Espace ali Grand Scenic

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik maurice pravi:
Grand Scenic z motorjem Tce, mislim, da je 1,4 turbo z 130 KM.
Ker je registriran za 5, espace pa za 7 ljudi in to se pozna pri zavarovanju in registraciji.
Pa seveda lahko bi se še zapeljal z espacem, da vidiš, kako ti sede.
Nov avto je le nov avto.

no no..espace je lahko reg tudi za 5 ljudi. razliak bo sam v cestnini, ce gledamo 150KM dizla. pač tok velika vto mora bit dizel.
in se enkrat. grand espace ali konkurenca. ne kupuje se senicov kakršnihkoli izvedb, meganov, lagun, espacov. grand ali nič. tut jugota kupis samo z razlogom.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Kaj pa se kupuje....smo švabe...Jao kaka razmišljanja....Jaz mam korejca pa mi služi bolje kot kaki Švaba.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a sem kje napisal kaj se kupuje..sem napisal kaj se ne kupuje. in za primer dal smax, galay, sharan, evo alhamrba, altea, ..kitajca jaz ne bi..ampak zakaj ne..tudi to prej kot reno. sam pr kitajcu ti more sedt una bedna notranjost.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Nisi eksplicitno napisal, samo sem zgolj predvideval....Meni Korejčki čist sedejo, nimam predsodkov, pa kar je navažneje, nisem redni obiskovalec servisa....1x letno redni servis in to je to.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Reno dizla samo novega in z polno garancijo, tisto leto pri Espacu je premalo.
wink-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
novo se pa sploh redko kupuje..in spet..ne reno, c eni grand espace..na ceni bo zgubil k svinja, servis je drag..zanelsjivost vporašljiva. vsi modlei z izjemo, pa niso nič posebnega glede na konkurenco.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
S-max ni konkurenca Grand Espace. S-max je nižji od od Galaxyja in privzeto ima samo 5 sedežev. Kvečjemu je konkurenca navadnemu Espace, pa še to (prostorsko in prilagodljivostno) bolj boga. Ostalo pa ni tema.
Tu pa je dilema med dvema razredoma; manjši enoprostorec (do 4,5 m dolžine, 5 kolikor toliko normalnih sedežev) in pravi enoprostorec (5~7 enakovrednih sedežev). Tu notri so Espace, Sharan, Alhambra, pogojno Galaxy (s tem mislim novejši Galaxy). Ostalo bolj spada v prvi razred...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ma nemoj, razlika v zavarovanju in cestnini.... Ti ppovem iz prve roke, da je cestna taksa (imam Grand Scenic 7 sedežev) enaka kot za 5 sedežno varijanto (identični motor), zavarovanje pa je 20 EUR dražje (PR4) za verzijo s 7 sedeži... To jest AO, AO+, komfortni kasko brez odbitnne franšize, stekla, divjad, svetlobna telesa in ogledala, parkirišče, kraja, nadomestno vozilo, komfort asistenca in pravna zaščita... Huda razlika v ceni, a ne?

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.810
113
Citat:
Uporabnik asko pravi:
Jaz mam korejca pa mi služi bolje kot kaki Švaba.
Hehe, no ja. Drkat si ne moreš nanjga, pa tudi zavistnih pogledov Slovenčkov verjetno nisi deležen.
grin1.gif

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Jaz rabim avto, da me pripelje od točke A do točke B z čim manj stroški. Zavistnih pogledov sosedov pa ne rabim.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
S-max ni konkurenca Grand Espace. S-max je nižji od od Galaxyja in privzeto ima samo 5 sedežev. Kvečjemu je konkurenca navadnemu Espace, pa še to (prostorsko in prilagodljivostno) bolj boga. Ostalo pa ni tema.
Tu pa je dilema med dvema razredoma; manjši enoprostorec (do 4,5 m dolžine, 5 kolikor toliko normalnih sedežev) in pravi enoprostorec (5~7 enakovrednih sedežev). Tu notri so Espace, Sharan, Alhambra, pogojno Galaxy (s tem mislim novejši Galaxy). Ostalo bolj spada v prvi razred...

espacu je konkurenca sharan, alhambra, galaxy, senicu s max. ne vem zakaj bi sharan in alhambra bila ok, stari galaxy pa ne. saj gre za isti voz. in če kupuješ prostor, potem grand espac, če enoprostorca, vse sam reno ne. si zdej razumel.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Vsakemu svoje. Meni pa germanska kola ne sedejo... Raje Korejca kot pa VW. V končni fazi drvarnico že imam in v njej drva...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
točno tko. se strinjam. moje mnenje je, da reno razen gespace ne. ti pa naprej vržeš nemška kola. in pametuješ o sharanu kot opciji, starem galaxy pa ne. a avta ista.

torej jaz podam mnenje, ti pa kup nebuloz. vsakemu svoje.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ker sebe smatram za funkcionalno pismenega (zate pa to ne morem zmeraj trditi) sem v prvem postu zasledil da je govora o vozilu letnika 2008. In takrat je bil DEFACTO nov Galaxy. Stari Galaxy ni bil v kombinaciji S-MAX/Galaxy.
Bo sedaj razumljivo, zakaj tako?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:

med pravimi enoprostorci so espace, sharan, ahambra, pogojno galaxy. s tem mislim novejši galaxy.

kaj hudiča pomeni ta sesatvek.