Espace ali Grand Scenic

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.390
59
48
Republika Prlekija
v nasi familji so tudi sami renoji.... zdaj 3je in v preteklosti tudi vedno reno. vedno prez problema. jaz sem sicer mel punteka samo sem ga menjal za megana brez pomislekov.

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Renault je zakon pa naj bo še tako kvarljiv, ima svoje prednosti in slabosti, kogar pa to moti pa pač ne bo kupil renoja.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik jinetera pravi:
No, na Dolenjskem radi kupujemo Renaulte, ker se da dobit popust na zaposlenega (10 do 15%), pa kakšen del nam kolega iz fabrke prinese če je treba...
Drgač pa v moji in ženini familiji od nekdaj vozimo renault ( Renault 14, Katrco, petko, 3x Clio, laguno, 3x senik), na šihtu mamo Renaulte, vedno samo redni servis, brez dodatnega vzdrževanja. Težko je potem zamenjat proizvajalca...
Nov avto je pa le nov, se strinjam
smile-1.gif

Bom pa vseen se probal še skakšnim drugim zapeljat. Smax bom najprej probal...

in zakaj bi šel do konkurence, če dobiš dober popsut in robo s šleperja?

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
@ sad: daj mi prosim definiraj kriterije, po katerih ti meriš zanesljivost.

V LJ prevoziti 200.000km ne da bi te kdo butnil (spredaj, zadaj ali pa v vrata) je nemogoče in moraš avto popravljati. Se pravi tudi najboljši mercedes je po tem tvojem kriteriju slab avto, saj ima težave s plehom.

Moj golf, ki je imel čez 300.000 km in delal BP je po tvojem kriteriju daleč bolj zanesljiv avto kot katerikoli enoprostorec ..

Torej, kar ti meriš kot kriterij zanesljivosti? Resno te sprašujem in resno odgovori.

Audio

Pripravnik
6. avg 2007
250
24
18
Službenega Kangooja smo pravkar prodali s 365.000 km, se je pa včasih zamenjala kakšna zadevca - nič kritičnega.

Dovolj zate?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
poj oæi ma pa daljšiga..haha.

deca. otroc..kids..

pogledaš statistiko vidiš vse. pogledaš pri bližnjih, vidiš vse.

tisti, k pa se tok razumete v službena vozila, a ste rampaši al kaj. jaz nikol nisem vedel kje je kak sluzben avto in zakaj. ce niste rampasi, potem se raj primte dela, ne pa zjala past pa ugotavljat a je na servisu, al je v garazi al kaj je s kangujem.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ce niste rampasi, potem se raj primte dela, ne pa zjala past pa ugotavljat a je na servisu, al je v garazi al kaj je s kangujem.
Nekaterim je prav to ugotvaljanje in koordiniranje delo
smile-1.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
S-max ni konkurenca Grand Espace. S-max je nižji od od Galaxyja in privzeto ima samo 5 sedežev. Kvečjemu je konkurenca navadnemu Espace, pa še to (prostorsko in prilagodljivostno) bolj boga. Ostalo pa ni tema.
Tu pa je dilema med dvema razredoma; manjši enoprostorec (do 4,5 m dolžine, 5 kolikor toliko normalnih sedežev) in pravi enoprostorec (5~7 enakovrednih sedežev). Tu notri so Espace, Sharan, Alhambra, pogojno Galaxy (s tem mislim novejši Galaxy). Ostalo bolj spada v prvi razred...

s-max obstaja tudi s 7 sedeži

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pri nas zalo redek primerek... večina je Trend ali Titanium s 5 sedeži, zelo veliko sem srečal bencincev 2.0

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
roko na srce. vozil sem testnega s sedmimi in pač se da dobit s sedmimi. ampak sta zadnja dva..boga.

vsec mi pa je, da sta vedno s tabo, pa nikoli ne delata guzve. kar pri espacu ne mores rect-

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ja, sam je rariteta... Tako kot VW Touran... Vse samo po naročilo...
Drugače pa mi je S-MAX na zunaj zelo všečen (bi ga imel), mu pa manjka nekaj stvari...
-prostoročno zaklepanje in zagon (ni tako elegantno rešeno kot pri Renaultu)
-samodejna parkirna zavora
-zelo okrnjen BC v verziji z velikimi okroglimi merilniki (za verzijo z velikim barvnim zaslonom pa ne vem)
Ostalo pa bi se dalo dokupiti...

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.810
113
To, da prevoziš 200.000 km samo z rednimi servisi. Tudi npr. menjava izpuha in amortizerjev se pri teh kilometrih šteje v redne servise.
Če te kdo butne in daš popravljat seveda nima veze z zanesljivostjo. To, upam da ti je jasno. Mi gre pa na kur.. ko loleki, kateri imajo avto 5.000 km trobijo o zanesljivosti. Takim se lahko le smejem v obraz. Isto kot loleki, kateri po prvem dnevu nove službe le to hvalijo kako oh in sploh je.
hysterical-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Prvi naj vrže kamen tisti, ki ni imel nobene izredne napake med rednimi servisnimi intervali... Pa da ni to šleper... In pa 20 let stara kripa brez elektronike (še vžig na platine)

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.810
113
Evo, še enega.
In to z dvemi avtomobili. Od tega je bil celo en Francoz.
cheer.gif
Sicer še tisti brez kakšne posebne elektronike.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa ja...
Rja serijsko
Pitje olja serijsko
sprednji diski menjava na 40kkm
Mazda 323, bila pri hiši v takem obdobju kot ti praviš... 1.3 16V

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.810
113
Hehe, za voznike Renojev zna biti to res mission impossible, kar s svojimi komentarji tudi izražate. Namreč očitno je, da je za vas izredni servis sprejemljiv in pričakovan pri novem avtu. No, pa popravljanje zajebov v dizajniranju tudi. Potem kupiš ''dodatno'' opremo
cheer.gif