Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Včeraj pred Bauhausem videl strica, ki je s sklonjeno glavo delil letake, če potrebujemo inštalacijske sotritve.
Očitno mu je zmanjkal posla in sedaj tkole ponuja
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
KSz
Prej bil v trgovini, pride klošar na blagajno pa prosi blagajničarko, če mu lahko taxi pokliče, ker mu ni za bus čakat.
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
KSz
Prej bil v trgovini, pride klošar na blagajno pa prosi blagajničarko, če mu lahko taxi pokliče, ker mu ni za bus čakat.
Resno?
Med temi, ki prosijo na ulici ali od hiše do hiše, je več goljufov kot potrebnih. Izkušnje dobrodelnih organizacij so pač take, da potrebni ne fehtarijo in se sramujejo sprejeti pomoč.Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:Ali je po tvoje takšnih, ki goljufajo, veliko? Ker malce nesramno je, da nekomu zavrneš pomoč, ker je nekdo nekje enkrat goljufal, se ti ne zdi?
Aha, zopet še en izgovor za pranje vesti. Prilimaj mi link, kjer to piše.Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Med temi, ki prosijo na ulici ali od hiše do hiše, je več goljufov kot potrebnih. Izkušnje dobrodelnih organizacij so pač take, da potrebni ne fehtarijo in se sramujejo sprejeti pomoč.Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:Ali je po tvoje takšnih, ki goljufajo, veliko? Ker malce nesramno je, da nekomu zavrneš pomoč, ker je nekdo nekje enkrat goljufal, se ti ne zdi?
Hmm, saj res, danes je vse na internetu. Govori z ljudmi, ki se s tem ukvarjajo kot neposredni "izvajalci" v dobrodelnih organizacijah, ki jih poznaš že dolgo. Z živimi ljudmi, ne z raziskavami, ki jih naredi kak FDV. Tisto bo res pisalo na internetu, samo ni veliko vredno.Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:Aha, zopet še en izgovor za pranje vesti. Prilimaj mi link, kjer to piše.
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Vračam žogico - ali se ti prepričaš, da je bil nekdo, ki si mu zavrnil pomoč, res nategator?
Hm, no, jaz želim, da bi si ljudje med sabo pomagali. Mislim, da je bil Ghandi tisti, ki je rekel, da je družba vredna toliko, kolikor je vreden njen odnos do najbolj ubogih.Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Vračam žogico - ali se ti prepričaš, da je bil nekdo, ki si mu zavrnil pomoč, res nategator?
Razumi me kakor hoces, ampak - koga briga? A si ti odgovoren zanj, al je sam zase?
Tapravi reveži pri nam ne fehtajo okoli in naokoli. V Ljubljani fehtajo več ali manj pijančki, narkomani, cigani in Romuni.Citat:
Citat:
Hm, no, jaz želim, da bi si ljudje med sabo pomagali. Mislim, da je bil Ghandi tisti, ki je rekel, da je družba vredna toliko, kolikor je vreden njen odnos do najbolj ubogih.Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:
Razumi me kakor hoces, ampak - koga briga? A si ti odgovoren zanj, al je sam zase?
Sicer pa, zakaj bi gasilci, ki so plačani iz mojega denarja, pomagali folku, ki je neumen, in gradi hiše ob rekah?
Torej 'pijančki, narkomani, cigani in Romuni' niso ljudje?Citat:
Uporabnik keber pravi:
Tapravi reveži pri nam ne fehtajo okoli in naokoli. V Ljubljani fehtajo več ali manj pijančki, narkomani, cigani in Romuni.Citat:
Kolega je pred leti za foro šel malo fehtat po Portorožu, v eni uri je za šalo nabral za cca 15% mesečne štipendije, pa sploh ni bila visoka sezona.