Povsod po trgovinah so možne rezervacije. Na primer ... en tak čisto enostaven primer ... Sva šla z našo v rutarja v mbju ... ena kuhinja se nama je tak lepa zdela za takšno ceno, da je ne bi 100% kupil, ampak 1000%. Pa je pisalo rezervirano ... pa tam oni trgovki rečem ... še 100 evrov magari kcoj dam, pa si teh 100 evrov v žep date, pa je rekla NE, žal ... mislim ej ... Ko pa sva kuhinjo naročila pri eni v prekmurju, ki dela kuhinje, pa sva za 1000 evrov dobila trikrat lepšo kuhinjo, kot je bila tam (800) ... potem pa sva šla 2 meseca za tem spet v rutarja po spalnico, pa ... tista kuhinja je še vedno tam bila! Sem si mislil, kak je baba neumna (prodajalka) ... Tistih 100 evrov bi ji z veseljem dal, samo da bi kuhinjo kupila ... Po eni strani pa ... boljše da nama je ni hotela prodati, ker sva potem še do lepše kuhinje prišla, kot jo so tam prodajali za isti denar ... malo čez jurja je sicer stala, ampak taka kuhinja, če bi jo prodajali v ruterju, bi jo po tamalem okrog 2000 prodajali, glede na to, da tam že pri 3h metrih kuhinje nabijejo na jurja gor ...
No, potem pa so še tu trgovine kot so tehnične, kmetijske, in ostale ... Ko sva še pri tastarih živela, sem včasih šel kre ata v štacuno v gradbeno trgovino, pa ko kaj niso meli, si naročil, pač si dva tri dni pozneje prišel po robo, pa so vseeno imeli rezervirano ... potem pa so še tu merkur ... ko smo kupili tam traktor za kositi za 4 jurje, smo ga rezervirali, par ur po mariboru skakali, da smo iskali banko, ker so že vse zaprte bile, pa smo naslednji dan prišli po traktor ...
Jaz raje ne rečem, da bom kaj 100% kupil, če ne mislim kupiti, raje rečem, še grem malo okrog pogledat, pa je to to ...
Tako kot moja punca, ki ne upa rečti trgovki, ko gre po copate, da se ji ne dopadejo ali da je predrago ... pa reče jih bom kupila ja ... potem pa jaz rečem ne ... greva še malo okoli pogledat ... pa reče ja ... Ona je žal take narave, da ne upa rečti drugo kot ja (češ da bo kupila, četudi noče) ... če bi ji kdo rekel, naj v drek skoči, bi verjetno skočila ... v takšnem smislu ...