Fehtarjenje na vratih

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
rekel, sem da zidanje šol po afriki podiram saj je to dober način, da bodo imeli manj otrok. ti sploh bereš kar drugi napišejo?

če sem rekel, da večini nebi dal zakaj bi potem pisal zakaj dati? in če nebi bilo v interesu nemčije, finske, nizozemske itd potem nebi bilo EU. torej? misliš, da kar dajo?

in daj me neko neodvisno raziskavo, kako so se pri nas dvignile palče, zato ker smo v eu. cene so se gotovo...

aja pa še to ko ti hraniš lačne je vedno več lačnih, potem ti lačni delajo za 2€ na teden v tovarnah, ki jih tam postavijo. tovarne jim dajo tako mizerno plačo, da z njo ne morejo preživeti. in potem ti ves vesel greš v trgovino in si s fotrovimi 200€ kupiš nove najkice, ki so bile delane kjer ti pošiljaš hrano zato, da delavci v tovarnah sploh preživijo. vest imaš čisto, ampak svet pa vodiš v napačno smer.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:

Hm, no, jaz želim, da bi si ljudje med sabo pomagali. Mislim, da je bil Ghandi tisti, ki je rekel, da je družba vredna toliko, kolikor je vreden njen odnos do najbolj ubogih.

A pa ne razumeš vprašanja "ali so res ubogi"?

Sam sem naletel na nekaj primerov zaradi česar so se mi tej klošarji zamerili. Eden je bil recimo v tujin, otrok nekje 10let pride do mene in z mimiko pokaže da je lačen. Ker sem ravno prišel iz trgovine z narejenimi sendviči sem mu enega dal... me je mali malo čudno pogledal da mu nisem dal denarja, se je obrnil in odšel. 50m stran ga je vrgel v smeti in me gledal če sem ga videl. Sem mu na daleč samo požugal. In taki so potem reveži?

Vem še za en primer, našemu pokojnemu sosedu je ženska, baje ciganka, pozvonila na vratih z otrokom, da so lačni. Je šel iskat svežo kilo kruha in kozarec domačega medu. Ugani kje je naslednji dan našel kruh in med? V lastnem smetnjaku!!

Pa še kak podoben primer bi se spomnil, ko me je ženska na parkingu nategnila, da je zgubila denarnico...

Za premlatit to sodrgo fehtarsko. Tisti, ki so zares ubogi jih je tega sram in skrivajo revščino, težko jim je stopit do rdečega križa po pomoč. Taki so ubogi ja. Tisti, ki pa fehtarijo pa ne.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Včasih pa se zgodi tudi kaj komičnega:
Pred nekaj leti so mi pozvonili na vratih trije mladeniči in predstavili svoj problem:
"smo pred zaključkom šolanja in zbiramo denar za izlet, tako da prodajamo vrečke za zamrzovalne skrinje!"
rekel sem si - fantje se trudijo in me zanima iz katere šole so, zato sem jih vprašal tudi o tem.
"Hodimo na LESARSKO ŠOLO LJUBLJANA" so bili prepričljivi.
'kateri letnik pa ste', sem vrtal dalje
"Tretji" je bilo povedano v en glas.
"kaj pa, če vam povem, da jaz tam učim in vas niti malo ne poznam?"

Nekaj minut tišine, spogledovanja, nekoliko v zadregi nasmeh: "a res?"
"Ja, seveda in celo vse tretje razrede tudi učim."

Naenkrat jih ni bilo več, čeprav sem nameraval celo kupiti tiste vrečke, ne glede na to, za kaj so zbirali denar...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
hysterical-1.gif

Pa dejansko učiš tam ali si blefiral?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Uči tam če kaj vem.

Drugače pa - par let nazaj sem videl kako je zjutraj, ko sem šel na faks, pripeljal eno starko na "delovno mesto" pred mercator v kosezah pripeljal nek tip v vektri z italjansko tablico. Samo goni se da te ne vidim več...

Dam pa redno eni ženski, ki pride z otroci fehtat na vrata za hrano. In dam ponavadi eno ali dve vrečki hrane. Zadnjič sem ji še 20€ stisnil, upam, da jih je za otroke porabila oz. vsaj za hrano.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
hysterical-1.gif

Pa dejansko učiš tam ali si blefiral?
Pravzaprav sem učil nekaj manj kakor 30 let, sedaj sem že v 'zadnji službi' v življenju
wink-1.gif

Takrat pa sem bil še kako aktiven na šoli in me je ta 'nesreča' tistih fantinov kar lepo zabavala.
In ostale v zbornici prav tako.
Shit happens
wink-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Bedna šola sicer, še zdaj se spomnim pod/ravnatelja, ki nam je veselo razlagal, kako je za časa službe v Stolu, zajebaval enega potnika, ki mu je ponujal gadget za merit vlago v lesu. Namesto, da bi razmislil o nakupu, ga je samo zajebaval. In to potem razlaga učencem.
Sem si mislil, ni čudno, da je šel Stol v k****, če so taki bedaki imeli odgovorne položaje. Potem ko pomaga uničit fabriko, ga dajo pa še učit. Zmaga. Tisti dan je izgubil vse točke pri meni.

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Ta tvoja 'zgodba' Numy enostavno ne 'pije vode'. Lahko mi napišeš na ZS za koga je šlo, vendar iz Stola ni bilo nikogar k nam v službo, da bi potem bil še pomočnik ravnatelja. Vsi trije, ki so kdaj delali v Stolu, so prišli učit davno prej (v osemdesetih), ko je Stolu šlo še zelo dobro.
Morda si malo pomešal osebe, tvoje mnenje o 'bedni šoli' pa ne bom komentiral, ker rezultati šole in nekdanjih dijakov govorijo sami zase.

Se opravičujem za OT!

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Ti pa si [cenzura]... a potem naj u primeru čefurčka Vaškršiča pustimo upnikom, iz katerih se je mnoga leta delal norca naj se jebejo.. 70 tisoč je bil dolžen...

kr se tiče cigotov, so jim dali novo hišo, odlomili so lijake, polomili skrete (razbili) itd... Pauhajo folk, kradejo na njihvah in po bajtah, vozijo se z neregistriranimi avtomobili mimo policije in nič...

Vselijo se na tujo zemljo like keks in zahtevajo še štrom in vodo, ter naredijo smetišče...

Slovenček bi si želu vsega tega počet, sam ga kuj štrafajo... V Srbiji znajo z cigoti, ko vid policaja polivajo.... in prav je tako. No tudi Madžari.

this is the only way, za hordo...

Nazadnje urejeno:

luka51

Guru
16. avg 2007
14.577
5.892
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Dam pa redno eni ženski, ki pride z otroci fehtat na vrata za hrano. In dam ponavadi eno ali dve vrečki hrane. Zadnjič sem ji še 20€ stisnil, upam, da jih je za otroke porabila oz. vsaj za hrano.

če fhta hrano jo rabi. če boš pa ciganu ki fehta za hrano dal senvič namesto 100€ ga bo pa stran vrgo tebe pa gledal ko bedaka.

I

Izbrisan uporabnik #488

Opažam, da so se tudi v Mariboru fehtarji naučili, da stojijo pred park avtomatom in to seveda npr. pri bolnici v času obiskov
smile-1.gif

Prvič sem nekaj takega videl v LJ pri UKC.

Nabirka ne more biti majhna.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik krnekejjeto pravi:
V Srbiji znajo z cigoti, ko vid policaja polivajo.... in prav je tako. No tudi Madžari.

V Srbiji imajo cigani svoje stranke...

Samo tega se še manjka pri nas.
bonk.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.142
11.227
113
to je sicer malo moteče,ampak so prijazni,in če ti včasih manjka kak kovanec ti ga kar tipson noter vrže.Tako da od nabirke imajo vsi nek plus.
smirk-1.gif

krnekejjeto

Fizikalc
20. apr 2012
1.386
0
36
Prvo pravilo, ne daš nikoli nič...
Če se ti da, rečeš nimam drobiža... tud sam bukov gleda.

al pa dej ti men, spet bukov pogled...

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.975
6.027
113
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
nja ko ti zmanjka argumentov postaneš zelo slabe volje in žališ vse po vrsti...

ne gre za financiranje lenih riti, kot v podsaharski afriki ampak za financiranje ljudi, ki bi radi dosegli več. je bistvena razlika. razen tega se bo denar vrnil nazaj skozi davke. ko hraniš tistih osem otrok ne boš od tega imel nič, saj jih boš čez 20 let moral hraniti 64... edino, kar podpiram je izobraževanje. tako imajo potem manj otrok in posledično manj lačnih ust.
Torej ljudje v Afriki, ne želijo več? Torej od tistih šol in bolnišnic, ki jih zidamo, nimajo nič? Sicer pa imaš lepo moralo. ne daj jesti otroku, ker boš imel čez 20 let še več stroškov. Tvoja morala temelji na tem, zakaj ne dajati pomoči potrebnim, niti enega stavka pa še nisi napisal, kdaj pa bi jim blagovoljil dati tisti evro.,
Komu se bo denar vrnil skozi davke? Dejstvo je, da Nemčija, Finska, Nizozemska itd. v EU dajo več denarja, kot ga dobijo. Ker smo mi (tako kot Afričani) od njih manj razviti in nam tako pomagajo. Sedaj me pa zanima, če boš tiho, ko ti šef znižal plačo, v primeru, da bi se EU umaknila iz Slovenije?
Če ostali svet tam ne bi mešal dreka zadnjih 100 let bi lahko spodobno živeli.Surovin imajo dovolj, ljudi tudi.

Sedanji modus operandi, ko namesti njih lovijo ribe, namesto da bi jih naučili same loviti je fail.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:

če fhta hrano jo rabi. če boš pa ciganu ki fehta za hrano dal senvič namesto 100€ ga bo pa stran vrgo tebe pa gledal ko bedaka.

Zato ji pa dam in lih zato, ker nikol ne reče za dnar sem ji še 20€ stisnil zadnjič. Pa ga drugače nikoli ne dajam.