No, to so zgolj zgodbice. Ti resnično verjameš, da nekdo fehtari po domovih, in nabere keša za Mercedeza? To je absurd.Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Dam ali pa ne dam.. Ko slišiš zgodbe o profijih, ki se z avtom vozijo v hudem snegu od hiše do hiše, se preobujejo v luknjaste čevlje in gredo prosit za denar za zimske čevlje, se zamisliš. Sploh, ker gotovo poznaš koga v bližnji okolici, ki bi rabil tvojo pomoč, ampak mu ne daš, ker pač ne fehta.
Mislim, ni logično, da nekdo na dan nafehta dovolj denarja, da si kupi hišo in avto (kar trdi velik del Slovencev). Sicer pa to, da nekomu ne daš enega evra, zgolj nakazuje na ekstremno sebičnost v današnji družbi - gre za enak mehanizem kot v primeru, ko se množica potuhne, ko mož v javnosti pretepa ženo.Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Zakaj pa ne?
Eni gredo pa za to vsak dan vsaj za 8 ur v službo. Kaj je večji absurd?
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Zakaj pa ne?
Eni gredo pa za to vsak dan vsaj za 8 ur v službo. Kaj je večji absurd?
No, jaz nisem v poziciji, da bom sodil neznance, ki so me za nekaj prosili - vseeno mi je, če denar porabijo za drogo, alkohol, ali pa za kaj tretjega. Kar si naštel so zgolj izgovori, da si pereš moralo: češ, 'ni panike, da nisem pomagal otroku, ker bi za ta denar kupil cigarete' (čeprav tega ne veš in zgolj domnevaš)Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
No, tle v LJ se mi res redko zgodi, da bi mi kdo prav fehtaril.. Kraljem ulice dam sigurno ene parkrat na leto tist bogi 1€ za cajtng..
@kravakonj; veš, ni problem v tem, da ti je težko neki dat, daleč od tega. Sem bil čez vikend v Bosni, kjer mrgoli cigančičev. No, včeraj na avtobusni zvečer se pojavi en mali, star okoli 7-9let, ki me spet prosi, češ da je lačen pa ovo, ono. No, potem, ko mi je prišel povedat, da je moj avtobus prišel na peron sem mu dal en burek, ki ga tako in tako nisem nameraval pojest. A pazi to; ko naložim svoje stvari gor na bus in grem še enkrat pozdravit moje, pride spet ta cigančič in me nesramno prosi za drobiž, burek pa izginil kdove kam. Marš s takimi. Če je folk lačen, žejen mi ni problema zapravit $, da kupim nekaj osnovnih zadev za pojest, sovražim pa, ko ugotovim (znova in znova), da so me nategnil. Tako da od sedaj naprej ne dobi noben klošar oz. ciganček niti centa več.
P.S. Še eno vprašanje; teli Kralji ulice, enkrat sem bral, da dobijo oni neko pomoč od države, da dobijo celo neka socialna stanovanja oz. sobe, pa hrano, pa vse. Zadnje čase pa na Fužinah videvam enega "kralja", ki ima konstantno odprt vinček zraven sebe in ponuja ta cajtng. Nevem, no, če ima denar za vino vedno...
Naivčina... Ljudje imajo pravo zgodbo za prodajo. Rabi zimske čevlje. Koliko bi mu dal za zimske čevlje? Menda mu ne boš dajal 2 €, če veš, da ga bo potem še zeblo. Ker sta hodila v paru sta predlagala kot primeren znesek 50€, da si bo vsaj en kupil poštene čevlje. Potem bosta pa že kako...Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:No, to so zgolj zgodbice. Ti resnično verjameš, da nekdo fehtari po domovih, in nabere keša za Mercedeza? To je absurd.
In iz tega logično sledi, da se vsi, ki prosijo za denar, kopajo v denarju?Citat:
Uporabnik titov pravi:
V Planet Tušu v MB, 14 dni nazaj. Pride mali ciganček fehtat za 50centov, medtem ko njegova starša sedita v restavraciji in srkata kavo.
Citat:
Uporabnik sdpa pravi:
Kravakonj, torej ti daš vedno denar vsakemu, ki te prosi zanj in niti ne pomisliš za katero dobrino, ga bo iščoči zapravil? No, to je ravno tako narobe, kot če nikdar nikomur nič ne daš. Na koncu koncev, če nekomu ne daš tiste pol evra in jih ne bo mogel zapraviti za en liter vina, si pripomogel, da bo nekaj časa več trezen (vsaj do naslednjega človeka, ki "ne presoja neznancev" in mu bo dal pač tist denar).
Jaz si ne potrebujem prati vesti na takšen način, verjemi. Pomagam kjer lahko in kjer je moja pomoč sprejeta pozitivno in hvaležno. Če se nekdo poserje na mojo dobro namero nekomu pomagati, ta moje pomoči zagotovo ne dobi več (JA, točno zato, ker je "nekje enkrat goljufal").