Fehtarjenje na vratih

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
KSz

Prej bil v trgovini, pride klošar na blagajno pa prosi blagajničarko, če mu lahko taxi pokliče, ker mu ni za bus čakat.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
Včeraj pred Bauhausem videl strica, ki je s sklonjeno glavo delil letake, če potrebujemo inštalacijske sotritve.
Očitno mu je zmanjkal posla in sedaj tkole ponuja
frown-1.gif

To je čisto nekaj drugega... tip se znajde, dela... ničesar ne fehta, samo išče nove stranke. Vsa čast mu.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Za enega soseda sem slišal je imel vse stanovanje, službo....

Ob vikendih pa po benetkah fehtat, pa nismo ob meji.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
KSz

Prej bil v trgovini, pride klošar na blagajno pa prosi blagajničarko, če mu lahko taxi pokliče, ker mu ni za bus čakat.

Resno?
bonk.gif

Škoda napa usnja. Dokler mi ne teži in ni vsiljiv, mi dol visi. Pomagam tam, kjer vem, da je pomoč potrebna. Za omenjenega kolšarja pa se mi zdi, da je največja fizična bolečina, ki jo ima, povzročena od sedenja in ležanja na trdih tleh, poleg alkohola seveda.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.573
5.137
113
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:Ali je po tvoje takšnih, ki goljufajo, veliko? Ker malce nesramno je, da nekomu zavrneš pomoč, ker je nekdo nekje enkrat goljufal, se ti ne zdi?
Med temi, ki prosijo na ulici ali od hiše do hiše, je več goljufov kot potrebnih. Izkušnje dobrodelnih organizacij so pač take, da potrebni ne fehtarijo in se sramujejo sprejeti pomoč.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.142
11.226
113
Jaz čakam klošarje, da bodo malo recimo pometali po ulici bi mu zlahka stisnil kak €. brez problema.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:Ali je po tvoje takšnih, ki goljufajo, veliko? Ker malce nesramno je, da nekomu zavrneš pomoč, ker je nekdo nekje enkrat goljufal, se ti ne zdi?
Med temi, ki prosijo na ulici ali od hiše do hiše, je več goljufov kot potrebnih. Izkušnje dobrodelnih organizacij so pač take, da potrebni ne fehtarijo in se sramujejo sprejeti pomoč.
Aha, zopet še en izgovor za pranje vesti. Prilimaj mi link, kjer to piše.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.573
5.137
113
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:Aha, zopet še en izgovor za pranje vesti. Prilimaj mi link, kjer to piše.
Hmm, saj res, danes je vse na internetu. Govori z ljudmi, ki se s tem ukvarjajo kot neposredni "izvajalci" v dobrodelnih organizacijah, ki jih poznaš že dolgo. Z živimi ljudmi, ne z raziskavami, ki jih naredi kak FDV. Tisto bo res pisalo na internetu, samo ni veliko vredno.
Če tebe nat.gne vsak, ne rabiš drugim vsiljevati svojega menja in "morale".

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Vračam žogico - ali se ti prepričaš, da je bil nekdo, ki si mu zavrnil pomoč, res nategator?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Vračam žogico - ali se ti prepričaš, da je bil nekdo, ki si mu zavrnil pomoč, res nategator?

Razumi me kakor hoces, ampak - koga briga? A si ti odgovoren zanj, al je sam zase?
confused-1.gif

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.085
503
113
tam ko se terc po tori rola
Fehtanje je skoraj umetnost. Ko sem prišel v Mostar (v vojsko), so me že na kolodvoru 'napadli' fehtarji... Ti moli pod nos dlan, v kateri že stiska manjši bankovec in ti 'da vedeti', da kovanci nekako niso zaželjeni... In naj mi ne reče kdo, da so siromaki. Naračunaj, če jim dnevno da 50 ljudi 1 evro (današnjega denarja), koliko je to mesečno. Nekateri pa za tak denar cel mesec delamo...Saj je hudič, ampak če si za en evro kupiš mirno vest... Lani sem v Kragujevcu pil kavo, pride en cigo, da mora otroka pod nujno peljati v Nemčijo na operacijo, za katero mora plačati 50.000 mark. In mi pod nos moli nek zguljen natisnjen papir... Ko ga povprašam, a nimajo 'Švabe neki drugi novac', me grdo pogleda in gre... Onemu cigotu, ki je na violino nekaj igral, sem pa rade volje dal drobiž v škatlo pred njim. Vsaj trudi se zaslužiti. In presneto lepo je igral.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:

Razumi me kakor hoces, ampak - koga briga? A si ti odgovoren zanj, al je sam zase?
confused-1.gif
Hm, no, jaz želim, da bi si ljudje med sabo pomagali. Mislim, da je bil Ghandi tisti, ki je rekel, da je družba vredna toliko, kolikor je vreden njen odnos do najbolj ubogih.

Sicer pa, zakaj bi gasilci, ki so plačani iz mojega denarja, pomagali folku, ki je neumen, in gradi hiše ob rekah?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Tapravi reveži pri nam ne fehtajo okoli in naokoli. V Ljubljani fehtajo več ali manj pijančki, narkomani, cigani in Romuni.

Kolega je pred leti za foro šel malo fehtat po Portorožu, v eni uri je za šalo nabral za cca 15% mesečne štipendije, pa sploh ni bila visoka sezona.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
Citat:

confused-1.gif
Hm, no, jaz želim, da bi si ljudje med sabo pomagali. Mislim, da je bil Ghandi tisti, ki je rekel, da je družba vredna toliko, kolikor je vreden njen odnos do najbolj ubogih.

Sicer pa, zakaj bi gasilci, ki so plačani iz mojega denarja, pomagali folku, ki je neumen, in gradi hiše ob rekah?

To je pa popolnoma Ghandijev problem.
smile-1.gif

RE: Hise... Ce imas gradbeno dovoljenje (se pravi ti je obcina dovolila tam gradit) in placujes davke, potem ti morajo pomagati... Ce si pa gradil na crno, nimas placanih davkov, itd.... Potem pa ne vidim razloga zakaj bi ti? A so gasilci odgovorni za tvojo neumnost?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Citat:
Tapravi reveži pri nam ne fehtajo okoli in naokoli. V Ljubljani fehtajo več ali manj pijančki, narkomani, cigani in Romuni.

Kolega je pred leti za foro šel malo fehtat po Portorožu, v eni uri je za šalo nabral za cca 15% mesečne štipendije, pa sploh ni bila visoka sezona.
Torej 'pijančki, narkomani, cigani in Romuni' niso ljudje?

Tisto drugo stvar si pa tako in tako povlekel iz riti: vsak ima 'prijatelja, ki je prosijačil, in v eni uri nabral 15.000 evrov' - zanimivo je zgolj to, da sem v tej temi edini, ki zagovarja dajanje denarja beračem.