojavi na bolhi, ali pa še to ne). Čez pol ure me kliče nazaj da če pridem takoj da proda meni. Se vsedem v avto in grem iskat. In pol mi ženska razlaga da od tistega prvega kupca že dežujejo taki SMS-ji da jih ne upa naglas prebrat (kako ga je skenslala pa ni povedala).

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
jaz sem prodajal orbitrek, pa sta bla 2 100% pa bi pogledal pa da bi dostavil pa da bi ceno znižal, blablabla. Sem ponudil prevoz pa še zmerej "ja bomo poklical jutr pa pridemo pogledat"....

Pokliče ena punca, ji razložim situacijo, rabi dostavo, ampak ne niža cene zato, zvečer popokam zadevo v avto (hvalabogu ni blo treba razstavljat), pripeljeva zadevo v njeno stanovanje, pa cola. Uni jamrači od prej pa valda noben ni več klical.....

Jaz pač prodam prvemu, ki pride, če pa ne pa ponovim oglas... se pa res štajerske po pošti izogibam, mam opcije gor dostavit za osebni prevzem pa je...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.653
1.155
113
Titograd
Pravkar bi moral kupiti alu platišča, ni bil problem se peljati 150 km po njih........ šel 2 uri prej iz službe, pokličem da potrdim da pridem po njih, telefonska nedosegljiva. Območje 01
bonk.gif
vsaj nisem bil tolk [cenzura] da bi se kar odpeljal.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Cene nisem zbijal nič, sem rekel pridem, če je ok peljem. V glavnem bedak, bom pač drugega našel.
torej, če se ti ne bi nekaj dopadlo, ne bi kupil. Torej nisi bil siguren kupec. Se mi zdi, da ni v tem primeru pisal prodajalec na "alter" kako ga je kupec zaje..l.
grims-1.gif