Espace ali Grand Scenic

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
In kaj ima VAG? Zivi na racun stare slave, trenutno so primerljivi artikli prav tako polizdelki...
Le zakaj se hoce Daimler povezati z Renault/Nissan da bi mu pomagal pripraviti model v klasi MB A, ki bi bil bolj atraktiven od sedanjega in bi popravil prodajne stevilke?
Ker je:
-MB A samo cetrtizdelek in bi ga sodelovanje z Renault/Nissan spravilo na nivo polizdelka po Alterjevsko
evil.gif

-Renault/Nissan le nima tako slabih izdelkov kot hocete nekateri tule navesti

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Seveda je bio napisano z enormno mero sarkazma (sam si lastim Fiata). Tu na Alterju je itak vse kar ni švabsko polizdelek
crazy1.gif

Itak so debate v stilu "katera znamka je boljša" totalno brezvezne, ker se vedno pride do zgoraj navedenega zaključka.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Softi: zakaj samo G espace: Je espace toliko drugače od GE?

zadeva je enostavna.
reno, pa dejmo se vržt na espaca je svinjsko drag za vzdrževanje. recimo vetrobransko steklo je 800€, aletrnator in vezna plošča 600, jermenica 150, volanska letev al kakrol že dela od volana proti kolesom 1000 kos... potem je, če govorimo 06 in starejšem požrešen. verjamem, d aje tudni nov požrešen napram konkurenci. potem je tu še opevana zanesljivost. in posledično težka prodaja. o 22 ne bom govoril, o turbinah ne bom govoril, o šobah tudi ne.

zdej pa maš v žepu 20k. kaj vzameš. galaxy ali espace. galaxy. sharan ali espace..sharan..in tako dalje. ko daš pa ob bok galaxy, sharan itd granda pa vzameš granda, ker si ga dal ob bok, ker rabiš toliko prostora. torej. če rabiš full palca, maš granda in ni konkurence, izjema voyager grand. če pa ne rabiš tok palca in espace zadostuje, greš do konkurence.

podobno kot niva, x5, patrol. odvisno kaj rabiš.

in če ne rabiš morje placa in ti je zadost espac sem mnenja, da ni vredno tvegat.

sem zdej napisal dovolj ajsno, nedvoumno? tudi ostali enoprostorci niso biseri, sam niso tok na slabem glasu. in za 20k..mas dobre enoprostorce.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Lepo si napisal, celo razumljivo. Tudi cene kar držijo... Ampak IMHO, a misliš da je konkurenca pa bistveno cenejša za vzdrževanje?
Pa me zanima zgolj iz stališča cen rezervnih delov, katere si že omenil. Pustimo zanesljivost in možnost okvar ob strani...
Torej koliko je šipa za Galaxy/S-MAX (se mi zdi tudi ogromna šipa). Pa za Sharana/Alhambro? Pa turbina, PD šobe, LMM... Pa dejmo govort o ceni delov na servisu, ker za vse tipe vozil se dobi dele na eBayu, Anetu... ugodneje.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Sicer ne vem točno, ali imaš v mislih nova ali rabljena vozila, ampak pri novih ni več PD šob, ker so common-rail. Sicer pa to, da ima avto PD šobe niti ni tako slabo ... niso bistveno dražje od common-rail šob, odpade pa sam rail, pa regulator pritiska ter najdražji del - visokotlačna črpalka. Slabost PD motorjev ni cena vzdrževanja, ampak druge zadeve ...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne moreva tako splošno lapat.
cene rezervnih delov na uradnih servisih so dražje kot po cesti. dejstvo. in govoriva o samo uradnihs ervisih.
dejva ob bok mb eklaso, 220 cdi in epace 22 dci.
mb ma 300k takija in samo olje, filter, ploščice..pač servisi redni. od izednega je bila elktronika avt menjalnika, urejena v garanciji
potem dava ford mondeo, 98 letnik, gonil sem ga 7 let in 170k menda. kolektor, pečka, kompresor klime. dvig sedeža. in enkrat komplet vseh stikal za sipe gore dole. za mano je sla se sklopka. btw. ene svece. drugace olje filte rna 10k
in pač kle nekak reno ne poseka konkurence. tudi če so deli cenejši, je frekvenca menjav njemu v skodo. pa deli niso cenejši.

pred mnogimi let sem bral en test, sjtv bo mogoče kje našel v spominu in sicer vzdrževanje clio vs s klasa. je bila s klasa cenejša po tistih izračunih, ker je bil servis 3 krat dražji, interval pa 3.3 krat daljši.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
To je neverending story. Ti maš ene izkušnje, jaz druge, ti meni serviraš svoje dokaze, jaz svoje... Zato bi bilo še najbolj pošteno reči da naj vsak kupi kar mu ustreza, rabljeni avti so defacto riziko zaradi okvar, pri nas še toliko večji riziko ker imamo pač slovenci fiksne predstave o stanju rabljenih vozil, preprodajalci pa nam ustrežejo in nam avte naredijo všečne. S tem pa se seveda zabriše glavni podatek, ki nam narekuje kaj od avta pričakovati in kako ga vnaprej vzdrževati. Pa še ponarejanje stanja vozila in njegove kondicije sodi v to skupino.
Ko bodo pa enkrat začeli preprodajalce zaradi tega pošiljati na Dob na nekajletni dopust in bo prišel ven reven kot cerkvena miš, potem se bo pa tudi stanje med znamkami izenačilo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.011
11.133
113
ti pa si neki mali genij... glavni pogovori gredo v smeri smart /twingo.. drugace pa, reno naj dela majhne avte, s tem imajo izkušnje...ostalo naj prepustijo drugim, boljšim.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Knede... sam povem naprej kar preberem v javnih občilih... Ti pa imaš verjetno dostop do internih virov vseh vpletenih...

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Predvidevam, da si že na 200.000km, ker tako glasno pišeš o zanesljivosti?

Odvisno kaj pojmuješ pod zanesljivost ..

Zanesljiv je zame avto, ki mi služi. Pika. Pa ne glede na to, koliko kilometrov prevozim. Ko sem kupil VW Polota, mi je po treh dneh ( :
jezen.gif
Zame je to zanesljiv avto. Slej ko prej pa vsak crkne, torej kako bomo merili zanesljivost?

Je pa zame najbolj zanesljiv avto Golf 2, dizel .. če smo že ravno pri zanesljivosti .. Bel oblak za mano, pa 1000km z enim tankom
zmaga.gif

Sicer ima pa moj GS 7 sedežev. Prostora je zadaj še vedno toliko, da dam notri otroški voziček, ne da bi mi ga bilo treba razstavljati, polno potovalk in še marsičesa. Evo, tle je, če koga zanima. Ga ravno prodajam zaradi zidanja: klik

@Karakala: sem tudi jaz slišal, da so v novih Scenikih odlični motorji ..

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
dejstvo je, da je reno v skupini pokvarljivih. pika.

z nakupom renoja sem se včlanil v amzs. prej sem se temu režal. pa mam mio prevoženih

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Off: kaj že po srebrnih cipresah dišiš ko imaš tako kilometrino?
On: Je bil v skupini pokvarljivih, če redno spremljaš statistike se zanesljivost zelo popravlja z novejšimi letniki. Tu je govora o letniku 2008. Kaj je bilo pa z letniki 2001/2002 pa ni tema pogovora, čeprav ja, je bil disaster.

Out.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne..lej. po mnogih sekcijah mi rečejo čefur. upor je neuspešen. priznaš da si čefur in ubiješ veselje tistih, ki mislijo, da te zmerjajo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.810
113
Hehe, no da slišimo koliko si prevozil s Senikom. 10.000 km? Komaj čakam na odgovor.
cheer.gif

In pol mi taki govorijo o zanesljivosti.
hysterical-1.gif
Jao ej.

Še enkrat, ko bo imel pleh 200.000 za sabo brez vseh težav se bova slišala spet. Prej pa ne bi o tem razpravljal s tabo.

jinetera

Pripravnik
7. sep 2007
552
9
18
No, na Dolenjskem radi kupujemo Renaulte, ker se da dobit popust na zaposlenega (10 do 15%), pa kakšen del nam kolega iz fabrke prinese če je treba...
Drgač pa v moji in ženini familiji od nekdaj vozimo renault ( Renault 14, Katrco, petko, 3x Clio, laguno, 3x senik), na šihtu mamo Renaulte, vedno samo redni servis, brez dodatnega vzdrževanja. Težko je potem zamenjat proizvajalca...
Nov avto je pa le nov, se strinjam
smile-1.gif

Bom pa vseen se probal še skakšnim drugim zapeljat. Smax bom najprej probal...