Espace ali Grand Scenic

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Tvoj vzorec je daleč od tega, da lahko oceniš zanesljivost avtomobila oz. znamke nasploh. Zame je zanesljiv avto tak, ki recimo v prvih 100kkm ne "ušpiči" nič nepričakovanega in v naslednjih 100kkm ne počne hujših pizdarij. Tu pa nastane problem. Avtomobili, ki se drlinkajo mrzli po mestu in v 10 letih naredijo 100km se na prevožen km precej bolj kvarijo kot tisti, ki se vozijo pošteno kot se zagre. Zato govorit kako pri cliotih vse utripa in so pri 100kkm za na odpad in kako so passati kul in sploh, ker se jim pri 200kkm komaj kaj pozna brezveze. Vozi cliota na relacije in passata po mestu pa boš videl hudiča. Konec koncev bo passat res več zdržal, saj je malo drugače dimenzioniran, ampak raznih okvar pa zagotovo ne bo kaj manj. Jaz imam svojega cliota za precej zanesljivega, pa je gas redno do konca, ga ne perem, ga ne pazim in servisiram na zloglasnih 30kkm. Okvaro pa je imel do sedaj natančno eno - pri 122kkm cinšpulo, kar ni blazno huda reč. Seveda pa mestne gneče skorajda ne vidi. Po mojem planu bo 200 jurjev zdržal b.p., naprej pa bo problem nekoga drugega.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Sj, zato pa sem spraševal, kaj folku pomeni zanesljivost

Ker sem v nekaj letih menjal že kar preceeej avtov, lahko vseeno povem, kateri so me pripeljali iz A v B in kateri ne. In zame je zanesljiv avto ta, ki me pripelje od A v B... Če moram biti lastnik 5 let pa prevozit XY km, ne bom mogel za noben avto reči, da je zanesljiv
smirk-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Glej, jaz avto menjam ko gate
smile-1.gif

In če mi avto, s katerim naredim 40.000 km v pol leta ne crkne, je to zame zanesljiv avto .. Da sem pa z GS naredil le 18kkm, gre pa "zahvala" gneči v LJ in pa vlaku .. Ne grem se komolčkat v tej gneči, pol pa iskat parkirno mesto, pa vsak drugi mesec ličarju in kleparju zaradi butnjenih vrat ..

bom naredil korak naprej
pravilna formacija tvojega stavka bi bila.
Z avtom anredim do 50kkm in če me v tem času ne pusti na cedilu smatram, d aje zanesljiv.

jaz pa govorim
z mondeom, 10 let starim sem se kadarkoli upal vsest in odpelat kamor ti srce pozeli. za espaca najprej preverim kok stane vleka, kje so servisi in kako je s spanjem.

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Glej, jaz avto menjam ko gate
smile-1.gif

In če mi avto, s katerim naredim 40.000 km v pol leta ne crkne, je to zame zanesljiv avto .. Da sem pa z GS naredil le 18kkm, gre pa "zahvala" gneči v LJ in pa vlaku .. Ne grem se komolčkat v tej gneči, pol pa iskat parkirno mesto, pa vsak drugi mesec ličarju in kleparju zaradi butnjenih vrat ..

bom naredil korak naprej
pravilna formacija tvojega stavka bi bila.
Z avtom anredim do 50kkm in če me v tem času ne pusti na cedilu smatram, d aje zanesljiv.

jaz pa govorim
z mondeom, 10 let starim sem se kadarkoli upal vsest in odpelat kamor ti srce pozeli. za espaca najprej preverim kok stane vleka, kje so servisi in kako je s spanjem.
Tudi jaz se vedno upam vsest v renoja in se odpeljat kamor mi srce poželi brez vsakega predsodka in strahu.
bonk.gif

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Citat:
Uporabnik softi pravi:
pa sej je isti...biser.
od prjatla ata ga ima..do 100kkm je še šlo, potem pa tema. je rekel nikoli več renoja. pa so mel skoz renoje,
Moj prijatelj ima BMW-ja pa tudi pravi, da je njegov zadnji.
sprasujem se.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
tvoje izkušnje, izkušnje priajteljev so
1, 2, 3..10..100, statistike so tisoče uporabnikov.

vidiš razliko?

potem recimo. coris asistenca daje točne podatke, sosed bo pa preklinjal svojga konjicka ampak da ne zgleda kmet se bo hvalil kok je to OK.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Citat:
Uporabnik nepomembnez pravi:
Tudi jaz se vedno upam vsest v renoja in se odpeljat kamor mi srce poželi brez vsakega predsodka in strahu.
bonk.gif

temu pa se res reče pogum!
aplauz.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če že gledaš statistiko, če se prav spomnim, se pogovarjamo o renoju letnik 2008. Sedaj pa malo izbrskaj zloglasne statistike za dotične letnike (pa lahko tudi za konkurenčne znamke) pa se bomo potem čudili tem statistikam... Aja, ne bodo relevantne, ker ne bodo povšeči...

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
V teh statistikah je večinoma le število okvar oziroma kolkokrat je bilo vozilo izredno pripeljano na servis, kako velika in kako draga pa je okvara pa ne veš.
bonk.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Pomembno je tudi, da ima veliko avtomobilskih tovarn tudi svoje vlečne službe in so potem statistike, recimo adacove, defektne,

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
pa te statistike tudi ne zajemajo če si bil recimo 20x na servisu, ker nekaj škripa, poka, crknlo to, ckrnlo ono,..., pa si se sam tja pripeljal

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Točno tako. Jaz se sploh ne bi zanašal na to kako oh in sploh visoko je ena firma na adacovi lestvici. Vse nemške firme imajo tam za svoje avtomobile svoje vlečne službe. Meni je recimo samo enkrat uspelo, da me je avto tako hudo pustil na cedilu, da ni bil vozen (benz pumpa, 200m od doma - sem ga sam pririnil domov), koliko drugih okvar sem imel na tistem 10 let starem jajcu pa samo še Bog ve :D

Drugače pa sem vsak dan 2 uri na cesti in imam nekakšno predstavo kaj najbolj potrebuje vlečno službo:

- espace (zadnji model, bi tu prištel še vel satisa, samo je vzorec majhen, očitno imata 2.2 in 3.0 dci party)
- passat (zadnji model)
- peugeot/citroen (na splošno)
- mercedes (novejši modeli višjega ranga)

Zdaj pa samo da ne bo kreganja. To so samo opažanja.

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.810
113
Hm, zanimivo, jaz sem tudi precej na cesti, ampak še nisem videl Espasa. Ostale pa res kar nekaj.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zgolj še enkrat... Renault je v Espasih opustil 1.9 dCi in 2.2dCi ter 3.0 dCi. Vse je nadomestil z 2.0 dCi z različnimi močmi (130,150,175KM). Tako da od 2007 so kar se agregatov tiče bolj zanesljivi.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Točno tako. Jaz se sploh ne bi zanašal na to kako oh in sploh visoko je ena firma na adacovi lestvici. Vse nemške firme imajo tam za svoje avtomobile svoje vlečne službe. Meni je recimo samo enkrat uspelo, da me je avto tako hudo pustil na cedilu, da ni bil vozen (benz pumpa, 200m od doma - sem ga sam pririnil domov), koliko drugih okvar sem imel na tistem 10 let starem jajcu pa samo še Bog ve :D

Drugače pa sem vsak dan 2 uri na cesti in imam nekakšno predstavo kaj najbolj potrebuje vlečno službo:

- espace (zadnji model, bi tu prištel še vel satisa, samo je vzorec majhen, očitno imata 2.2 in 3.0 dci party)
- passat (zadnji model)
- peugeot/citroen (na splošno)
- mercedes (novejši modeli višjega ranga)

Zdaj pa samo da ne bo kreganja. To so samo opažanja.
opazanja so presenetljivo dobra. sam bi dodal še audi