Energetska preskrba gospodinjstev

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.990
9.533
113
vetrnico naj dajo v center ljubljane, ene 3 pa tam okol grada še 7, sej tam se največ energije porabi, boste že preživeli...res ne štekam, zakaj taka fobija.
Sem povedal, da vem za hrup. Torej je treba uredit zakonodajo, ki bo upoštevala to, ker takile zbori, ki so usmerjeni v investitorja in so točno ...zakaj pri nas...ne pripeljejo nikamor. Nisem iz Ljubljane, bo počas ta mantra šla, mogoče pa ena paše še v center Maribora, Kopra, Celja... Ali tam kej manj elektrike na prebivalca porabijo? Sem pa nazadnje slišal to mantro ( postavte si to v Ljubljani) ravno v ponedeljek, ko je bla pa situacija v Ljubljani razložena je bilo pa vse tiho do naslednje vojne.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.481
6.985
113
Kdo od naju bilo kaj proizvaja? Od mojega gre tako štrom kot les. Obojega vec, kot porabimo. Kaj pa vi, tudi kaj od sebe date ali samo trošite?

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.009
11.131
113
sej ni letelo direkt nate, ampak, hrup veternice je dejanski problem, če si poleg doma....
pa recimo , če ti krilo dela senco v enem delu dneva, in potem v bajti skozi okno utripa, lahko po mojem epileptičnega fašeš.... (videl na lastne oči).

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.654
2.732
113
Sem pa nazadnje slišal to mantro ( postavte si to v Ljubljani) ravno v ponedeljek, ko je bla pa situacija v Ljubljani razložena je bilo pa vse tiho do naslednje vojne.
V Angliji imajo odličen recept za vas: pač ne bo signala, pa se j.bite.
Samo pri nas bo "konkurenca" vsako tako akcijo zminirala. Med sabo se najprej zmenite.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.990
9.533
113
Kdo od naju bilo kaj proizvaja? Od mojega gre tako štrom kot les. Obojega vec, kot porabimo. Kaj pa vi, tudi kaj od sebe date ali samo trošite?
Luba duša, kaj ma to veze? Takrat ko ti najboj rabiš, se mora nekje nekaj vrtet, da maš ti talno toplo in takrat ko ti najbolj proizvajaš je tega itak na pretek. Tako da ne misli, da s sončnico delaš kaj dobrega komurkoli drugemu kot izključno sebi, ravno zato se bomo pa morali odločit, kaj bomo mel in seveda kje, ker recimo Nemčijo ta hip vadi ven premog. Vetrnice se je pri nas miniral tudi tam kjer ni nikogar, če ne zarad drugega pa zarad rumenega metulja (karikatura). Sem pa že napisal, da mi je problem hrupa jasen in da gre občina Divača s predlogi v pravo smer.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.990
9.533
113
sej ni letelo direkt nate, ampak, hrup veternice je dejanski problem, če si poleg doma....
pa recimo , če ti krilo dela senco v enem delu dneva, in potem v bajti skozi okno utripa, lahko po mojem epileptičnega fašeš.... (videl na lastne oči).
Seveda. Samo zato je treba pritisnit na državo, da te zadeve zakonsko uredi.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
S temi nizkimi frekvencami bi se bilo za pozanimati kako daleč se širijo/so moteče. Verjetno se z razdaljo tudi jakost tega valovanja niža.

Sicer ne poznam a se mi zdi, da omenjajo 1,5 km oddaljenost od objektov? To bi moglo zadoščat tako glede hrupa, kot glede senčenja?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Očitno ne nekaj odvija na tematiko infra in ultra zvoka tudi pri nas:

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.481
6.985
113
Luba duša, kaj ma to veze? Takrat ko ti najboj rabiš, se mora nekje nekaj vrtet, da maš ti talno toplo in takrat ko ti najbolj proizvajaš je tega itak na pretek. Tako da ne misli, da s sončnico delaš kaj dobrega komurkoli drugemu kot izključno sebi, ravno zato se bomo pa morali odločit, kaj bomo mel in seveda kje, ker recimo Nemčijo ta hip vadi ven premog. Vetrnice se je pri nas miniral tudi tam kjer ni nikogar, če ne zarad drugega pa zarad rumenega metulja (karikatura). Sem pa že napisal, da mi je problem hrupa jasen in da gre občina Divača s predlogi v pravo smer.

No ni na pretek. Ko bo na pretek, bodo tebi Vt/Mt obrnili pa bodi ob 12h doma pa cunje peri. Kakorkoli obrnes, cetudi je bil vzgib monetarni, sem energetsko bistveno bolj koristna kot ti. Koliko pa ti tistega stroma ki ga ponoci rabis, pridelas? Ali pa lesa, ki ti v peci gori? Jaz imam na strehi tisto, kar se drugi branijo imeti. Torej tisti, ki so pametni zase na tuj racun.

• Všeč mi je
Reactions: mags in Samo Svoj

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.070
878
113
un posnetek kako vetrnica ropota - jest slisim samo promet zadaj.. pa ja - ce snemas ob vznozju - se bo pa ja kaksen ropot slišal

zamislite si, da stanujete nekje ob železniški progi..
alpa nad/pod/ob avtocesto (hrusica - jesenice je lepa - sploh ko pokrovi od diletacij ropotajo)
Acroni na belškem polju ropota (tud ultra nizko frekvencno).. občasno se še kej ven pokadi..

nkol ne moreš vsem ustrežt....

• Všeč mi je
Reactions: ales85

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.739
113
EU
No ni na pretek. Ko bo na pretek, bodo tebi Vt/Mt obrnili pa bodi ob 12h doma pa cunje peri. Kakorkoli obrnes, cetudi je bil vzgib monetarni, sem energetsko bistveno bolj koristna kot ti. Koliko pa ti tistega stroma ki ga ponoci rabis, pridelas? Ali pa lesa, ki ti v peci gori? Jaz imam na strehi tisto, kar se drugi branijo imeti. Torej tisti, ki so pametni zase na tuj racun.
Jaz si pridelam štrom takrat, ko se zvečer peljem z biciklom na pivo. Vklopim dinamo, da mi proizvaja štrom za luč na biciklu.

• Všeč mi je
Reactions: godfather

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.990
9.533
113
Nehaj bluzit, lepo te prosim. Če želimo edini energent elektriko, potem se bo moralo nekje drugje nekaj vrtet in si tudi ti tista, ki rabiš, da nekje nekaj stoji in se vrti, pa če zdaj tvoj dec pridela meter drv, al pa če pet metrov kupi. Probaj na meglen dan bit samooskrbna, pa bo jasno. Vidiš pa, koliko črk je napisanih zaradi štirih vetrnic, kaj šele bo, ko se bo gradilo masovno sončnice in vetrnice. Kje je šele nuklearka, pa skladišče odpadkov, pa mega baterijsko polje.... vse to bo imelo sosede in vse bo škodilo v neki meri, predvsem tistim, ki bodo/mo/so blizu.
Ti imaš pa na strehi točno to kar si hotela in to ne za obče dobro, ampak za svoje lastno, pa lahko zdaj obračaš besede okoli kolikor hočeš. Potrebe po nečem, kar se nekje vrti pa niti malo nisi zmanjšala, pa če se še tako tolažiš s tem. Ko bo pa tehnologija tako daleč, da se bo dalo električno energijo bistveno učinkoviteje shranit, potem pa mogoče bo tvoja trditev držala, prej pa ne.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.481
6.985
113
Ti nehaj bluzit. nisem jaz nikjer pisala o samooskrbnosti, to si ti zdaj notri privlekel, ker kao ne bo nihče opazil pa prav ti pride. Prav tako sem rekla, da je bil moj glavni vzgib monetarni, torej lastna korist, kar pa, čeprav bi ti rad to po slovenski navadi, nič dol ne vzame od tega, da si ti zgolj in samo energetski parazit, jaz pa kljub vsemu ne. Tudi zate se vrti, pa od tebe sistem nič nima. Ker ti bi rad zdaj mešal (ne)koristnost v energetskem sistemu in denarno korist... Če ne bi imela nič denarne koristi od tega OK, če bi imela pa še celo stroške in težave, bi bila pa gor vzeta. Ker samo tako je nekaj vredno. Kljub temu pa točno ta fakt nima nič s tem, koliko kdo serje po elektroomrežju in koliko troši namesto elektrike drugje. In ti bistveno bolj. Ne proizvajaš nič, pa še fasade nimaš ... ker se ne splača. Tako da težko boš meni prodajal neko skrb za obče dobro, bolj jemljem kar lahko in nihče drug ne sme nič, kar jaz ne morem.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.990
9.533
113
Mimogrede
Se bolj glasni, kot tisti, ki pravijo: "pri meni ne", so tisti, ki pravijo: "da je nujno treba... Nekje drugje..."
Na tale citat je letelo. Mene drugače samooskrbnost in tvoja elektrarna prav nič ne motita, ravno nasprotno. In če hočemo bit vsi izključno na elektriki, je pač nujno treba kar nekaj nekje, tudi vetrnice. Podobno kot je nujno treba met antene kar blizu, da ti telefon dela. Če anten nočeš je prva stvar ta, da telefon zabrišeš v smeti. Če sem pa ta tvoj cicat kakorkoli narobe razumel, me pa prosim popravi.

Aja, kje piše, da nimam fasade....

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.654
2.732
113
Ne gre to tako, ker omrežja ne gre kar tako izklopit. Sploh pa ne morš kaznovat večine zaradi nekaj bedakov.
Seveda gre. Posamezno bazno pač ven vržeš, oz. se sploh ne zgradi, če je nihče noče. če te pa linki mulčijo pa te pač pustiš vklopljene.
Čisto preprosto, če vas z GD dol mečejo - tam ste lahko na pravilnik, vi pa silite (po njihovi želji) v stolp, ki pa ga nočejo - ja sorry no. Izklopiš pa je mir - se bodo že med sabo zmenli in vas še prosili, da naredite bazno sredi vasi.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.990
9.533
113
Ne, ne gre, pa čeprav bi si včasih vsi to zelo želeli. Mobilno omrežje namreč že kar nekaj let ni več luksuz ampak je v javno korist in si operaterji tega ne morejo privoščit, da bi kar izklapljali bazne postaje. Še posebno pa ne tam, kjer večina skupnosti razume in podpira zadevo, kot je v primeru, ki ga očitno poznaš.

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.214
113
Potrebe po nečem, kar se nekje vrti pa niti malo nisi zmanjšala, pa če se še tako tolažiš s tem.
To ne drzi skozi celo leto. Dober del leta se zmanjsa potreba za vrtenje za njo in se za koga iz tistih viskov. Drzi pa, da se mora vrteti takrat, ko ona ne proizvaja. Ampak se la na ta racun porablja manj fosilnih goriv, kar tudi ni brezveze.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.481
6.985
113
Mimogrede

Na tale citat je letelo. Mene drugače samooskrbnost in tvoja elektrarna prav nič ne motita, ravno nasprotno. In če hočemo bit vsi izključno na elektriki, je pač nujno treba kar nekaj nekje, tudi vetrnice. Podobno kot je nujno treba met antene kar blizu, da ti telefon dela. Če anten nočeš je prva stvar ta, da telefon zabrišeš v smeti. Če sem pa ta tvoj cicat kakorkoli narobe razumel, me pa prosim popravi.

Aja, kje piše, da nimam fasade....
Sporočilo v temi 'Energetska preskrba gospodinjstev' https://www.alter.si/tema/energetska-preskrba-gospodinjstev.2675799/post-3302390

Ce je ta druga runda ze bila, se pa opravicujem...

Nisi ga narobe razumel, povsem pravilno si ga razumel. Vsi bi soncnice, vetrnice, ali pa bilo kaj tretjega. Samo ne na svojem ali blizu. In cim se pojavi prilika, da bi nekje drugje, so takoj za in se zacne diskreditirati vse pomisleke tistih, ki bodo plačevali najdrazjo ceno. V kvaliteti bivanja in ostalem. In edino pravilno, da se poda tudi pomisleke, ki dostikrat niso brez veze in sele takrat se zacne iskati resitve, kot bi ze v osnovi morale biti. Prvotno bi se pa samo haralo, kot je najceneje in kot da je "vse naše".

In tvoj prc je bil pac prc v tej smeri. Da je to kao zaradi mene in mene slicnih. Ce so slicni vsi z elektriko doma OK, torej ce si odklopljen od elektroomrezja prav, drugace pa nic narobe, ce si tiho. Ker serjes po omrezju tudi ti, doprineses pa nic.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj